ZMR H250 CF Mini Quad Multicopter

tayip demir' Alıntı:
Abi power board büyük delikleri framedekine denk gelmiyor

board framenin dışına taşıyormu peki eğer taşıyor ise sorun. ya frame delik açacaksın yada benim ve Nesimi abinin aldığı aşağıdaki kart dan alacaksın...

Yada hiç kart almayıp direk kablolar ile çözeceksin işi buda çok riskli tavsiye etmem.

Abi ben ondan değilde şunu alıcam fakat şimdilik bendekini takip biraz bunla uçmak istiyorum bakim olmazsa framenin altına takıcam mecburen artık almayi düşündüğüm linkini asagida

Musa Serdar TERZİOĞLU' Alıntı:
-Abi hayırlı günler güzel bilgiler paylaşmıssın yine.
-Keşke kaçak kat çıktığında ESC leri 2 frame arasına koysaydın.
-CC3D esc kontrol kartını bende aldım bağlantıları yapıp ilk uçuş yaptığım sıra quad olduğu gibi yere düştü yanına gidip baktığımda hiç bir şekilde güç gelmiyordu. sonra güç verme anahtarının bozulduğunu tespit ettim. ufak bir lehimle anahtarı direk iptal ettim. inşşallah aynı sorun senin başına da ğelmez.
-Şu filitre olayına detaylı girer isen abi çok sevinirim gerçekten değişik bir fikir.

-Eyvallah Musa teşekkür ederim.
-Maalesef motor kablolarını önceden kısalttığım için araya alamıyorum ESC leri. Kablo uzatmakla uğraşmak istemedim. Zaten orayı başka amaçlarla kullanıyorum.
- Bu yazdığını anlayamadım. Bu anahtarlarla quada giden güçten kastın nedir. O anahtarlardan birini video vericiye, diğerini ledlere bağladım. Bu anahtarların ESC bağlantılarıyla hiçbir ilişkisi yok.
- Video filtre kullanmıyor musun? Gözlük görüntünde parazit yok senin o zaman. Bununla ilgili güzel bir konu var forumda. Bu değişik değil gerekli bir fikir. Hatta bu konunun geçmiş sayfalarında da konuşmuştuk.

tamerkaymakci' Alıntı:
Nesimi abi kacak katlarla quad gokdelen gibi olmus resmen. :)

Abartmayalım Tamer 7 mm fazlalık var sadece :D

tayip demir' Alıntı:
Abi konu power board tan açılmışken ben aldığımı frameye yerlestiremedim bi türlü

Tayip konuyu baştan tekrar kontrol edersen ilk bu kartı kullanmıştım ama o zamanlar Multiwii kullanıyordum. Her ikisini de kullanabilmek için yeni delikler açmıştım. Sonrasında yine alttaki arayı yükseltip bu kartı araya almıştım. Sonradan CC3D ye geçip yeni PDB yi de alınca kullanmaktan vazgeçmiştim. Senin bunu kullanabilmen için ya arayı açman lazım ya da gövde altına koyman lazım. Delikler küçük kartlara uymadığı için sıkıntı oluyor. Aslında başka bir alternatif daha var ama onu anlatmak ve uygulamak zor.

Aslına bakarsan hiç PDB kullanmadan da bu iş çözülebilir. Bu PDB nin tek avantajı 12 volt filtreli güç verebilmesi. Kontrol kartına verilecek 5 voltluk enerjiyi ESC lerden alabiliyorsun zaten. Verici için ayrı bir filtre yapmak yeterli oluyor.

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Tabi tüm bunların bedeli olarak model biraz şişmanladı. 1800 Mah pille toplam ağırlık 580 gr oldu.

Nesimi hocam, bu kadar parçayla bu gramaj iyiymiş, bende ekstrem hiç bir şey yok, 2200 mah pille 671gr geliyor kereta ;D

Fatihsultanmehmed' Alıntı:
Nesimi hocam, bu kadar parçayla bu gramaj iyiymiş, bende ekstrem hiç bir şey yok, 2200 mah pille 671gr geliyor kereta ;D

Naptın Salih. O uçuşlar bu gramajla mı yapıldı? İyiymiş valla. Aslında olması gereken bu parçalar için maksimum 550 gr. Bendeki sorun pilin ağır olması. 1500 Mah pil 120 gr, bendeki 1800 pil 160 gr geliyor. Kafadan 40 gr fazlalık var yani. Bu pil ağırlık merkezini ayarlamamı da zorlaştırıyor. 1500 lük pile dönüşüm erken olacak gibi.

Bu arada dün burada hava fena değildi ama ısıtma olmayan çalışma odamda akşamları çalışmamın faturası düne çıktı. Bütün gün yatmak zorunda kaldım. Yine uçuş yapamadım. Hoş bir ara kendimi toparlayıp evde biraz hover yaptım ama o kadar. Şimdilik herşey yolunda görünüyor. Umarım bir terslik çıkmaz.

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Naptın Salih. O uçuşlar bu gramajla mı yapıldı? İyiymiş valla. Aslında olması gereken bu parçalar için maksimum 550 gr. Bendeki sorun pilin ağır olması. 1500 Mah pil 120 gr, bendeki 1800 pil 160 gr geliyor. Kafadan 40 gr fazlalık var yani. Bu pil ağırlık merkezini ayarlamamı da zorlaştırıyor. 1500 lük pile dönüşüm erken olacak gibi.

Bu arada dün burada hava fena değildi ama ısıtma olmayan çalışma odamda akşamları çalışmamın faturası düne çıktı. Bütün gün yatmak zorunda kaldım. Yine uçuş yapamadım. Hoş bir ara kendimi toparlayıp evde biraz hover yaptım ama o kadar. Şimdilik herşey yolunda görünüyor. Umarım bir terslik çıkmaz.

Nesimi hocam,

Öncelikle geçmiş olsun, kötü olmuş, bir uçuş videosu gelir diye umutluyduk bu haftadan %p Benim quada gelince İnanın herkes sizin gibi şaşırıyor :D Evet o izlemiş olduğunuz video bu ağırlıktaki quadımın.Fakat bi o kadar atik ve hızlı videoda sıfır bile çizmiştim. Multiwii iyi ayar tuttu,inanın kurcalayıpta bozacam diye tırsıyorum. Böyle uçmaya devam taki minion gelene kadar. :halay:

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Geçmiş olsun Nesimi Bey :thumbup:

öncelikle geçmiş olsun nesimi abi bende senin ilk konuda görmüştüm o kartı yerleştirdiğini ondan sordum neyse ben şimdilik bi şekilde yerleştirecem kartı işte sonradan yeni power board alıcam

Teşekkür ederim arkadaşlar. Biraz soğuk algınlığı çok önemli bir durum yok. Bugün daha iyiyim.

tayip demir' Alıntı:
öncelikle geçmiş olsun nesimi abi bende senin ilk konuda görmüştüm o kartı yerleştirdiğini ondan sordum neyse ben şimdilik bi şekilde yerleştirecem kartı işte sonradan yeni power board alıcam

Tayip aslında o PDB aldığım parçaların yanında geldiği için ve de Multiwii ile aynı deliklerde olduğu için kullanmıştım ama sonradan bende kullanmayı bıraktım. İşin kötüsü son siparişimde ondan bir tane daha almıştım. Yani elimde iki adet atıl durumda mevcut. İlla ki kullanılabilir ama elimde daha iyi alternatifler olduğu için kullanmıyorum şu an. İstersen alt frame parçalarını yükseltebilmen için parçalar ve vidalarını gönderebilirim. Araya koyabilirsin bu şekilde. Sabitlemek için de çift taraflı bant yeterli olur. Delik delmek zorunda kalmazsın. Frame herhangi bir şekilde temas etmesin yeterli olur.

valla abi eğer elinde fazla varsa yollayabilirsen çok sevinirim çünkü hemen hemen bütün parçalar geldi sayılır dün motorlarıda vidaladım power boarda batarya için kablo taktım bu akşamda motor esc bağlantısını yapıcam power boardı nereye koysam diyordum çok saol abi beni büyük bir dertten kurtarıyorsun yoksa bende delik yerine bant ve plastik lepçe ile alta takacaktım ordada sürekli sallanır falan sıkıntı olurdu

tayip demir' Alıntı:
valla abi eğer elinde fazla varsa yollayabilirsen çok sevinirim çünkü hemen hemen bütün parçalar geldi sayılır dün motorlarıda vidaladım power boarda batarya için kablo taktım bu akşamda motor esc bağlantısını yapıcam power boardı nereye koysam diyordum çok saol abi beni büyük bir dertten kurtarıyorsun yoksa bende delik yerine bant ve plastik lepçe ile alta takacaktım ordada sürekli sallanır falan sıkıntı olurdu

Tayip bu son resimlerdeki yükseltmeler değil yalnız. Onlar printerda bastırıldı. Daha önceden aldığım parçalar vardı onlardan göndereceğim. Vidalarında uzaması gerekiyor onları da gönderirim. Çift taraflı bant veya altına frame temasını engelleyecek bir şey mutlaka kullan ama üzerine cırt atmak işi daha garantiye alır. Bu da iyi fikir. Özelden adresini gönder bir sorun olmazsa yarın kargoya veririm. Başka ihtiyacın olacak şeyler varsa onları da yaz elimde varsa bakarım.

abi şuanda eksik bişey görünmüyor çünkü kontrol kartıan takılacak naylon parçalar eksikti onlarda yarın elimde olur geriye monte etmek kalıyor parçalar içinde teşekkür ederim

Nesimi Sakmak' Alıntı:
-Eyvallah Musa teşekkür ederim.
-Maalesef motor kablolarını önceden kısalttığım için araya alamıyorum ESC leri. Kablo uzatmakla uğraşmak istemedim. Zaten orayı başka amaçlarla kullanıyorum.
- Bu yazdığını anlayamadım. Bu anahtarlarla quada giden güçten kastın nedir. O anahtarlardan birini video vericiye, diğerini ledlere bağladım. Bu anahtarların ESC bağlantılarıyla hiçbir ilişkisi yok.
- Video filtre kullanmıyor musun? Gözlük görüntünde parazit yok senin o zaman. Bununla ilgili güzel bir konu var forumda. Bu değişik değil gerekli bir fikir. Hatta bu konunun geçmiş sayfalarında da konuşmuştuk.

- Abi ben CC3D kartını yanlış tanmışım :D doğru olanı sen yapıyormuşsun. tabi sen durumu anlatınca ben konuya açıklık getirdim...
- filtre kullanmıyorum abi ama parazitler var, alabilirmiyim diye aşağıdakini inceledim

bunun içinde hep 5v çıkışlı cam kullanmışlar 12 v kullanarak örnek gösteren yok.