Türk Hava Kuvvetleri Hawker Hurricane Mk2C Trop İnşaatı
Nerde kalmıştık [emoji851][emoji851][emoji851]
Kimileri sanıyor ki tüm ilgi Super Cobra’ya kaydı Hurricane unutuldu, yok daha neler
tamam bir miktar ilgi ve mesaiyi dönerkanada kaydırdık ama aslında Hurricane inşaatına da devam ettim ufaktan ufaktan.
Önemli bir aşama olarak orta panel flaplarının nihai montajı tamamlandı.
İlk iş flap yuvasında kontrol yekesinin gireceği boşluğu açtım, Sonra flap sinirleri ile flap sparını birbirine yapıştıracak olan, fabrika çizimlerinde “spool” olarak adlandırılmış parçaları basmam gerekliydi. Printerin nozzleını 0.25 mm olanla değiştirip işe koyuldum. Birkaç deneme parçası sonucunda tasarımı kesinleştirip bir grup parça bastım.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Hazır nozzle değişmişken flap kontrol yekesinden de yeni bir tane bastım. Tüm parçaları: menteşe yatakları, kontrol yekesi ve “spool”ları olması gereken sıralarıyla şişe, pardon, spara dizdim.
İlk olarak kontrol yekesini doğru konuma hizalayıp boruya yapıştırdım ve pushrodu da kanat içinden geçirip sistemi kanattaki yerine oturttum.
“Spool” ların hizalarını ve yönlerini düzenleyip, flap servosunu kapalı konuma getirip ilk flap panelini borunun üzerine oturttum ve en kenardaki sinirlerle boru arasına çok az ince CApon değdirip “punto”ladım. CApon tutunca flapları açık konuma getirip “spool”ları sinirlere dayanacak şekilde kaydırıp yönlerini hizalayıp hem boruya hem de sinirlere yapıştırdım.
Aşağıdaki fotoda sol baştaki spoollar yapıştırlmış ama sağdakiler henüz kaydırılıp yapıştırılmamış halde görülüyor:
Tüm parçalar yapışmış halde:
Aynı şekilde diğer paneli de yapıştırdım:
İkinci paneli yapıştırırlen çok dikkat etmeme rağmen nasıl becerdiysem çok az bir açı farkıyla yapıştırmayı başarmışım [emoji85][emoji85][emoji85]
Tam kapalı haldeyken sol panelin ucu 1-1.5 mm kadar açık kalıyor.
Her işte bir hayır vardır derler, bu farklılığı düzeltmek için önce elimle giriştim panellere, nasılsa fazla sağlam olamazlar azıcık zorlarım birinden biri kendini salar, yeniden hizalar yapıştırırım dedim ama nafile, benim tahminimden çok daha güçlü tutuyor meretler, içim rahatladı
hizalamayı da sonraya erteledim, hatta hizalamasam bile çok dert değil. En kötü flap borusunu tam ortadan kesip içine dış çapı borunun iç çapıyla aynı olan bir parça karbon boru ile destekleyerek doğru açıda tekrar yapıştırırım. Ama dış panel flapları da tamamlandıktan sonra döneceğim bu mevzuya...
Sent from my iPhone using Tapatalk