Tavsiyelerinize ihtiyacım var

Arkadaşlar merhabalar,

Ben yeni başlayacak biriyim fakat el ayarıma çok güveniyorum belki yanılıyorumdur bilemiyorum. Zaten bu konuyu açma nedenim de bu. WLToys V922 bir helikopter almayı düşünüyorum ama okuduğum konular beni tedirgin etti, acaba kendime bu kadar güvenmemeli miyim diye. Yeni başlayacak ama kendine güvenen birine ne tavsiye edersiniz ne almalıyım? Daha önce hiç uçurdun mu diye soracak olursanız bir arkadaşımın vardı 5-6 arkadaş kumandayı elinden alıp denedi fakat hep düşürdüler. Bende heveslendim kumandayı aldım ama helikopteri hiç düşürmedim çok da güzel bir iki tur döndürüp yumuşak bir iniş yaptım. Sonrası belli zaten buradayım işte :) Tavsiyelerinizi bekliyorum.

bence v922 ye hiç bulaşmayın, doğrudan v977 alın...

başlarda 4 kanal modu olan 6G de kullanır elinizi alıştırırsınız... sonra sonra 6 kanal modu olan 3D ile devam edersiniz. (v922 yi sadece 6 kanal modu vardır, daha doğrusu mod seçimi yoktur, zaten 6 kanal bir helidir.)

eliniz isterse pamuk gibi olsun yeni başlayan biri için simülasyon da çalışmadıysa 6 kanal bir heliyi uçurmak çok zordur. defalarca sağa sola çarpar, muhtemelen bir yerlerini de kırarsınız.

işin başlangıcı simülatör fakat ben bilgisayar başında sıkılıyorum derseniz, bir de yanına v977 alın. temel uçuş olayına, yönlere, nerde ne yapıldığına alıştıkça 6 kanal uçarsınız, başlarda 4 kanal modu ;)

Rasim zaten tavsiye edilmesi gerekenleri tavsiye etmiş. Daha fazla detay için ;)

Kafa karışak bir durum yok Hakan Bey.

Öncelikle hemen 1 usb sim kumandası sipariş edip, PC simulator kuruyorsun. Simulator derslerinde anlatıldığı şekilde düzenli sim çalışıyorsun. Bu arada 1 tane V977 sipariş edip, bekliyorsun. Sonra baktın hoşuna gidiyor, ilerleyen günlerde kumanda, şarj cihazı ve 1 tane büyük boy (450, 500 sınıfı) 1 heli daha sipariş ediyorsun. Olay bu kadar basit ;)

Sim olmadan olmaz, bu işin neresinden başlarsanız başlayın, bir kumanda edinmek ve sim ile yön kontrollerinizi geliştirmek zorundasınız. ??? Sim çalışmak için kumanda ihtiyacınız olursa lütfen iletişime geçiniz... Bende 1 adet THK kumanda ;)mevcut.

:saygilar: merhabalar ,
Hakan bey öyle şanslısınız ki size imrendim,biz modelciliğe başlarken böyle bilgiler bulamadık,3 tane modeli haşat ettikten sonra smilasyon ile tanıştık,size öyle doğru bilgiler verilmiş ki,çok net etkili, önce smilasyon,başkası olmaz ,6 kanal büyük heli sonra,birde acele etmeyin hiç kimse hemen usta olmadı,o yüzden tavsiyeler altın değerinde,yavaş yavaş,olacaktır,zaten siz buraya üye olmakla işin en zor kısmını atlatmışssınız,tavsiyeleri uygulayın yeterli, saygılarımla,, :RCKolik: :agreed:

Yorumlarınıza çok teşekkür ederim.

977 Ankara' da nerede vardır? Hangi versiyon alınmalıdır? Bu cihazların tümü kameralı mıdır? Bilgi verebilir misiniz?

Hakan YEŞİLLİ' Alıntı:
Yorumlarınıza çok teşekkür ederim.

977 Ankara' da nerede vardır? Hangi versiyon alınmalıdır? Bu cihazların tümü kameralı mıdır? Bilgi verebilir misiniz?

özelden mail atmışsınız ya Hakan bey, yazdım ben de bildiğimi...

ankarada bulamazsınız, biraz daha doğuda Çin var, ordan alabilirsiniz.

Satış ilanlarına bakın varsa yurtiçi satan vardır, yoksa verin sipariş, bir aya gelir. O arada simülatör ;)

Rasim Öztürk' Alıntı:
özelden mail atmışsınız ya Hakan bey, yazdım ben de bildiğimi...

ankarada bulamazsınız, biraz daha doğuda Çin var, ordan alabilirsiniz.

Satış ilanlarına bakın varsa yurtiçi satan vardır, yoksa verin sipariş, bir aya gelir. O arada simülatör ;)

Özel mesajlarıma cevap alamadım herhangi bir mesaj ulaşmadı bana sadece hoşgeldiniz mesajı var gelen kutumda!

Hakan YEŞİLLİ' Alıntı:
Özel mesajlarıma cevap alamadım herhangi bir mesaj ulaşmadı bana sadece hoşgeldiniz mesajı var gelen kutumda!

Özür o zaman, ben buraya cevap yazdıktan sonra mail adresime soru geldi de;

"Hocam bu 977 nin bir sürü versiyonu var ne alınması gerekir? fırçalı diyor cam var diyor vs. vs. kafam çok karıştı." şeklinde...

Ben de işte helinin kendisi, 5li 520mah lipo seti, accessories seti, swash, blade clip, linkler, yeşil paller alınırsa iyi olur demiştim cevaben. Başka bir arkadaş sordu o zaman ;)

simülatörde çalışıyorum bende thunder tiger mini titanı uçurmakta zorlanıyorum fakat 90 lık nitro modellerde gayet stabil ve rahat uçuyorum bir kaç ay daha simülasyon çalıştıktan sonra trex 450 plus dfc almaya karar verdim sizce model seçimim doğrumu yoksa başka bir modele yönelmelimiyim ? şimdiden teşekkürler. :saygilar:

bartu çalışkan' Alıntı:
simülatörde çalışıyorum bende thunder tiger mini titanı uçurmakta zorlanıyorum fakat 90 lık nitro modellerde gayet stabil ve rahat uçuyorum bir kaç ay daha simülasyon çalıştıktan sonra trex 450 plus dfc almaya karar verdim sizce model seçimim doğrumu yoksa başka bir modele yönelmelimiyim ? şimdiden teşekkürler. :saygilar:

model seçimi ilk yatırım bütçesine göre, ve kırımlara veya modifikasyonlara ayrılacak aylık bütçeye göre değişir. Align iyidir ;)

peki mini titan kadar hareketlimidir gerçi kumanda hareketlerini milimetrik yapınca gayet uysal uçurabildim ama gerçektede simülasyondaki kadar iyi uçurabilirmiyim diye endişelerim var

bartu çalışkan' Alıntı:
peki mini titan kadar hareketlimidir gerçi kumanda hareketlerini milimetrik yapınca gayet uysal uçurabildim ama gerçektede simülasyondaki kadar iyi uçurabilirmiyim diye endişelerim var

mini titan kullanmadım ama her 6 kanal heli gibi hareketlidir. tabii stabilite 500 ve üzeri boyutlarda daha yüksektir fakat o modeller de illa ki düşer ve düştü mü de cep yakar. 450 öyle değildir, cepteki fazlalıkları tırtıklar :)

kırım frekansını makul seviyelere çekince (10-20 uçuşta bir) büyük model alınabilir. o zamana kadar 450 hareketli de olsa iyidir... self level özelliği olan fbl üniteler candır. baştan pahalı gelir ama 3-4 sağlam kırımdan kurtarırsa parasını çıkartır.

giriş ve gelişme seviyesinde hiçbir zaman simülasyondaki kadar iyi uçuramazsın. simülatörde heyecan sıfırdır, zor durumlardan bile soğukkanlılıkla kurtardığın zamanlar olur. Kurtaramazsan heli kırılır, sonra restart pozisyonuna alır kendini ve uçmaya devam edersin.
gerçekte ise özellikle işlerin ters gittiği anlarda (anlarda diyorum, çoğu zaman kırım saniyelik olaydır) heyecan tavan yapar, doğru karar vermeni de engeller. kırınca dakikada yeniden başlayamazsın, yedekte başka model de yoksa iki hafta ile bir ay arası ya mikro ile idare edersin yada o da yoksa uçmazsın, beklersin ptt sayfalarında...

ben ozaman forumdaki simülasyon çalışma programlarına bakayım teşekkürler , kırım olmuyor hangi modeli alırsam alayım simülatördede ben çok hareketli modelden zevk alamadım RF G4 te bir a109 olsun bir bell 222 olsun uysal modeller uçuşları scale oluşlarından dolayı gayet yumuşak ama bir 450lik heliyi o kadar soft uçuramazsın heli dünyasının yaramaz çocukları ;D :saygilar: