ZMR H250 CF Mini Quad Multicopter

Teşekkürler arkadaşlar.

Tamer benim açımdan daha erken yarışlar için. Biraz daha tecrübe kazanmam lazım.

Kadir yanımda Nazif olmasaydı kaza kaçınılmazdı. Ucuz atlattık.

Ahmet Aksoy' Alıntı:
Hayırlı olsun abi kırımsız gecirmene sevindim :)

Abi video,yu izledim de yabancı videolardaki gibi hızlı değildi sizin ucusunuzdan demi .
Kullanılan motorlardan fln değil yani hiç bir bilgim yok da hızlı olsun ucsun kaçsın istiyorum :)

Ahmet sağol. O izlediğin videolardaki adamlar neredeyse hergün uçuşlar yapıyorlar. Bizim o imkanımız pek yok maalesef. Ha Mehmet Bey'lerin işyerinde çalışıyor olsaydım her öğlen mutlaka uçuş yapardım. ;D Şaka bir yana benim konfigürasyonda o videolarda gördüklerinden çok farklı değil yani. Sadece biraz alışmak gerekiyor. İkinci uçuş daha iyiydi zaten.

Mehmet abilerin is yerini merak eder oldum :rolleyes: :D
Fpv yok zaten bende abi simdilik ilk baslarda ucmayı ögreniym sonra kavak ağacına cıkarım :)
Pilleride siparis verdim abi cok sükür lion power :)

nesimi abi bi sorum daha olacak pilottr de gens ace pilleri fiyatı uygun gibi görünüyor onumu alsma diye düşündüm sana link vereyim sen ne dersin bu ikisi konusunda

tayip demir' Alıntı:
nesimi abi bi sorum daha olacak pilottr de gens ace pilleri fiyatı uygun gibi görünüyor onumu alsma diye düşündüm sana link vereyim sen ne dersin bu ikisi konusunda

Linkini eklediğin Gens 4S dikkat ettin mi? Sistemini de buna göre alman gerekir. Tabii ki başlangıç aşamasında 25C pillerde işinizi görür. İlerleyen zamanda düşük C yetmeyebilir. Benim elimde 1500 Mah 25C piller varken yenilerini aldım.

Beklemek istemezsen pilot-tr den de alınabilir ama karar senin. Ben şahsen banggooddan 40C olanı alırdım.

tamma abi ben banggoodtan siparişi verim bu gün gidip yeni ininal kartımı alıp sipariş geçicem

tayip demir' Alıntı:
tamma abi ben banggoodtan siparişi verim bu gün gidip yeni ininal kartımı alıp sipariş geçicem

Tayip Pilot tr de 4s olan pilin 3s olanı da var ama connektörü farklı eğer connektörü değişirim dersen o da olabilir ben bugün 3 tane sipariş verdim tabi yanın da da connektör...

abi ben forumdan aldım pilimi zippy pillerden aldım 3s 40c pil

abi bide pilot tr dekiler 25 c istersen sende aldığım abiden al 3s 40c zippy batarya 50 tl tanesi aldım ben 2 tane kalmış daha almadıysan düşün derim

Gens Ace pillerin genelinin üzerinde kaplama olarak aluminyum bir plaka bulunmuyor mu ? Görebildiğim kadarı ile benzer pillerden bir 20 - 30 gr daha ağırlar...

- 140 GR
- 104 GR
- 97 GR
- 110 GR

Kalitelerini Zippy ile karşılaştırmak tabii ki doğru olmaz ama bu tür Quad'larda ağırlık daha önemli bir parametre bence.

Gens piller Zafer Bey'in de belirttiği gibi şişmesini engellemek adına eklenmiş plakalar sebebiyle ağırlığı fazla olduğu için minilerde pek tercih edilmiyor ama başlangıç döneminde o farkı hissedecek kadar bir pilotaj olmayacağı için alışma dönemi düşünülerek kullanılabilir. Zamanla aksiyonlar hızlanmaya başladıkça model üzerindeki 10-20 gr ağırlık farkları bile hissedilecektir. O yüzdendir ki modeli toplarken yapabildiğim tüm ağırlık azaltma işlemlerini uygulamaya çalıştım ve yine malzeme seçerken en uygunlarını ve ileriye dönük kullanılabilecekleri seçmeye çalıştım. Yeni başlayanlara da aynı şekilde tavsiyelerde bulunuyorum. Tabii ki tercih yine kullanıcılarındır.

Zippy pillerin üzerinde yazan değerler ne kadar doğrudur tartışılır. Lion Power pillerinde doğruluğu konusunda emin değilim doğrusu ama kullananlar memnun.

Hazır konu pillerden açılmışken hemen bir husustan bahsedeyim. Bu yazacaklarım kullanıcıların genel yorumu. Aksiyon FPV uçarken uzun süre aynı konsantrasyonu korumak zor oluyor. 5 dakikalık periyodlarda uçmak en ideali. Süre uzadığında konsantrasyon dağılmaya başlıyor. Benim kullandığım 1800 Mah lik Nano pillerle çok rahat yüksek gazlı 8 dakika uçulabiliyor. Eskiden çok tercih edilen 1300 Mah pillerde büyüyen motorlarla birlikte yetersiz kalıyor. O yüzden en azından şu an çok kullanılan 1806 motorlar için 1500 Mah piller ideal. 5-6 dakika arası uçuş sağlıyor. Hem fiyat olarak daha uygun. Bu yazıyı bir genelleme olarak düşünün ve parça seçimi yaparken bunu da mutlaka gözönünde bulundurun. Peki sen neden 1800 pil aldın derseniz; ben bu pilleri sadece bu model için almadım. Diğer modellerimde de kullanıyorum ve ayrıca elimde 1500 Mah pillerde mevcut. Uçuş durumuna göre pil seçebilme imkanım olacak. Örneğin bu hafta sonu uçuşlarımızda yayınladığım uçak takip uçuşları için 1800 pil ideal olurdu. İlerleyen zamanda parklarda ağaçların arasında uçmaya başlayabilirsem eğer 1500 lük piller işimi görecek.

abi ben aldım pili işte aleti daha yeni topluyorum bitsin duruma göre yeni pillerde alıcam

tayip demir' Alıntı:
abi ben aldım pili işte aleti daha yeni topluyorum bitsin duruma göre yeni pillerde alıcam

Tabii ki yukarıda yazdıklarım aldığın piller iyi değil işe yaramaz anlamına gelmesin. Zippy pil bende uçaklarımda kullanıyorum ve memnunum. Quadlarında kullananlarda az değil. Senin de işini fazlasıyla görecektir mutlaka. Hayırlı olsun diyelim Tayip. Toplamaya daha zaman var anladığım kadarıyla eksik parçaların vardı. Herhalde bahara kadar herşey toparlanır.

çok saol sabi işte geriye kaldı kumanda ve alıcı onlarıda alıcam toplamaya başlıcam bahardada fpv gözlüğü alırım

Arkadaşlar PID ayarlarıyla ilgili güzel bir video buldum. Daha önce izlemiştim ama şimdi tekrar buldum. Ayar zamanında işinize yarayacaktır.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol