Herkese merhaba,
v977 kuyruk sorunlarından birini yaşayan olarak yardımızı rica ederim,gördüğüm kadarıyla su ana kadar bahsedilen sıkıntılardan farklı bir sıkıntım var.Durum şu şekilde;
En son yenı anakart değişimiyle helikopter calısır haldeydi ve akabinde kuyruk motor sorunu oluştu ve kontrol ettiğimde kuyruk motorunun kendisinin bozuldugunu gördüm.Yeni motor siparişi verdim ve motoru taktıgımda kuyruk motorunda dengesiz bir dönme ve ardından tamemen donmeme (helikopter ekseni etrafında donuyor,kuyruk motoru hiç çalışmıyor)durumu ile karsılastım.Yapılan ve denenen işlemler bu sekilde;
-Yeni motor takıldı,anakarta kadar olan baglantılarda hiç bir sıkıntı yok.2 pinli soketten elektrik verince motor çalışıyor.Lehimler her iki kablo kombinasyonunda da yapıldı.Ancak sonuc aynı
-Tx sıkıntılarından ve lehim kopmalarından bahsedilmiş .Tek tek kontrol ettim problem gorunmuyor.Hatta mode 2 rudder kablosunu farklı soketlere takıp farklı kanallarda denedim, kumandanın işlevi ile alakalı sıkıntı yok.Yani sol stick yatay hareketi çalışmakta.
-Tx ekranında hareketler ve konum % leri olması gerektiği gibi çalışıyor.Aklıma tx deki stick lerin kablolarının girdiği kumanda anakartının uzerındeki 'Rudder yazılı ''soketin bozulabileceği geldi ancak sokup kontrol edemedim.
-Aklıma ilk anakart geliyor,ancak anakart zaten yenı ve herhangi bir kırım-kısa devre yasamadım.Zaten cok az ucus yapmısımdır anakart değişiminden sonra.Kaldı ki anakart kuyruk motoruna giden pin e elektrik akımı gelmekte
işin aslı cok kararsız kaldım yedek parça alma konusunda,anakart işimi cozer mi yoksa farklı bir problem mı emin olamıyorum.Ayrıca v977 konusunda da ciddi soru ısaretlerim var.Arızalardan ötürü ağız tadıyla pilotajımı geliştiremedim ne yazık ki
Yardım ve yorumlarınızı rica ederim.