[Video]: Basit Deprondan Model Uçak Gövdesi yapımı

Ynt: [Video]: Basit Deprondan Model Uçak Gövdesi yapımı

Kadir sorulari yarin cevapliycam , ilgilenmiyor olmasinda :) spordayim bu aksam saglikli yasam :D

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Ben bu şekilde bir şey çizdim gövdenin enini 7cm olarak uzunluğunu 68 cm olarak düşündüm.kanat eni ölçüsü 22 cm ufak bir karalama ekte gönderiyorum Mesut hocamın yaptığının yanından geçemez ama :)
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Kadir bey sizin kanadinizin eni 22cm mi ? kanat acikligi nekadar ?

Mesut AKIN' Alıntı:
Kadir bey sizin kanadinizin eni 22cm mi ? kanat acikligi nekadar ?

evet hocam boyu da şimdi ölçtüm 1.22 m gibi.

ozaman govde rudder dahil 100cm den kucuk olmazsa iyi olur :)

Mesut AKIN' Alıntı:
ozaman govde rudder dahil 100cm den kucuk olmazsa iyi olur :)

Günaydın Hocam
Çizdiğim plana göre burnu 10 cm kuyruğu 10 cm uzatsam sanırım yeterli olur.. Plan nasıl bu arada ?

Fatih Birkan' Alıntı:
Videoyu izlerken dedim şaka gibi uçuracak herhalde sonra baktım harbiden uçurdu ya [emoji12]

Eline sağlık Mesut.

teşekkürler Fatih :) valla benim aklımda uçurmayla ilgili birşey yoktu :) bitimine yakın baktım kanadı eksik sadece :D onuda yapsam uçarmı acaba diyerek denedim :D

Kadir Kurt' Alıntı:
Mesut abi güzel anlatmışsın :thumbup:
Ara sıra aklıma takılırdı şimdi size sorayım soruyu :D iki gövdenin arasına destek depron parça kestinizya. Yüksekliklerini nasıl ayarlıyacağımızı sizde söylemişsiniz benim sorum o parçaların eninin ölçüsünü ayarlarlen neye dikkat etmeliyiz. Kanadın takılacağı yerin altındaki parçaların eni eşit olmalı arka taraf uçağın boyuna göre nasıl ayarlanmalı. Yoksa uçağın gövdesi göze güzel gözükecek gibi mi yapılmalı. Depron/kağıt her türlü uçar ama bununda bir tekniği varsa öğrenmekte fayda var :)

Bu soruda şimdi aklıma geldi :D Uçağın gövdesinin boyunun kanadın boyuna oranı nasıl olmalı ? Kanat gövdeden uzun ise daha mi stabil uçar. Gövde kanattan daha uzun ise daha mi agrasif uçar ???

Kadir selam,

2 depron gövde arasındaki yükseklikleri kağıda çizerek nasıl ölçü alınacağını vidyoda gösterdim kadir :)

kanadın alt kısmına gelen gövde paralel demiştik, burayı paralel yapınca , rudderıda en arkadan yapıştırıcaz demiştim vidyoda , bunu yapınca zaten elimizde kanat altından ruddera doğru simetrik olarak incelen bir gövde oluyor :) sana kalan sadece araya yerleştireceğin parçalaı kesmek kalıyor, nereye koyacaksan parçaları o kısmın yüksekliğine ve gövdenin o kısımdaki genişliğine göre kesiceksin parçaları

uçağın boyunun gövdeye oranı nasıl olmalı :D güzel soru :)

şimdi trainerlarda durum şu şekilde :) kanad olabildiğince büyük gövde 5 te 1 yada 4 te 1 oranında kısa olur genelde bu ortalama bir değer, mesela kanat 160cm ise 160/5=32cm yani gövde 130cm civarında olur , tabi bu bir kural değil benim gözlemlediğim bir durum.

3D uçaklarda ise durum daha farklıdır kanat ve gövde nerdeyse eşit uzunluktadır, hatta gövdesi kanattan uzun uçaklarda vardır, mesela benim yaptığım köpük uçağın kanadı 80cm gövde 88cm dir bunun amacı kuyruk kısmı kanattan nekadar uzakta ise hover gibi hareketlerde model daha dengeli olur

şöyle bir örnek vereyim elinde 20cm lik bir çubuk var ve ucuna bir basketbol topu koydun , birde aynısını 1 metrelik çubukla yaptığını düşün ! hangisini daha rahat dengede tutarsın ?

kadir kocaman' Alıntı:
Günaydın Hocam
Çizdiğim plana göre burnu 10 cm kuyruğu 10 cm uzatsam sanırım yeterli olur.. Plan nasıl bu arada ?

Kadir bey önü 10 arkayı 15cm uzatmanızı öneririm

Tamamdır Mesut Hocam,,, teşekkürler.

Kadir bey dün konuşmuştuk, kanadı tutturmak için elinizde var ise 3mm ila 6mm e kadar olan karbon cubuk kullanabilirsiniz , eğer yok ise koçtaş vb gibi yerlerden yuvarlak kayın ağacı veya yuvarlak başka bir ağaç çıta kullanılabilir,

örnek olarak uçağın gövde genişliği 7cm ise , sağdan ve soldan 3cm taşırarak 7 + 3 + 3 = 13cm boyunda 2 adet çubuk keserek gövdeyi delip karşıdan karşıya geçirin ve içerden yapıştırın

Mesut AKIN' Alıntı:
Kadir bey dün konuşmuştuk, kanadı tutturmak için elinizde var ise 3mm ila 6mm e kadar olan karbon cubuk kullanabilirsiniz , eğer yok ise koçtaş vb gibi yerlerden yuvarlak kayın ağacı veya yuvarlak başka bir ağaç çıta kullanılabilir,

örnek olarak uçağın gövde genişliği 7cm ise , sağdan ve soldan 3cm taşırarak 7 + 3 + 3 = 13cm boyunda 2 adet çubuk keserek gövdeyi delip karşıdan karşıya geçirin ve içerden yapıştırın

Hocam süpersiniz,, bende 7 cm olarak tasarlamıştım 13 cm lik bir kayın çıta temin edeyim... çok teşekkürler

kadir kocaman' Alıntı:
Hocam süpersiniz,, bende 7 cm olarak tasarlamıştım 13 cm lik bir kayın çıta temin edeyim... çok teşekkürler

merakla sizin uçak konusunu bekliyorum Kadir bey :)

Mesut AKIN' Alıntı:
merakla sizin uçak konusunu bekliyorum Kadir bey :)

inanın aynı merak bende de var :) elektronikler bir yerde, koçtaşa gidip depron,sıcak silikon ve çıta almak lazım, thk dan yekeler falan :) bu arada benim rahtmetli olan balsa bir uçağımdan elevator ve rudder sağlamdı dün onları en kazdan çıkardım uçağa onu takmayı düşünüyorum.. rudder dümeni altına ufak bir tekerlek koyarak yerde taksi de yapabiliyor. Bakalım Mesut Bey, inşallah sayenize güzel bir uçak yapabilirim.

Bilgiler için teşekkürler Mesut abi. Kadir abinin de işine yapar bu bilgi :)

kadir kocaman' Alıntı:
inanın aynı merak bende de var :) elektronikler bir yerde, koçtaşa gidip depron,sıcak silikon ve çıta almak lazım, thk dan yekeler falan :) bu arada benim rahtmetli olan balsa bir uçağımdan elevator ve rudder sağlamdı dün onları en kazdan çıkardım uçağa onu takmayı düşünüyorum.. rudder dümeni altına ufak bir tekerlek koyarak yerde taksi de yapabiliyor. Bakalım Mesut Bey, inşallah sayenize güzel bir uçak yapabilirim.

kadir bey Yekeler falanda nedir :D onlarıda kendimiz yapıyoruz :D eski bir bankamatik kartı yada koçtaş teknosa bp smart club gibi eski bir kart tan :)

Mesut AKIN' Alıntı:
kadir bey Yekeler falanda nedir :D onlarıda kendimiz yapıyoruz :D eski bir bankamatik kartı yada koçtaş teknosa bp smart club gibi eski bir kart tan :)

Hocam klipsleri kasdettim yanlış söyledim,,, yekeler zaten kanatlarda takılı, cumartesi günü depronu temin edince Berkay la montaja başlıyacaz inşallah... Bu rudder ve elevator için olan servoları ufak bir servo kontrol teli ile gövdenin arkasına takmak daha iyi değilmi? servo uzatma kablosu ile de alıcıya yani buruna kadar da uzatırım ne dersiniz?