Günlerdir bizim uçağın baskı işini ilerletememiştim. Yazıcı ilk geldiğinde güzel birkaç baskı aldım (Test baskıları). Fakat devamında anlam veremediğim şekilde baskılar gayet istikrarlı şekilde bozulmaya başladı. Ana sıkıntı, Y-ekseninde ilk katmandan son katmana kadar eğilen baskı. Ecnebilerin deyimiyle leaning print.
Kontrol ettiğim kısımlar: Y-eksen kayışı gerginliği, tabla eksantrik rulmanları, alt platformun Y-eksen bağlantı elemanları. Bu aşamada birkaç kere de söküp taktım, farklı ayarlar, farklı dilimleyiciler denedim ama sonuç alamamıştım.
Bugün arkadaşım
@Koray Polat ile beraber tekrar söktük (Bugün o kadar yağmur-çamur, trafikte Ankara'nın bir ucundan öbür ucuna geldiği için kendisine teşekkür ederim.). Makineyi pişmaniye gibi dağıttık, Y-eksen step motorun bağlantıları sökerken bir tane setskur pıt diye önümüze düştü. O anda taşlar yerine oturdu. Step motorun ucundaki dişlinin setskurların ikisi de gevşemiş, biri önümüze düştü öbürü de düşmek üzereydi. Bariz montaj hatası. Hemen söküp tekrar taktık, ayarını yaptık ve sıkıntı çözüldü.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Sıkıntıyı çözmeden önceki ve sonraki baskı örnekleri.
Bu arada yazmayı unuttum. Baskı işindeki acemiliği BF109'dan önce bir tane TA152 basarak gidermeye karar verdim. Duruma göre ikisi aynı anda da devam edebilir.
@Özgür Evren Varol, Umarım sizin konuyu sulandırmıyorumdur. Bu konu hâlihazırda fikir aşamasından maiden'a kadar her aşaması son derece açıklayıcı ve doyurucu, ben de naçizane karşılaştığım şeyleri burada yazmak istedim. Mükerrer konu açıp dağıtmak mantıklı gelmedi.