Hocam bu hesaplamayı kendin mi yapıyorsun yoksa Gümrükçü mü bu şekilde yapar diyorsun bunu anlayamadım. Aldığım ürünlerin tamamının Fatura Tutarı 45 USD civarında. Firma Faturayı biraz düşük kesiyor, onlarda bu işi biliyor, gümrük meselelerini falan bu nedenle düşük kesiyorlar. Gerçekte tabiki daha yüksek ama en nihayetinde Çinden geliyor hepsi 5-10 dolarlık ürünler.
Her neyse ben muhsebeden bir arkadaşıma bilgi alma amaçlı sordum durumumu, ben anlamam bu işlerden ama seni anlayan biriyle görüştüreyim diye birini aradı telefonu bana verdi. Konuştuğum kişi bana temel şeyleri sordu, beni tanımdaığı için , cidden ticari amaçla almıyorsun dimi öncelikle bunu bileyim dedi. Bende kesinlikle ticari değil dedim. Böyle deyince ağırlığını sordu 1,5 KG dedim. Başka bişey sormaya gerek duymadı, hepsi ticari olsa ne olur 1,5 kiloysa sorun olmaz dedi. Sorun olursa bana ulaş ben hallederim dedi. Teşekkür ettim kapattım. Arkadaşıma sordum kimdi bu diye, Gümrük müşaviri dedi
Şimdi asıl konuma geleyim, Yukarda sorduğum soruda 2 kargom olduğunu birinin Türkiyeye giriş yaptığını söyledim, diğeri daha Singapurda , Bu singapurda olan kolide 4 er adet ürün olan kargom var.
P51 Mustang olan paketim az önce teslim edildi
HEmen cevap yazma ihtiyacı hissettim. Gümrük çıkmamış, 4 TL ödedim o kadar.
Resimleri en kısa sürede buraya ekleme yapacağım. Ayrıca EDF leri kullanacağım Boeing 747 uçağında yapımında baya bi yol kat ettim. Bununla alakalı da bir konu açıp her adımı sırayla yayınlayarak konuları burada paylaşmayı düşünüyorum.