Benim düşünceme göre bir cihaz bozuksa çalışmaz. Arada bir çalışıp arada bir çalışmıyorsa o cihaz "bozuk" değildir. Ya daha önce belirttiğim gibi çeşitli "stres" lere maruz kalan lehim yollarında belli belirsiz çatlaklar vardır, ya da bağlantılarda temassızlıklar meydana geliyordur.
Önceki tarifinde bana göre emareler alıcıya işaret ediyordu. Ama iki ayrı alıcıda da aynı emareler başgösteriyorsa bu durumda vericiye bakmak lazım. Cihazın içini açıp bunu kontrol etmek çok da amatör işi değil. Ama bundan önce dikkat edilmesi gereken bazı hususlar daha var: antenler ne şekilde konumlanmış? Alıcıların antenlerin 3'er cm'lik uçları birbirine 90 derece olacak şekilde düz olarak ve mümkün olduğu kadar her türlü metal ve karbon malzemeden uzağa konumlanmalı. Bazı arkadaşlar anten uçlarını sinyali daha iyi alsın diye servo tellerine sarabiliyorlar! Verici anteni ise acemilerin çoğunlukla yanlış olarak yaptığı gibi, modele bakacak şekilde değil, antenin yan yüzeyi modele bakacak şekilde durmalı. 2,4 gHz sistemlerin en zayıf yanlarından biri, ve en çok yapılan hatalardan biri budur! Şayet hatalı anten konumu dolayısıyla kısa süreli sinyal kaybı meydana geldiyse daha önce ayarlayamamış olduğun failsafe haliyle devreye girmemiştir. Failsafe kontrolünde servoların konularının hepsinin değiştiğini belirtmişsin. Bu da kontrolden çıkmasını açıklar.
Öte yandan harici modüllerin en zayıf yeri anten bağlantılarıdır. Her uçuş önsesi modül anteninin bağlantısının gevşek olup olmadığına bakmak gerekir.