Birkaç güne havalar tekrar soğuyacak ve kar gelecek. Bugün de hava güneşli ve rüzgarlıydı. Modeli alıp uçuşa gittim
Yamaç paraşütüyle uçanlardan birkaç tepe öğrenmiştim. Bir tanesinde karar kılıp oraya doğru yola çıktık. Koordinatlara yaklaşınca köy yolundan çıkartıp çamurlu bir yol tarif etti. Oraya girsem araba kalırdı. Başka yoldan devam edip iyi kötü tepeye yaklaştık! Arabayı bırakıp 200 250m daha tarladan yürümek lazım. Fakat bir sıkıntı vardı. Rüzgar ters esiyordu
Birkaç telefon görüşmesinden sonra ilerde başka bir tepe daha olduğunu öğrendik, yola koyulduk. Tepeye yaklaştık fakat burasıda aynı şekilde yola uzaktı. Tarlanın içinden yürüyüp geçmek gerekiyordu. Uçmaya geldik sonuçta o model uçacak!
Yolu yarıladık tarlanın içinden bata çıka yürürken rüzgar sesinin yanına başka seslerde gelmeye başlamıştı
Köpekler...
6 7 tane köpek çok uzaktan koşarak geliyor. Yolda giderken tilki kovalayanları görmüştük etrafa bakındık ama tilki falan yok. Bunlar bize doğru geliyor
Allah tan mesafe vardı biz arabaya dönesiye yetişemediler. Sonradan fark ettik biz kaçarken pili düşürmüşüz. Köpekler biraz uzaklaşınca pili aramaya başladık. 10dk aramayla pili bulduk fakat tepeye ulaşım engelli
Yol üstünde başka yerlere gidip istediğim şekilde yamaç aradık ama bulamadık. Onca çabadan sonra o model iyi kötü uçmalıydı. En son merkezdeki kent ormanına gidip modeli denedim. Rüzgar modele biraz fazla geldi. Yamaç yüzeyi engellerle kaplı ve eğimi azdı. 50 60km gezdikten sonra deneme yapmadan eve dönmek istemedim. Beklediğim şekilde bir uçuş olmadı.
4 deneme yaptım hepsi çok kısa sürdü. Modelin burun kısmının biraz elden geçmesi gerekiyor. Anakanatta bir şey yok sayılır. Ağaç gövdesine çarpınca hafif ezildi elimde düzelttim.
Başarılı olmasada kısa bir uçuş videosu:
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Başka zaman uygun yamaçta tekrar denemek üzere
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol