Trex600 elektronik kurulumu
Ahmet bey , demek daha en başındasınız , simülasyon çalışıyorsunuz değil mi...Bol bol çalışmanız lazım , çünkü FPV işini düşünüyorsanız , bizim son günlerde en çok korktuğumuz olay , acemi fpv'cilerin modelleri olur olmadık yerlere düşürmeleri ve hem kendilerini hem başkalarını hayati risklere sokmalarıdır.
Bu konu çok önemli , asla tamamen pilotajınız oturmadan bu projeyi hayata geçirmeyin.Projenizden vazgeçin demiyorum , elektronik hazırlığınızı yapın , ekipmanı yavaş yavaş toparlayın ama pişmeden asla bu modeli uçurmanızı kesinlikle tavsiye etmiyorum.
600 kırımı pahalı olmasından geçtim , insanı öldürebilecek kadar tehlikeli bir sınıftır.
Simülasyonda yön vermeyi öğrendiyseniz ,(heli kuyruğu bize , burnu karşıya bakacak konumda olmalıdır) kumandanızın sağ stiği yukarı ve aşağı yaparsanız , elevatör yönlerine kumanda eder.Yani ileri ve geri...Yine sağ stiği sola ve sağa komut verirseniz , bunlar da aileron (roll) komutudur , sola ve sağa yatırma komutu.
Sol stiğe gelince , yukarı aşağı (throttle) yani gaz verme komutu , heli motoruna güç verir ve keser , heli yükselip , alçalır.Sol stik sola ve sağa komut verince (rudder) yani kuyruk sola ve sağa dönecektir.Burada dikkat isteyen , kumandadan sola rudder verdiğinizde , helinin burnu sola dönmelidir doğal olarak kuyruk sağa kaçacaktır.
Forumu iyi okursanız , bu konularda grafikli anlatımlar mevcuttur , yeni başlayan indeksli tüm konuları dikkatli ve sabırlı bir şekilde okuyun lütfen.
Şimdilik bunları yazdım , gerisi forumda bolca mevcut , bir de bu modeli uçurmadan , bol simülasyon eğitimi ile birlikte , mikro sınıfı bir heliyle , birebir uygulama yapmanızı şiddetle öneriyorum.Ancak böylelikle büyük modeli kaldırmaya yetecek cesaret ve tecrübeye erişebilirsiniz.
Teknik konuları da mutlaka okuyun , mesela Mehmet Bey'in 450 sınıfı modelin toplanışından , elektronik ayarlarına kadar , aylarca emek verdiği videolar mevcut.Mutlaka izleyin , ben ne kadar anlatsam , birebir görüntülüsü kadar tatmin edici bilgi veremem.
Özetle , yolun daha en başındasınız ve yapmak istediğiniz olay , modelcilikte profesyonel olmuş arkadaşların yapmaya çalıştığı şeyl...Çok sabır , çok dikkat ve çok eğitim.Belki gözünüzü korkutmuş olabilir ama , bu işlerin kuralı bu , sakın parasını vereyim de bir an önce ayarlatıp uçurayım gibi bir mantığa da asla kapılmayın , bizler oyuncak oynayan büyükler gibi görünsek de , bu modeller oyuncak değil , hele acemi ve tecrübesiz ellerde Allah muhafaza neler olabilir , düşünmek de yazmak da istemiyorum.
Kolay gelsin Ahmet bey, yanınızdayız............