Ben biraz muhaliflik yapayim ?
Birkac kere 700 kirimim oldu, iki tanesi ciddi kirimlardir. Hicbirinde pal tutucuma bisey olmadi. Soz konusu arm’lar ise zaten yamuldular. Zaten paller yere vurdugunda basta paller, arm’lar ve feathering saft gidiyor. Bir de darbenin siddetine gore aradaki T hub yamulabiliyor (evet ondan da yamulttum ?) neyse, pal tutucu yamultamadim simdiye kadar, en azindan 700 ile.
Gelim farkli armlara. Bunu gaui x3’de denedi, arm’in ucuna takilan ball icin uc farkli konum secilebiliyor. Icerde, ortada ve ucta. Ben hep ortada kullandim, cunku gozlemime gore bu noktada yapilabilecek degisiklikler iki seyi etkiliyor.
Birincisi collective acilari ve swash acilari. Yani +- kac derece collective ve kac derece elevator/aileron acisi verebilirsiniz. Ama burada siniri belirleyen binding olmadan swash’i ne kadar yatirabileceginiz. X3’de +-12 derecece 10 derece swash acisindan sonra binding oluyor mesela.
Ikincisi ise belli bir servo acisi degisimi pallerde ne kadar aci degisimi yapacak bunu degistirebilirsiniz. Ama bunu farkli uzunluklarda servo kollariyla da mekanik olarak yapabilir veya unite ayarlari ile elektronik olarak da yapabilirsiniz.
Yani bence “marketing” hareketleri bunlar ? Dolar 5,5 olmasa, yine de alirdim o ayri. Hem kendimi simartmak, hem de su piyasaya bile yeni urun cikaran firmaya destek olmak adina. Ama dolar cok para...