Yüksek Akım için veri loglayıcı - Kod adı MV1
Bu projedeki en sıkıntılı hususlardan birinin bakır levha bulmak olacağı hiç aklıma gelmemişti. 1mm'lik, bina topraklaması için kullanılan bakır levhalar var ama 700mm x 700mm'lik bir topraklama levhası satın almanın hiç bir geçerliliği yok. İstediğime, daha doğrusu
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
belirtilene en yakın 42mm x 42mm x 1.5mm (yada 1.2mm, elime ulaşınca göreceğim...) boyutlarında levha bulabildim.
Kullanılacak yöntem, şu mesajdaki iki yöntemden birisi olacak.
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Birinci yöntem konusunda şöyle bir durum var. Bulabildiğim malzeme kalınlık olarak ACS758 teknik dokümanından(1mm) farklı olduğu için şönt değeri farklı olacak. Teorik olarak, şönt kalınlığını 4.3mm yerine 3.6mm kalınlığında yapınca sorun çözülüyor ... ama teorik olarak
. Bakırı kesmek hariç yapılışı ve karmaşası daha az bir yöntem. Kablo kalabalığının azlığı ve yerleştirmek için daha az yere ihtiyaç duyması nedeni ile yapacak değil de kullanacaklar için daha tercih edilesi bir yöntem olarak duruyor...
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Birinci yöntemde, ACS758'in giriş/çıkışları için 2 kondansatör ve bir direnç gerekiyor. İkinci yöntemde ise bunun iki katı malzeme ve iki katı kablo(servo kablosu tabii ama gene de kablo kalabalığı olacak) ve işçilik gerekecek. Ayrıca, elemanların yerleşimi nedeni ile daha enli ve uzun bir plaka kullanamak gerekecek. Yani pil kablolarının geçeceği yere ikinci yönteme kıyasla, eni boyu daha büyük bir plaka ve kablo karmaşası daha fazla olan bir sönsör yerleştirilecek. Ama akımın hepsi sensörlerden geçeceği için biraz kalibrasyon sonrası, daha yüksek doğruluk elde edilebilecek.
Kısacası biraz kararsız kaldım... Hangi yöntemi kullanmanın makul olacağı konusunda fikirlerinizi bekliyorum. İlker Bey'inki zaten belli
.