Trex 250 Pro DFC & Hughes MD500E fuselage giydirme...
İyi geceler arkadaşlar , kısmetse haftasonu maiden yapmak için kendimce bir söz verip , baya da bir gayret gösterdim.
Ama işte bu hobi her an sürprizlere gebe , kuyruk ayarını , açıları , expoları ayarladım , herşey gayet güzel , iyi hoştu , daha motoru bağlamamıştım , esc'ye bir dokundum , ateş gibi
, şimdi sen gel bu esc'ye güvenip havalan , bunun sebebi ne olabilir , yok mu içime bi su serpecek diye buraya hayıflanıyorum işte , artık acemi sayılmam galiba esc hakkını helal etti ve gitti...Yine de dayanamayıp , motor kablolarını bağlayıp , o hiç önermediğim , hatta tenkit ettiğim salon hoverini de yaptım...
, ilk 5 saniye gayet iyi uçtu sonra motor birden bayıldı , ben de hemen indirip pili söktüm , yine esc ateş gibi...Pillere bakmadım , nanotech piller , durduğu yerde bile 3,70'in altına düşüyorlar , bayram haftası Mehmet kardeşimle uçma planımız vardı , o zaman doldurmuştum , buluşmamız kısmet olmadı , bir daha da dokunmamıştım.
Elimde yedek 40 amperlik bir esc var , üzerindeki 18 Amper , eğer sabah pilleri doldurup , daha motora enerji vermeden bir beş dakika pili takıp bakacağım , aynı şeyi yaparsa , artık ağırlık olarak nerdeyse 2 katı olan esc'yi takıp , illa ki o maideni yapmak istiyorum. Yanlız yine de merak ediyorum , esc bozuk değilse , böyle ısınmasına sebep olabilecek durum ne olabilr, servo sıkışması , alıcı da bir problem gibi....Neyse , sabah ola hayrola.........