Özgür Evren Varol
RcFanatik
- İlgi Alanı
- Uçak
@Özgür Evren Varol
S3D ve Cura ile denemeler yaptım. Cura ile aldığım ilk parça harika oldu ama ağır çıktı. S3D ile curada aldığım gibi pürüzsüz dış yüzey alamadım. Çeşitli ayarlar denedim kabul edilebilir birşeyler elde ettim diyordum ki bu sefer de hafif çıktı bastığım parçalar
Bunları yazıcı ile gelen az miktar filament ile basmıştım, test olsun diye. esun pla+'lar gelince iş iyice karıştı. İlk bastığım ayarlar esun pla+ ile çalışmadı. Şimdi o ayarlar üzerinde çalışıyorum. Yazıcının kayışlarını vs. de biraz kurcaladım, şu an yazıcıyı ilk kurduğumda aldığım kalitede baskı alamıyorum.
Ayar işi sürecek gibi.
Bu arada ben forumdaki görselleri hiç göremiyorum.
(Benim tarayıcı ayarları ile alakalıymış, hallettim.)
Günlerdir bizim uçağın baskı işini ilerletememiştim. Yazıcı ilk geldiğinde güzel birkaç baskı aldım (Test baskıları). Fakat devamında anlam veremediğim şekilde baskılar gayet istikrarlı şekilde bozulmaya başladı. Ana sıkıntı, Y-ekseninde ilk katmandan son katmana kadar eğilen baskı. Ecnebilerin deyimiyle leaning print.
Kontrol ettiğim kısımlar: Y-eksen kayışı gerginliği, tabla eksantrik rulmanları, alt platformun Y-eksen bağlantı elemanları. Bu aşamada birkaç kere de söküp taktım, farklı ayarlar, farklı dilimleyiciler denedim ama sonuç alamamıştım.
Bugün arkadaşım @Koray Polat ile beraber tekrar söktük (Bugün o kadar yağmur-çamur, trafikte Ankara'nın bir ucundan öbür ucuna geldiği için kendisine teşekkür ederim.). Makineyi pişmaniye gibi dağıttık, Y-eksen step motorun bağlantıları sökerken bir tane setskur pıt diye önümüze düştü. O anda taşlar yerine oturdu. Step motorun ucundaki dişlinin setskurların ikisi de gevşemiş, biri önümüze düştü öbürü de düşmek üzereydi. Bariz montaj hatası. Hemen söküp tekrar taktık, ayarını yaptık ve sıkıntı çözüldü.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Sıkıntıyı çözmeden önceki ve sonraki baskı örnekleri.
Bu arada yazmayı unuttum. Baskı işindeki acemiliği BF109'dan önce bir tane TA152 basarak gidermeye karar verdim. Duruma göre ikisi aynı anda da devam edebilir.
@Özgür Evren Varol, Umarım sizin konuyu sulandırmıyorumdur. Bu konu hâlihazırda fikir aşamasından maiden'a kadar her aşaması son derece açıklayıcı ve doyurucu, ben de naçizane karşılaştığım şeyleri burada yazmak istedim. Mükerrer konu açıp dağıtmak mantıklı gelmedi.
Sorunun bulunup çözülmesine sevindim Umarım bundan sonrasorunsuz basılır parçalarınız. Ben S3D veya Cura kullanmıyorum o yüzdendirek bir tecrübem yok ama bu 3Dlabprint tasarımlarının cura ile sağlıklı bir şekilde dilimlenebilmesi için çok detaylı profillerin paylaşıldığını hatırlıyorum. O profilleri var mı elinizde? yoksa bulmaya çalışırım.
Konunun özü 3d yazıcı ile uçak basma üzerine olduğu için bu tür sorunlar çözümler vs olması bence konu ve ilerde okuyacaklar açısından güzel birşey
Bir yelli ve milli teyyarenin maiden ucusunu daha idrak etmek uzere bu hafta toplanacagiz
Hadi kolay gelsin, bol şans. Benim uçuşunu beğendiğim bir modeldir, ama ağırlık merkezine dikkat edin, kanat altındaki ağırlık merkezi bence az biraz geride kalıyor. Tehlikeli bir derecede geride değil, hala kontrol edilebilir, ama nötral noktaya çok yakın benim hissiyatıma göre. İlk uçuşlarda birkaç mm önünde olsa daha sağlıklı olabilir.
Bu hangi model baski kaliteleri iyi gibi duruyor
eclipson nun pylon racerına benziyor.
Zivko Edge 540 Hannes Arch Replica
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Benim önceki mesajlarda fotoğrafını koyduğum, sarı/siyah damalı "warbird" şemasıyla boyadığımla aynı model. Aslında gerçeğibir pylon racer redbull yarışması uçağı..
Esun flimanet yeni lw-pla çıkarmış fiyat olarak colorfabb ınkine göre bir tık daha ucuz ama yinede pahalı
Colorfab 750gr lwpla 450tl den fazla
Esun lwpla 1kg 400tl civarı
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Daha önce epeyce colorfabb lwpla kullanmış olan bir arkadaşım daha ekonomik olduğu için bu ürünü de denedi ve malesef çok farklı olduğunu söylüyor. Kötü değil, ama farklı, daha yumuşak ve zayıf oldugunu, üstelik daha yüksek sıcaklıkla basım gerektirdiğini söylüyor. Mühimmat vs gibi yapısal açıdan önem taşımayan parcalarda kullanmanın daha akıllıca olduğunu belirtiyor..