Trex600 elektronik kurulumu
İlker bey anlattıklarınızdan çıkardığım kadarıyla aldığım bec devresinin yetersiz kalma durumu söz konusu olabilir. Ben diğer konuları da detaylı şekilde okuyup uygun bir bec siparişi vereyim o zaman. Aynı zaman da scorpion backup guard hakkında belirttiklerinizle benim aldığım şey aynı değil sanki. Şu an tam olarak anımsayamadım ama sanki sadece lipo pil gibi geldi bana. Birazdan eve geçip tekrar kontrol edeceğim. Fotoğrafını sizlerle paylaşırım.
Düzeltme: Kontrol ettim Scorpion backup guard sizin anlattığınız gibi ben yanlış anımsamışım. Peki bu koruma ünitesi alıcının hangi kanalına takılması gerek. Aux'lardan herhangi birine olur mu mesela.
İlker Sönmez' Alıntı:Digital standart servolar her komutta maksimum amperi bir çekip bırakırlar. O yüzden 4 servonun aynı anda komut aldığı durumlarda 10 amper üzeri pikler yaşanabilir. Bu nedenle standart dijital servo kullanan modellerde 10 amper üzeri peak değeri olan BEC öneririz.
BEC ler yüksek amperler altında uzun süre kalınca oluşan ısı zaman için evrelerin bozulmasına sebep olur ve bir gün havadayken aniden çalışmayı bırakabilir ki , backup guard olmazsa bu kesin kırım demektir. O yüzden fazla ısınmadan çalışması ve daha uzun ömürlü olması için daha yüksek amper veren devreler yada daha kaliteli malzemeden üretilmiş evreler kullanmak gereklidir.
Bunun dışında genedaha önleride bir çok kez belirttiğim gibi , bir servo bağlantısının maksimum akım geçirme kapasitesi 5 amperdir. Fazlasında direnç oluşmaya ve ısınmaya başlar , o yüzden iki çıkışlı becleri tercih etmek gerekir.
Scorpion backup guarda gelince , o sadece bir pil değildir. Pil içeren bir elektronik devredir. Görevi sistem voltajını devamlı monitörize etmektir. BEC bozulmasını yada sistem voltajının düştüğünü anlar. Aynı anda içinde bulunan pil devreye girer ve model üzerindeki kontrolümüzü kaybetmememizi sağlar. Sistem voltajı normalken kendi pili devrede değildir. Sisteme elektrik verdikten sonra ayrıca düğmesinden açılması gerekir. Sistemden elektrik (batarya) ayrıldıktan sonra ayrıca kapatılması gerekir yoksa servolar komut almaya devam eder , boşyere içindeki pil boşalabilir.
İlker bey anlattıklarınızdan çıkardığım kadarıyla aldığım bec devresinin yetersiz kalma durumu söz konusu olabilir. Ben diğer konuları da detaylı şekilde okuyup uygun bir bec siparişi vereyim o zaman. Aynı zaman da scorpion backup guard hakkında belirttiklerinizle benim aldığım şey aynı değil sanki. Şu an tam olarak anımsayamadım ama sanki sadece lipo pil gibi geldi bana. Birazdan eve geçip tekrar kontrol edeceğim. Fotoğrafını sizlerle paylaşırım.
Düzeltme: Kontrol ettim Scorpion backup guard sizin anlattığınız gibi ben yanlış anımsamışım. Peki bu koruma ünitesi alıcının hangi kanalına takılması gerek. Aux'lardan herhangi birine olur mu mesela.