Tavsiyelerinize ihtiyacım var

Ynt: Tavsiyelerinize ihtiyacım var

Bir amatörden tavsiye sakın sim çalışmalarına güvenmeyin [emoji1] 4 gün sim çalıştıktan sonra yani bu gün bir ana pal bir kuyruk pali kırdım kapalı pazar alanında. Herşey konsantrasyon. Sim çalışmadan önce hiç kırım yoktu. Neyse özetle eğer acemiysen hiç bir şey bilmediğini sakın unutma ve aklında heliden başka bir şey olmasın. (heli v922)

Ynt: Tavsiyelerinize ihtiyacım var

Akın Bulat' Alıntı:
Bir amatörden tavsiye sakın sim çalışmalarına güvenmeyin [emoji1] 4 gün sim çalıştıktan sonra yani bu gün bir ana pal bir kuyruk pali kırdım kapalı pazar alanında. Herşey konsantrasyon. Sim çalışmadan önce hiç kırım yoktu. Neyse özetle eğer acemiysen hiç bir şey bilmediğini sakın unutma ve aklında heliden başka bir şey olmasın. (heli v922)
Tam anlıyamadım Akın Bey, yani sim çalışmamış olsaydınız daha iyi bir sonuçla mı karşılaşacağınızı düşünüyorsunuz ?

Ynt: Ynt: Tavsiyelerinize ihtiyacım var

Türker Akgün' Alıntı:
Tam anlıyamadım Akın Bey, yani sim çalışmamış olsaydınız daha iyi bir sonuçla mı karşılaşacağınızı düşünüyorsunuz ?

Hayır orada ki öyle bir şey değil sim çalışıyorum diye acemi olduğumuzu unutmayın ve dikkatinizi tamamen heli'ye verin temalı bir not. Bir nevi halka açık özeleştiri [emoji6]

Ynt: Ynt: Tavsiyelerinize ihtiyacım var

Akın Bulat' Alıntı:
Hayır orada ki öyle bir şey değil sim çalışıyorum diye acemi olduğumuzu unutmayın ve dikkatinizi tamamen heli'ye verin temalı bir not. Bir nevi halka açık özeleştiri [emoji6]
Tamamen katılıyorum, ben kaç senedir sim kullanıyorum bilmiyorum ama hala simde yaptığım bir sürü hareketi gerçek modelimde yapmayı denemiyorum bile. :laugh:

Ynt: Ynt: Ynt: Tavsiyelerinize ihtiyacım var

Türker Akgün' Alıntı:
Tamamen katılıyorum, ben kaç senedir sim kullanıyorum bilmiyorum ama hala simde yaptığım bir sürü hareketi gerçek modelimde yapmayı denemiyorum bile. :laugh:

Bence sim'in tek amacı beyine 6 kanal heli.nin uçuş mantığını anlatmak şunu yaparsan bu olabilir gibi bir tarif vermek ve bir de kullanıcı hangi seviye olursa olsun beyin ve el arasında ki uyumu oldukça artırabilir gibi geliyor.

Sim'de çok iyi işler çıkaran birinin gerçekte bir şey yapamaması bence çok normal hatta olması gereken bir durum, bu gün çok iyi gördüm bunu . Kolay değil en basit uçuşta bile bir sürü fizik kuralı işliyor ve biz bu kuralları iki motor ve 3 servo ile hizada tutmaya çalışıyoruz.

Benim gibi amatörler için not:
tabi bunlar sadece benim tahminlerim [emoji4] forumda sim hakkında bir sürü güzel bilgi var insanlar üşenmemiş yazmış üşenmeden okumak gerek.

Ynt: Ynt: Ynt: Tavsiyelerinize ihtiyacım var

Akın Bulat' Alıntı:
Benim gibi amatörler için not:
tabi bunlar sadece benim tahminlerim [emoji4] forumda sim hakkında bir sürü güzel bilgi var insanlar üşenmemiş yazmış üşenmeden okumak gerek.
Olay budur Akın, çok yerinde ve doğru bir tespit :thumbup: %p

forumdaki sim çalışmalarını yapıyorum bende akrobasi hareketleri yapmak gibi bir amacım yok gerçekte ama insan çalışıyor işte diyorum sen ne biliyorsun yap ne yazıyorsa :laugh: birde mehmet abi benim çevremde ayar yapacak montaja yardım edecek vesaire kimse yok buradada topmodels var mail attım cevap geldi sattığımız markaların ayarlamasını ve montajını yapıyoruz diye sizce 4. ayım bu ay simülatörde şubat tatilinde başlayayımmı 450lik bir heliyle ? :saygilar:

:saygilar: merhabalar yeni başlayan biri için mini titan hiç tavsiye etmem,hareketli ve kontrolü oldukça zordur,kırım ve masraf kaçınılmazdır, size nacizane önerim sim çalışmanız ,önce hover ,ve stabil durmayı öğrenmeniz ,sonrada align 500 lük ,bütçe varsa 550 bir model önerebilirim,titan ve küçük 6 kanal heli hiç tavsiye etmem,o yüzden önce sim çalışın,ve mutlaka boyutlu ,büyük bir heliyle,mümkünse uçuş buluşmalarında başlarsanız çok iyi olur, ve sabırlı olun ,gerisi gelecektir,, saygılarımla :RCKolik:

bartu çalışkan' Alıntı:
forumdaki sim çalışmalarını yapıyorum bende akrobasi hareketleri yapmak gibi bir amacım yok gerçekte ama insan çalışıyor işte diyorum sen ne biliyorsun yap ne yazıyorsa :laugh: birde mehmet abi benim çevremde ayar yapacak montaja yardım edecek vesaire kimse yok buradada topmodels var mail attım cevap geldi sattığımız markaların ayarlamasını ve montajını yapıyoruz diye sizce 4. ayım bu ay simülatörde şubat tatilinde başlayayımmı 450lik bir heliyle ? :saygilar:
Bartu bu konuda sana SON KEZ tavsiye mi yazayım. Belki bu sefer beni dinler ve sonradan şöyle mi yapayım, bunu mu alayım diye fikir değiştirip durmazsın.

Şimdi yaşımız genç ve öğrenciyiz. Yani nakit ve vakit konusunda sıkıntımız var. Bu durumda en mantıklısı en azından önümüzdeki yaz ayına kadar senin naktini ve vaktini fazla almayacak, boş vakitlerinde simde çalıştıklarını pratiğe dökebileceğin problemsiz ve en az uğraş gerektiren modeli seçmek ana amacımız olmalı. (yaza kadar hem pilotaj hem de teknik bilgini artırırsın. Sonra yaza girerken başka bir model almayı yeniden düşünebilirsin)

Bu durumda 6 kanal micro bence en doğru tercih. Al bir tane V977 ve yedeklerini güzelce uç ve keyfine var. Şimdi diyelim ki 450, 500 sınıfı bir heli aldın ve bir şekilde kırıldı. Bu kırımın masrafını bir tarafa bırakırsak, bunu senin toplaman mümkün mü ? Bu konuda bilgin var mı ? Yok. Peki öğrenmeye vaktin var mı ? Yok. Diyorsun ki Topmodel destek veriyor muş. Peki bu desteğin ücretinden haberin var mı ? Yok (En az 200 TL dir. Kaldı ki modeli onlardan alırken zaten epey yüksek bir bedel ödeyeceksin)

Özetle benim fikrim bunlar. Dediğim gibi umarım artık bu konu kapanır.

çok teşekkür ederim bende şansımı daha fazla zorlamayıp simülatöre devam ediyorum en yakın zamandada v977 sipariş ediyorum sonrasında vakit ve nakite göre bir çare bulunur :saygilar:

Ustalarımdan özür dileyerek bende ufak tavsiyelerde bulunmak istiyorum.

Şu da bir seçenek olabilir maliyet konusunda epey epey rahatlatacaktır seni.

Al bir tane V911 ve sim kumanda sürekli kalkış ve iniş çalış. Ben V922 aldım, kaldırıyorum ama gezdiremiyorum korkutuyor çünkü gerçekten çok seri ve agresif bir makine. İyi pilotaj gerekiyor, toplamak yeni başlamış biri için çok zor. Aldığıma pişman olmadım çok güzel makine fakat havada uçamayınca üzülüyor insan ve bu sebeple bir tane V911 aldım defalarca çok yükseklerden düştü rüzgara kapıldı betona çakıldı vs.vs.vs. Bunlara rağmen sadece ufak tefek kırımlarım oldu ve çok cüzi miktarlarda çözdüm halende onu kullanıyorum. Simulasyon çalış vakit buldukça simülasyonda hafif havaya kaldır ve sabit tutmaya çalış. Domination 3D flybarless iyi bir tercih olabilir simülasyon model seçiminde 6 kanal çalışmak için. 911 ile de kumandaya elin alışsın. Yaz gelince de para biriktirmiş olursun çek altına 6 kanal ne istiyorsan. İlla 922 977 vs vs olmak zorunda değil belki daha iyi modeller çıkar daha güzel makinalar çıkar. Yedek parçaları ile birlikte V911 in maliyeti 130 tl tutuyor. Ben Ankara'dan aldım dükkandan ve bu fiyata aldım. V977 nin bir paline zarar gelse takım halinde Türkiye'den 15-20 tl vererek satın alırsın daha büyük hasar olsa ne olacak? Uzun lafın kısası önce eğitim sonra uçuş diyorum 2 haftalık tecrübelerim ve gördüklerim bu yönde karar vermen daha mantıklı olur diyor. Konuya zıpladığım için ustalarımdan özür diliyorum, mutlaka yanlış düşündüğüm şeyler olabilir bende yeniyim onlar bu fikre ne derler bilemiyorum. Herkese iyi ve kırımsız uçuşlar diliyorum.

abi bende v911 var simülasyonda çalışıyorum fakat ben aksiyondan çok scale model biriktirmek istiyorum forumun simülasyon eğitimlerini yapıyorum dominion 3d ile sonra zora alışma amacıyla üstüne birazda thunder tiger mx450 vesaire seri modellerle çalışıyorum sakin sakin uçuruyorum uçurmasına inverted flightta yapıyorum ama zevk alamıyorum a109 un bir basit düz gidişi bana yaptığım 3d uçuştan daha çok zevk veriyor bu konudada mehmet abi haklı ben ısrarla benzer soruyu sordum scale helikopter hata kaldırmaz dedi doğru dedi eğer kafama göre takılırsam sonunda heli max blackhawk blade 130x bo 105 vesaire ancak mini scale toplarım hepinize tekrar teşekkür ederim :saygilar:

Hakan YEŞİLLİ' Alıntı:
Al bir tane V911 ve sim kumanda sürekli kalkış ve iniş çalış. Ben V922 aldım, kaldırıyorum ama gezdiremiyorum korkutuyor çünkü gerçekten çok seri ve agresif bir makine. İyi pilotaj gerekiyor, toplamak yeni başlamış biri için çok zor. Aldığıma pişman olmadım çok güzel makine fakat havada uçamayınca üzülüyor insan ve bu sebeple bir tane V911 aldım defalarca çok yükseklerden düştü rüzgara kapıldı betona çakıldı vs.vs.vs. Bunlara rağmen sadece ufak tefek kırımlarım oldu ve çok cüzi miktarlarda çözdüm halende onu kullanıyorum. Simulasyon çalış vakit buldukça simülasyonda hafif havaya kaldır ve sabit tutmaya çalış. Domination 3D flybarless iyi bir tercih olabilir simülasyon model seçiminde 6 kanal çalışmak için. 911 ile de kumandaya elin alışsın. Yaz gelince de para biriktirmiş olursun çek altına 6 kanal ne istiyorsan. İlla 922 977 vs vs olmak zorunda değil belki daha iyi modeller çıkar daha güzel makinalar çıkar. Yedek parçaları ile birlikte V911 in maliyeti 130 tl tutuyor. Ben Ankara'dan aldım dükkandan ve bu fiyata aldım. V977 nin bir paline zarar gelse takım halinde Türkiye'den 15-20 tl vererek satın alırsın daha büyük hasar olsa ne olacak? Uzun lafın kısası önce eğitim sonra uçuş diyorum 2 haftalık tecrübelerim ve gördüklerim bu yönde karar vermen daha mantıklı olur diyor. Konuya zıpladığım için ustalarımdan özür diliyorum, mutlaka yanlış düşündüğüm şeyler olabilir bende yeniyim onlar bu fikre ne derler bilemiyorum. Herkese iyi ve kırımsız uçuşlar diliyorum.

v977 nin 6kanal modu varken v911 almak bilmiyorum, tercih meselesi tamamen.

Modelciliğe yeni adım atan arkadaşlara naçizane tavsiyem, yurtdışına alışın... Böylesi çok daha kolay olacak. Bahsedilen mikrolar için Banggood olmazsa olmaz benim için. Veya lipo ve değişik ekipmanlar için Hobbyking... Veya Align için Helipross... vesaire...

işin aslı ikide bir çıkıp duran ana dişli dışında çok birşey de olmuyor v977 ye... bir sürü yedeğim var. hangilerini kullandım? main gear, landing skid, tail motor mount... diğerleri keyfe keder yani yeşil paller falan. modeli çaktım mı peki sertçe? hem de ne :) sayısını bilmiyorum, tabii ben sıklıkla 6kanal modunda takılıyorum, normal durumlar yani pilotajım için. sürekli 4kanalda uçsam çok bi sıkıntı olmazdı.

dipnot olarak, kim satıyormuş 15-20 tl ye 977 palini bilmiyorum ama elimde 4 takım sıfır beyaz v977 pal var, hepsini 60 liradan vereyim öyleyse :) Biz genelde karbonfiber 450 pallerini 15-20 den satıyoruz/alıyoruz.

ben çok sabırsızım büyük ihtimal hemen güzel bir modelden başlayayım istiyorum bi ara 130x bo 105 e niyetlendim ayar yapamam kumandasından diye almadım fiyatı amainde uygundu gayet sonra heli max blackhawk var oda çok güzel bir model ama ben onu alsam bırakırım simülatörü alır onlar oynarım kedi yumakla oynar gibi şimdiyse v977 yolu gözüktü bana sonrasında 450 lik 500 lük bir heli ve uysallaştırıcı nitelik taşıyan fuselage ile başlarım bu işe buluşmalara katılır ustalardan ayarını montajını öğrenirim :saygilar:

bartu çalışkan' Alıntı:
ben çok sabırsızım büyük ihtimal hemen güzel bir modelden başlayayım istiyorum bi ara 130x bo 105 e niyetlendim ayar yapamam kumandasından diye almadım fiyatı amainde uygundu gayet sonra heli max blackhawk var oda çok güzel bir model ama ben onu alsam bırakırım simülatörü alır onlar oynarım kedi yumakla oynar gibi şimdiyse v977 yolu gözüktü bana sonrasında 450 lik 500 lük bir heli ve uysallaştırıcı nitelik taşıyan fuselage ile başlarım bu işe buluşmalara katılır ustalardan ayarını montajını öğrenirim :saygilar:

Modeli uysallaştırmak için fuselage? Yine kızdıracaksın Mehmet abini :) Ne zaman ki elektronik vs bir ekipmanda hata olmadıkça, modeli 100 kaldırışından 99 tanesinde yere sağlamca indirirsin, o zaman fuselage giydir modeline. Modeli uysallaştırmak istiyorsan, uysal ayar yaparsın, delirtmek istiyorsan, deli ayar yaparsın. Fuselage takılınca model uysallaşmaz. Fuselage takınca model kulanımı zorlaşır. Düştüğünde masrafı çok olur.