Trex 500 Maiden/ONARIM/Uçuş Videoları//Spiritten Sonraki Değişim

bydmrblk

Kıdemli Uye
Herkese merhabalar :saygilar:

Evet arkadaşlar uzun ayarlama ve kontroller sonrası çok şükür kazasız belasız maiden uçusumu gerçekleştirmiş bulunuyorum :laugh:
Heyecanlanmadım desem yalan olacak,hoverdan öteye gitmemeye çalıştım. simülasyon gibi değil kesinlikle, v922 den sonra 500 devasa büyük geldi havada :eek:
ilk büyük modelim, tüm bilgileri forumdan öğrendiğimi ve yapılmış olan çalışmaların ne kadar hedefi gerçekleştirmeye yönelik emeklerle hazırlandığını herkes biliyor olsa da bir kez daha vurgulamak isterim :RCKolik: :RCKolik:
Yardımlarını ve bilgilerini esirgemeyen tüm arkadaşlara, Mehmet Abi'ye, birebir ilgilerinden dolayı Türker Abi'ye çok teşekkür ediyorum %p (her konuda bunu yazıyorum ama gerçekten tek başıma bunu başarmamı sağlamam da en büyük pay sahibi kişiler)

Bundan sonraki uçuş videolarımı ve gelişimlerimi bu başlık altında sürdüreceğim iyi seyirler :halay:
boyutları çok büyük olduklarından, küçültme programından kalite düşürülerek yayınlanmıştır.
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

bu da ikinci denemem, oğlumun sesi geliyor ama arabanın içinde güvende %p
alan turunu yaparken birden açı kaybetti, zor toparladım :thumbup:(ana dişlideki one way rulmanda bir sıkıntı olduğunu buldum. kendi yatağında dönüyo ve motorun devri pallere iletilmiyo. yeşil loctite ile sabitlesem sorun olmaz heralde)

Trex 500 Maiden/ Uçuş Videoları

Hadi gözün aydın İbrahim, vibrasyon problemini halletmişsin ve güzel bir uçuş videosu. :thumbup:

Tevfik Sıkılı' Alıntı:
Hadi gözün aydın İbrahim, vibrasyon problemini halletmişsin ve güzel bir uçuş videosu. :thumbup:

çok teşekkür ediyorum Tevfik Abi :)
çok şükür hallettik biraz daha ince ayar gerekiyor ama onu da halledecez inşallah. buna da şükür :lollol:

Videoları yarın izleyebileceğim ama hadi gözümüz aydın Ibrahim :thumbup: En zor kısmı tamam, artık allahın izni ile bundan sonrası çok daha kolay olacaktır :halay:

Bu hobiyi yanlız başına yapmak gerçekten çok zor. Seni canı gönülden bir kez daha tebrik ederim İbrahim. Bu süreçte :RCKolik: az da olsa destek verip, yanında olabildik ise ne mutlu bize :)

Uçuş hakkındaki yorumların yarın sabaha inşallah ;)

Gözün Aydın. Ben de v922 den sonra Raptor G4 uçururken çok ürkek davranıyordum. Dizlerim titredi. O heyecanı hala da yaşarım. Siz hemen alan turu bile atmışsınız. Tebrik ederim.
Ama bence biraz daha yavaş olsa daha emniyetli olur gibi. Inişten önce de kuyrukta yukarı aşağı doğru bir salınım var gibi geldi bana.

Olmuş olmuş ibrahim , daha ne olsun , ilk büyük sınıf maiden , işte şimdi helici ruhu daha bir başka olmuştur değil mi... :thumbup: :halay:
Naçizane tavsiyem modeli dönüşten toplarken , paternine dikkat et , kendine fazla yaklaştırmamaya dikkat et.(ben de de 922 'den kalma illet bir alışkanlık , bir gün büyük model uçurursam kendimi biçmekten endişe duyuyorum :-\ )...Artık arkası gelir bu pilotajın , kırımsız uçuşlar dilerim...
Not : Mehmet'le Türker olmasaydı , şimdi çoktan hobiyi unutmuş olurdum , onların ve onlar gibi birkaç abimizin desteği olmasaydı , heli kiiim , ben kim... :saygilar:

İbrahim hayırlı uğurlu olsun. :bravo: Öncelikle bu başarılı maiden'ın haklı gururunu yaşamalısın bence. Yanında yardımcı olacak kimse olmadan sadece kendin araştırarak bunu başarabilmek hiç kolay birşey değil. :halay: Bizler forum olarak elimizden geleni yapmaya çalışsakta dört dörtlük olması çok zor malesef. Her durumda bu süreç ciddi bir emek ve sabır gerektiriyor.

Önce unutmadan oneway rulmanla alakalı yeşil loctite uygulayarak kaçırmasına engel olmaya çalışmak bana pek mantıklık gelmedi. Bu konuda Mesut üstadın bir konusu vardı önce yüzeyleri pürüzlendirerek falan bir takım uygulamalar yapmış ve başarılı da olmuştu. O konuyu bulup bir incelemeni öneririm.

Uçuşlara gelirsek bence gayet güzel. :thumbup: Yalnız başlangıçta modelin biraz daha az hızlanmasına izin vererek uçurmanı önereceğim bende Cahit hocam gibi. ;)

Tekrar hayırlı uğurlu olsun, kırımsız uçuşlar. :RCKolik:

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Videoları yarın izleyebileceğim ama hadi gözümüz aydın Ibrahim :thumbup: En zor kısmı tamam, artık allahın izni ile bundan sonrası çok daha kolay olacaktır :halay:

Bu hobiyi yanlız başına yapmak gerçekten çok zor. Seni canı gönülden bir kez daha tebrik ederim İbrahim. Bu süreçte :RCKolik: az da olsa destek verip, yanında olabildik ise ne mutlu bize :)

Uçuş hakkındaki yorumların yarın sabaha inşallah ;)

teşekkürler Mehmet Abi %p
Az da olsa ne demek abi. Hep destek tam destek sizinkisi :thumbup:

Cahit Kaş' Alıntı:
Gözün Aydın. Ben de v922 den sonra Raptor G4 uçururken çok ürkek davranıyordum. Dizlerim titredi. O heyecanı hala da yaşarım. Siz hemen alan turu bile atmışsınız. Tebrik ederim.
Ama bence biraz daha yavaş olsa daha emniyetli olur gibi. Inişten önce de kuyrukta yukarı aşağı doğru bir salınım var gibi geldi bana.

teşekkürler Cahit Abi %p
önerilerini dikkate alacağım, daha yavaş ve daha emniyetli :bravo:
bana da öyle geliyo bazen kuyruk ama ilk uçmanın vermiş olduğu heyecan olsa gerek çok da takılmadım ama gainleri bir kontrol ederim.

Hakan Ülgenalp' Alıntı:
Olmuş olmuş ibrahim , daha ne olsun , ilk büyük sınıf maiden , işte şimdi helici ruhu daha bir başka olmuştur değil mi... :thumbup: :halay:
Naçizane tavsiyem modeli dönüşten toplarken , paternine dikkat et , kendine fazla yaklaştırmamaya dikkat et.(ben de de 922 'den kalma illet bir alışkanlık , bir gün büyük model uçurursam kendimi biçmekten endişe duyuyorum :-\ )...Artık arkası gelir bu pilotajın , kırımsız uçuşlar dilerim...
Not : Mehmet'le Türker olmasaydı , şimdi çoktan hobiyi unutmuş olurdum , onların ve onlar gibi birkaç abimizin desteği olmasaydı , heli kiiim , ben kim... :saygilar:

teşekkürler Hakan Abi %p
aynen dediğin gibi abi bir başka oluyo büyük model, Rabbim daha da iyilerini sana nasip eylesin inşallah.
önerilerini dikkate alacağım abi.
haklarınızı ödeyemem valla :bravo:

Türker Akgün' Alıntı:
İbrahim hayırlı uğurlu olsun. :bravo: Öncelikle bu başarılı maiden'ın haklı gururunu yaşamalısın bence. Yanında yardımcı olacak kimse olmadan sadece kendin araştırarak bunu başarabilmek hiç kolay birşey değil. :halay: Bizler forum olarak elimizden geleni yapmaya çalışsakta dört dörtlük olması çok zor malesef. Her durumda bu süreç ciddi bir emek ve sabır gerektiriyor.

Önce unutmadan oneway rulmanla alakalı yeşil loctite uygulayarak kaçırmasına engel olmaya çalışmak bana pek mantıklık gelmedi. Bu konuda Mesut üstadın bir konusu vardı önce yüzeyleri pürüzlendirerek falan bir takım uygulamalar yapmış ve başarılı da olmuştu. O konuyu bulup bir incelemeni öneririm.

Uçuşlara gelirsek bence gayet güzel. :thumbup: Yalnız başlangıçta modelin biraz daha az hızlanmasına izin vererek uçurmanı önereceğim bende Cahit hocam gibi. ;)

Tekrar hayırlı uğurlu olsun, kırımsız uçuşlar. :RCKolik:

teşekkürler Türker Abi sayende %p
emek, sabır, gerçekten bu hobinin mayasında varmış. 1 yıldır okuyorum, 1 aydır da ayarlarla ugraşıyorum, başardım çok şükür.
dediğin konuyu bir araştırayım abi, bulamazsam Mesut üstadımız yardımcı olur umarım :thumbup:
önerileriniz gelişim için önemlidir dikkate alacağım, daha yavaş ve emniyetli %p

İbrahim DEMİRBİLEK' Alıntı:
.... dediğin konuyu bir araştırayım abi, bulamazsam Mesut üstadımız yardımcı olur umarım :thumbup:
önerileriniz gelişim için önemlidir dikkate alacağım, daha yavaş ve emniyetli %p
Mesut üstadın Rulman ile ilgili çalışması şu Ibrahim. Bir göz at istersen :)

Teşekkürler Mehmet Abi :)
konuyu inceledim denemek lazim ;D

Abi gözün aydın.Sorunun çözülmesine çok sevindim. :)

Nice kırımsız uçuşlara inşallah. :halay:

Arda Erkan' Alıntı:
Abi gözün aydın.Sorunun çözülmesine çok sevindim. :)

Nice kırımsız uçuşlara inşallah. :halay:
cok teşekkür ediyorum kardeşim sayeniz de %p
soyledigin gibi portlari dikkate almadan, pc de gainleri 90 yaparak halloldu da biraz daha ince ayara ihtiyaci var gibi.

Maşallah. İlk uçuş her zaman heyecanlıdır. Kazasız kırılsın uçuşlar.

ERHAN YILMAZ' Alıntı:
Maşallah. İlk uçuş her zaman heyecanlıdır. Kazasız kırılsın uçuşlar.
Tesekkurler Erhan %p
heyecani bile guzel ama :halay:

Bugün hava güzeldi bi uçuş yapalim dedik, hevesimiz yarim kaldi :(
havalandiktan 1dakika kadar sonra bir ses fuuussssstttt, heli yalpalamaya basladi, içimden neyi kopardik acaba derken pallerde balans vardi, sardigim bant oldugu gibi yokolmus :laugh:
Allahtan başka bir şey olmamis deyip sukrettim iste videosu: