WLtoys V977 : Kullanıcı Yorumları / Tavsiyeleri / Önerileri / Bulgular

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Bence bir sıkıntı yok. Daha once paylaştınız uçus süreleri de normal. O yüzden uçuşlara devam :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mehmet teşekkürler, şimdi içim rahatladı :thumbup:

Bu arada forum ve tabiki sizler sayesinde 1 yılda öğrenebilceklerime 1 haftada ulaştım desem yalan olmaz :RCKolik: :RCKolik: :RCKolik:

Teşekkürler, teşekkürler, teşekkürler.

Kolay Gelsin...

Mustafa Çoban.' Alıntı:
Mehmet abininde dediği gibi bir sorun görünmüyor yinede motor vidalarını bir gevşet ve pinyonla ana dişliye çok az sıkışmayacak boşluğu vermeye çalış oyle sık baktın olmuyor zaten pilastik birbirine alışacaktır.

Mustafa,
Öneriler için teşekkürler.
An itibarı ile motor vidalarının nerede olduğunu bilmediğim gibi :) bilsem de kurcalayacak cesaretim yok gibi. Ama nerede olduğunu bilirsem belki daha sonra bu bilgiye ihtiyacım olduğunda kullanırım. Şimdilik "çalışıyorsa kurcalama" mantığıyla senin de söylediğin üzere parçaların birbirine alışmasını bekleyeceğim.

Tekrar çok teşekkür ederim. :agreed: :agreed: :agreed:

Kolay gelsin...

CEM T' Alıntı:
Mustafa,
Öneriler için teşekkürler.
An itibarı ile motor vidalarının nerede olduğunu bilmediğim gibi :) bilsem de kurcalayacak cesaretim yok gibi. Ama nerede olduğunu bilirsem belki daha sonra bu bilgiye ihtiyacım olduğunda kullanırım. Şimdilik "çalışıyorsa kurcalama" mantığıyla senin de söylediğin üzere parçaların birbirine alışmasını bekleyeceğim.

Tekrar çok teşekkür ederim. :agreed: :agreed: :agreed:

Kolay gelsin...
Resimde görünüyor motoru ana frame bağlayan yıldız vida dislinin yanında diğeride muhtemelen karşıdadir şu an cepten yazıyorum v977 motor değişim yazsan eminim bir sürü video çıkar ama bu tür şeylere alış bence eğer o kadar cesaret edemezsen hiç birşey öğrenemezsin bozmak iyidir yinede tercih senin tabi.

SM-G900F cihazımdan gönderildi

Mustafa Çoban.' Alıntı:
Resimde görünüyor motoru ana frame bağlayan yıldız vida dislinin yanında diğeride muhtemelen karşıdadir şu an cepten yazıyorum v977 motor değişim yazsan eminim bir sürü video çıkar ama bu tür şeylere alış bence eğer o kadar cesaret edemezsen hiç birşey öğrenemezsin bozmak iyidir yinede tercih senin tabi.

SM-G900F cihazımdan gönderildi
Mustafa Bildigim kadari ile V977 motor mesh (disli temas araligi) ayari yapilamiyor. Motor delikleri sabit. O yuzden bence bu kisimda Cem beyin yapabilecegi Herhangi bir ayar soz konusu degil ;)

Arkadaşlar, konu açmadan önce burdan sorayım dedim. Çünkü açacağım konunun çöp olma ihtimali var. Şimdi benim elimde v977 motoru, Esc'si, alıcısı ve 3 tane servosu var. Merak ettiğim şey şu; benim bu parçaları kullanarak, el yapımı gövdeli, 4 kanallı bir uçak yapmam mümkü mü? Yoksa hiç bulaşmadan parçaları yedeğe mi ayırayım?

FERDİ İKİZ' Alıntı:
Arkadaşlar, konu açmadan önce burdan sorayım dedim. Çünkü açacağım konunun çöp olma ihtimali var. Şimdi benim elimde v977 motoru, Esc'si, alıcısı ve 3 tane servosu var. Merak ettiğim şey şu; benim bu parçaları kullanarak, el yapımı gövdeli, 4 kanallı bir uçak yapmam mümkü mü? Yoksa hiç bulaşmadan parçaları yedeğe mi ayırayım?
Ferdi bey w911 Kartı ile 2 servo, 1 motoru kullanarak 3 kanal depron uçak yapıp kullandım. Fakat tat alamadım dağıttım. Aslında tek sorunu küçük uçağın Sıfır rüzgar istemesiydi. Yapılır yani kuyruk motoru çıkışını Boşta bırakırsanız 3 kanal uçak oluyor.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Anladım, sağolun. Bende söylediğiniz gibi pek te zevk vermyeceğini tahmin ediyordum. Çünkü ne kadar iyi birleştirilse bile parçalar amacının dışında kullanılacak sonuçta. Yine de sorayım dedim. En iyisi bu parçaları yedeğe ayırmak, teşekkür ederim cevabınız için. :RCKolik:

Merhaba,

Elimde stok pil haricinde 1 adet de büyük pil var v977 için. Stok pil ile uçuştan hemen sonra büyük pil taktığımda heli kalkışta ciddi oranda dengesizleşiyor. Her seferinde pili ileri ve geri ayarlayıp denge bulmaya çalışıyorum, acaba büyük pil taktıktan sonra "hover debugging" yapıp trim ayarlarını sıfırlasam daha mı stabil olur sizce ? ve bunu yaparsam küçük pil e göre yaptığım trim ayarları vs de bozulur mu?

Teşekkürler...

CEM T' Alıntı:
Merhaba,

Elimde stok pil haricinde 1 adet de büyük pil var v977 için. Stok pil ile uçuştan hemen sonra büyük pil taktığımda heli kalkışta ciddi oranda dengesizleşiyor. Her seferinde pili ileri ve geri ayarlayıp denge bulmaya çalışıyorum, acaba büyük pil taktıktan sonra "hover debugging" yapıp trim ayarlarını sıfırlasam daha mı stabil olur sizce ? ve bunu yaparsam küçük pil e göre yaptığım trim ayarları vs de bozulur mu?

Teşekkürler...
Ben v931 sahibiyim. Ve v931, v977 ile aynı servoları, esc'yi, motoru ve küçük bi farkla hemen hemen aynı anakartı barındırıyor. Ben şimdiye kadar, yükseltilmiş bataryayla da orjinaliylede çok uçuş yaptım ama hiçbirinde ayar gerekmedi. Anakart batarya takılınca heliyi zemine göre kalibre ediyor, bu yüzden bataryyı helikoptei elinze alıp takıyorsanız yerde takıp bir daha deneyebilirsiniz. Diğer türlü anakart en çok rastlanan bozukluklardan birini yapıyor olabilir. Bence kumandanın trim ayarlarını sıfılayın ardından helikoptere bataryyı takın ama kablosunu bağlamayın, sonra da helikopteri olabildiğince az titreterek kabloyu takın. Bazen bu hatayı kumandayı en az bir metre uzaktayken açmazsanız da yapabiliyr.

FERDİ İKİZ' Alıntı:
Ben v931 sahibiyim. Ve v931, v977 ile aynı servoları, esc'yi, motoru ve küçük bi farkla hemen hemen aynı anakartı barındırıyor. Ben şimdiye kadar, yükseltilmiş bataryayla da orjinaliylede çok uçuş yaptım ama hiçbirinde ayar gerekmedi. Anakart batarya takılınca heliyi zemine göre kalibre ediyor, bu yüzden bataryyı helikoptei elinze alıp takıyorsanız yerde takıp bir daha deneyebilirsiniz. Diğer türlü anakart en çok rastlanan bozukluklardan birini yapıyor olabilir. Bence kumandanın trim ayarlarını sıfılayın ardından helikoptere bataryyı takın ama kablosunu bağlamayın, sonra da helikopteri olabildiğince az titreterek kabloyu takın. Bazen bu hatayı kumandayı en az bir metre uzaktayken açmazsanız da yapabiliyr.

Her iki dediğinide yaptım ve sorun yaşamadım, öneriler için teşekkürler :thumbup:

Merhaba,

v977 için yedek pil siparişi vermeyi düşünüyorum. Bugün ilk kez tam olarak dış mekan uçuşu yaptım ( 1 adet stok ve 1 adet de upgrated pil ile ) ve sanki upgrated pil ile dış mekanda daha stabil bir uçuş yapılabiliyor. Acaba bu tespit doğrumu yoksa bana mı öyle geldi ( upgrated pil daha ağır olduğu için öyle olduğunu düşünüyorum ).

Bu çerçevede acaba hangi pillerden sipariş etmeliyim? Sonuçta bu hobide yeni olduğum için henüz ters uçuş ve/veya agresif uçuşlar yapmıyorum. Bu nedenle stok pil mi almalıyım? ileriki dönemde ters uçuşlara geçtiğim zaman upgrated pilin ağırlıktan dolayı bir dezavantajı olur mu?

Bir de aşağıdaki linkte yer alan pil + şar cihazı setinde şöyle bir ifade var "normal şarjlardan 8 kat daha hızlı şarj", acaba normalden hızlı şarj pil ömrü açısından problem yaratır mı ?

Teşekkürler...

Aynı anda 6 pil şarj ettiğinden ve bunu 53 dakikada yaptığından hızlı şarj demiş. Tek tek şarj edilirse her bir pil 9 dk da şarj edilmiş gibi oluyor.

Cahit Kaş' Alıntı:
Aynı anda 6 pil şarj ettiğinden ve bunu 53 dakikada yaptığından hızlı şarj demiş. Tek tek şarj edilirse her bir pil 9 dk da şarj edilmiş gibi oluyor.
Teşekkürler ancak benim asıl öğrenmek istediğim normalden hızlı şarj etmek pil ömrü açısından olumsuzluk teşkil eder mi?

CEM T' Alıntı:
Teşekkürler ancak benim asıl öğrenmek istediğim normalden hızlı şarj etmek pil ömrü açısından olumsuzluk teşkil eder mi?
Bende v931'im için 8 kat hızlı şarj yazan bu çoklu setten aldım. Henüz tek tek şarj etmeyi deneyemedim, çünkü bana yolladıkları şarj aleti arızalı çıktı. Yenisini gönderdiler, artık elime geçince denerim bunu. Ama alırken bende araştımıştım tekli şarj süresini ve eğer yanlış değilse şunu öğrendim;
bir bataryada taksanız tüm bataryaları da taksanız süre hep aynı. Hep 1 saate yakın bir zman alıyor, taktığınız batarya sayısı süreyi değil şarj aletinin isteyeceği enerjiyi belirliyor. Sekiz kat hızlıdan kasıt şu; helikopterin kutusundan çıkan şarj cihazı orjinal ve düşük kapasiteli iki pili bir saatte dolduruyor. Yeni şarj cihazı ise hem kapasitesi daha yüksek bataryaları, hem çok daha fazla sayıda bataryayı 1 saatte dolduruyor. Ama dediğim gibi denemedim henüz, doğruluğundan emin değilim. Şöyle düşününce doğru olma ihtimali artıyor, bir batarya taksak ve 10 dk'da şarj olsa bu bataryayı çok çabuk yıpratacaktır. Böyle bir şarj aleti tasarladıklarını düşünmüyorum, diğer ihtimal daha makul görünüyor.

CEM T' Alıntı:
Ben de onu anlatmaya çalıştım. Aslında hızlı şarj etmiyor. Yani her pil 1 saat civarı bir zamanda şarj oluuor. Bu da doğal olanı.
Ama bu şarj aleti 6 pili aynı anda şarj ettiğinden hızlı . Her bir pile fazladan akım göndermiyor.