450-500 Sınıfı Başlangıç Heli Model Tavsiyesi
Abi ne güzel kafam karışıyor. [emoji3]
İşten anlamayınca böyle kalıyor insan. [emoji4]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Emre Kaman' Alıntı:Doğuş se daha uygun değil, sx daha uygun bence sana, Mikado açısından bakarsak. Bir işte yeni iken standartlar etrafında gezinmek daha kolaydır. Sx kabul görmüş 550 standartlarında bir makine. Se ise daha farklı bir uçuş tarzına yönelik. Daha düşük kafa turuyla uçan bir makine. Standardın dışına çıktıkça ünite ile ilgili ayar işleri karmaşıklaşıyor. Hele spirit gibi standart dışı ayarları yapmaya pek imkan sağlamayan bir fbl ile se düşünme bence.
Bari sana biraz daha çeşit önerip kafanı biraz daha karıştırayım. Örneğin Gaui X5 veya Goblin 500 sport düşünülebilir. Bunlar gerçek 500 dediğimiz sınıf makineler. Trex500 ve diğer bazı modeller adında 500 geçmesine rağmen 425mm pal çevirir. Ama mesela Goblin500 500mm, Gaui X5 ise 520mm pal çevirir.
Gaui X5 için bakarsak benim en sevdiğim modellerden biridir, tam 3 kere aldığım bir helidir Standart servo kullanır, çok güzel ve boyundan büyük bir uçuşu vardır. Pil konusu biraz sıkıntılıdır, normalde 3500 mah 6s için dizayn edilmiştir, ancak ufak modifikasyonlarla 5000 mah 6s ile uçabilir, ben hep öyle kullandım.
Goblin 500'ün eski versiyonu mini servo kullanır, sport versiyonu standart servo, ki bu önemli bir durum. Pil açısından da yine X5 gibi çok büyük piller istemez, ama kaliteli standart piller, örneğin pulse veya gens 5000 piller rahatça girer. Logoda da aynı sıkıntı vardır bu arada pil konusunda.
Ama yine de, ilk heli için trex düşünmek sanki daha iyi gibi geliyor bana. Hatta tanıdık bildik bir 550 bulunabilse 2. el olarak, bence en güzeli o olur.
Abi ne güzel kafam karışıyor. [emoji3]
İşten anlamayınca böyle kalıyor insan. [emoji4]
Sent from my iPhone using Tapatalk