ALİGN TREX 450 KUYRUK SORUNU

ben birde şeyi sorcaktım benim 3gx in altında gyro pad niyetine çift taraflı iki kat sunger bant var forumda gordugum kadarıyla bu işlemin yani gyro pad kullanımının çok önemli oldugu üzerinde durulmuş acaba gyro pad kullanmamamın benim kuyrugun stabilizasyonunda etkisi olabilir mi ?

Etkisi olabilir elbette ama daha ziyade nitro modellerde daha kritik.
Eğer ayar tutturamazsan aklında olmasında fayda var değişimi için bence.

murat çetin' Alıntı:
ben birde şeyi sorcaktım benim 3gx in altında gyro pad niyetine çift taraflı iki kat sunger bant var forumda gordugum kadarıyla bu işlemin yani gyro pad kullanımının çok önemli oldugu üzerinde durulmuş acaba gyro pad kullanmamamın benim kuyrugun stabilizasyonunda etkisi olabilir mi ?
3GX için %100 emin olmamakla beraber elektrikli yani vibrasyon az olduğu modellerde sünger ince olması tercih ediliyor. Sizde şayet çift kat ise olumsuz bir etki olabilir diyorum zira %100 emin değilim :rolleyes:

Türker dediği gibi en son olmadı bir de daha ince bir pad kullanmayı denersiniz ;)

ben ilk etapta onu tek kata indirgeyeyim zaten yurt dışından bi takım siparişler vermiştim onların içerisinde gyro pad de vardı geldiğinde ilk işim onu kullanmak olacak :)

bu arada deniz kardeşim baktım 3m banta kullandıgım bantta ondanmış ama gyro pad e geçmekte fayda var :)

murat çetin' Alıntı:
bu arada deniz kardeşim baktım 3m banta kullandıgım bantta ondanmış ama gyro pad e geçmekte fayda var :)
Pad daha iyi olur ama tek kat olmak kaydı ile Deniz'in de dediği gibi 3M iş görür. Su an sendeki 3M ve tek kat mı Murat ??

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Pad daha iyi olur ama tek kat olmak kaydı ile Deniz'in de dediği gibi 3M iş görür. Su an sendeki 3M ve tek kat mı Murat ??
evet abi aynen oyle

Murat öncelikle aux channel da kanal 5 gear ataman lazım ki 5.kanal aktif olsun.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Celalettin Yazkan' Alıntı:
Murat öncelikle aux channel da kanal 5 gear ataman lazım ki 5.kanal aktif olsun.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
öncelikle teşekkür ederim abi channel 5 dediğin gibi zaten gyro hassasiye ayarını yaptıgımda 39 da kuyruk biraz kaçıyo 40 yaptığımda yalpalama yapıyo bu ikisi arasında bi rakam olsa sorun kalmıcak olmadığından dolayı benim sorun başka bir yerde galiba :)

Sanırım bu end point değerleri de gyro gaini etkiliyor. Daha hassas olabilir. Yani arada bir değer yakalayabilirsiniz belki.

murat çetin' Alıntı:
öncelikle teşekkür ederim abi channel 5 dediğin gibi zaten gyro hassasiye ayarını yaptıgımda 39 da kuyruk biraz kaçıyo 40 yaptığımda yalpalama yapıyo bu ikisi arasında bi rakam olsa sorun kalmıcak olmadığından dolayı benim sorun başka bir yerde galiba :)
Allah allah bu kadar küçük bir farkın buna neden olması gerçekten enterans :eek: Bence şunu deneyin, heli önünüzde tam dik dururken ve kuyruk tarafı size yakın pozisyonda, kuyruk pal açısını sola doğru artıracak şekilde kuyruk rod ball link 1 tur açın ya da sıkın (emin olamadım zira :D) Bu GYRO işini kolaylaştıracağı için belki bu durumu ortadan kaldırabilir.

Cahit Kaş' Alıntı:
Sanırım bu end point değerleri de gyro gaini etkiliyor. Daha hassas olabilir. Yani arada bir değer yakalayabilirsiniz belki.
Bunun bir şey değiştireceğinden emin değilim, zira hiç denemek zorunda kalmadım. Ch-5 için denenebilir. Ama hatırlatma olsun, Ch-4 Rudder END-POINT değerini "Kuyruk hızını değiştirir. Bunu bu aşamada bu amaç için değiştirmeyin ;)

Cahit Kaş' Alıntı:

End point'i değiştirirseniz kuyruğun piro hızı değişir. Azaltırsanız daha yavaş dönen bir kuyruğa, arttırırsanız daha hızlı dönen bir kuyruğa sahip olursunuz.
End point değişikliğinin gain değerinin hassasiyetini etkileyeceğini zannetmiyorum.

murat çetin' Alıntı:
Belkide modelindeki elektronik ekipmanların maksimum performans noktasında olabilirsin diye düşünüyorum Murat. Örnek olarak kuyruk servo'nun hızı belkide ancak bu kadar fine tuning'e izin veriyor olabilir. Gyro ve kuyruk servosu olarak ne kullanıyorsun ?

Türker Akgün' Alıntı:
Belkide modelindeki elektronik ekipmanların maksimum performans noktasında olabilirsin diye düşünüyorum Murat. Örnek olarak kuyruk servo'nun hızı belkide ancak bu kadar fine tuning'e izin veriyor olabilir. Gyro ve kuyruk servosu olarak ne kullanıyorsun ?
ekipman trex 450 pro dfc klasiği abi rudder ds520 gyro align 3gx fbl ünitesi var. muratın'da dediği gibi uygun bi gain değeri bulamadık

Türker Akgün' Alıntı:
align 3gx ve align ds520 abi