selam
olan benim 42 dolarlık malzemelere oldu 10,05,2019 da sipariş verdim
ay sonuna yetişirse yırttık yoksa gitti extra paralar
tabii ülke gelişsin ama insanımız gelişmesin zihniyet hep aynı artık okullarda kodlama yapılıyormuş hangi yerli yazılımla diye sorduğunda daha gelişme aşamasında
beyin el becerisi gelişmedikçe ülkede gelişmez
Bence gümrük olayını çok da kafaya takmamak lazım, 20%'lik artış demek oluyor. 1-2 ay sonraki durumumuza bir günde geldik fiyat olarak,
doların durumu bizi vuran birincil etken.
Dolar bizi engelleyen asıl şey.
Bazı ptt çalışanları bunu kasıtlı yapıyor. Benim de geçen hafta gelen pil kargomda adam dış kutuyu kesmekle kalmamış, izolasyon malzemesini aşıp pilin kutusunu da çizmiş. Pilin kutusunu da kesebilse dediğiniz gibi şenlik olurmuş. Keşke kesseymiş de her kutuya maket bıçağını 2-3cm sokmak mantıklı mıymış bir daha düşünseymiş. Gün boyunca kutu açan birinin bunu düşünememesi imkansız. Bunlar sipariş verenlere gıcık olup mümkün mertebe kaza süsü vererek içindeki malzemeye zarar vermeye çalışıyorlar. Kutuyu kapatan bantı kesmek çok kolay ancak anlattığım gibi kesmek için ciddi güç uygulamak gerekiyor.
Kısaca bizler bu toplum gerçeklerine uzak hobiler yaptıkça işte böyle dışlanmaya mahkumuz bu memlekette..
Ptt memuru ve yalçının hazin hikayesi
geçen aylarda aliexpres sipariş lerim ptt kayseri şubesine geldi
eve gelmeyince şubeye gittim
adresten dolayı eve gelmemiş
paketler geri gönderilmek için yanlış adres kolisine atılmış
memur arkadaş bu kolinin içinde yapılacak bir şey yok dedi rastgele göz kararı içinden birini aldım aynı boyutlarda 5 paket olması gerekli
isim yalçın aydın
tel doğru
adresin bir kısmı doğru
yalçın :memur bey bu benim alabilirmiyim
memur bey :hayır alamazsın adres yanlış
yalçın :abi isim soy isim doğru
memur bey
lmaz adres yanlış alamazsın
yalçın : sinir kat sayısı artmış elinde paketin biri göz ucuyla kutuya bakar iken diğer paketi görür
tam hamle yapıp ikinci paketi de alacakken
memur bey : bırak çabuk karıştırmayı senin dokunman yasak der
yalçın : yalçın... yazacak konuşacak ne varsa güvenlik çiiii arkadaşa anlatmaya çalışsa da
artık kapının dışındadır.
artık çinli arkadaşlara derdini anlatır