Yüksek Akım için veri loglayıcı - Kod adı MV1
ACS758 150A siparişi verdim ve aşağıdaki dökümanda tavsiye edilen, 200A üzeri ölçme metodlarından birisini seçerek kullanıyor olacağım.
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
İlk yapı paralel şönt kullanılarak oluşturulacak.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Aslında buradaki sorunda kalibrasyon sorunu. İkinci yapıda akım nerede ise aynı yapıdaki iki yol üzerinden geçiyor olacakken, yani eşit bölünmesi daha olası iken, yukarıdaki yapıda, sıcaklık ve akım yoğunluğunun artması gibi nedenlerden dolayı, faklı yol izlemeyi tercih edebilecek. Bu da özellikle sıcaklık değişimlerine bağlı olarak, ölçümlerde lineerlik bozulmasına yol açabilecek.
İkinci yapı aşağıda görüldüğü şekilde karşılıklı 2 tane ACS758'den oluşacak.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
ACS758'lerin üzerinden geçen akımların oluşturduğu analog değer toplanarak, karşılık gelen AKIM verisi elde edilmiş olacak. Burada benim sıkıntı yaşayacağımı düşündüğüm konu, gene kalibrasyon zorluğu. Sağlıklı veri alabilmek için 2 sensörü de ayrı olarak kalibre edip daha sonra ölçme verilerini toplamak gerektiğini düşünüyorum. Fakat ayrı ayrı 150A 'da kalibre edip tekrar bakır levha üzerinde taşıdığımda bu kalibrasyonun bozulup bozulmayacağından da çok emin değilim.
Elektronik olarak ve yapısal olarak gerçekleştirilmesi daha kolay olan yöntem 1. yöntem olmasına karşın, 2. yöntemin daha doğru sonuç vereceğini düşünüyorum ve büyük ihtimalle 2. yöntemi kullanacağım. Parçalar elime ulaşana ve birisi aksi bir yönde fikir verene kadar, plan şimdilik bu şekilde ...