TANIŞMA VE ARAYIŞ

TANIŞMA VE ARAYIŞ

Ahmet bey hoşgeldiniz. Yapmayı düşündüğünüz şey zor olduğu kadar merak uyandırıcı da... Ama uçak konusunda sınırlı bilgiye sahip olduğumdan, belki en fazla elektronik konusunda fikir verme durumum olabilir. Merakla takip ediyor olacağım.

TANIŞMA VE ARAYIŞ

Hoşgeldiniz Ahmet Bey,

Umarım burada size yardımı dokunacak bilgi ve tavsiyeler edinebilirsiniz. Çıktığınız yolculuk oldukça zorlu, inşallah herşey yolunda gider ve bizlerde forum olarak gururla gelişmeleri takip ederiz. :RCKolik:

Keyifli forumlar. :saygilar:

TANIŞMA VE ARAYIŞ

Neden olmasın, bana göre bilgisayar üzerinde projelendirilen herşey aklınıza gelmeyecek makinalar bile yapılıp çalıştırılabilir. Eğer bir grup oluşturulacak ise ben dahil olabilirim.

TANIŞMA VE ARAYIŞ

hoşgeldiniz ahmet bey. projeniz yapılamayacak proje değil dediğiniz gibi malzeme ve atölye olduktan sonra yapılır. projeniz ne kadar büyük olursa olsun rc konusunda endişe etmeye de gerek yok bu günkü teknoloji ile elektronik her türlü ortama ayak uyduruyor.

TANIŞMA VE ARAYIŞ

Ahmet bey hoşgeldiniz.Belki bu video ilginizi çekebilir.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

TANIŞMA VE ARAYIŞ

Merhabalar
Celalettin bey tşk.

yalnız pervane ye dayalı uçmayı düşünmeyin bile .Havada pervane durmasından sonrasını düşünün mutlaka sail yapabilmeli ve performansıyla ilgili sağlam inebilmeli

hedef artan ağırlıklarla deneme uçuşları ve enson ağırlık yerine oturup rc yerine hc (human control )uçmalı .
hiç uçtunuzmu tavsiye ederim mutlaka inönüye uğrayın ve 1 sorti uçun planörle ayrıca istanbul imkan çok şehir uçuş okullarına müracat edip 1 sorti uçun motorlu ile 50 yaşın uzeri yeni pilot lisansı alan arkadaşlar var.

saygılar sevgiler

TANIŞMA VE ARAYIŞ

Ahmet bey kulaktaki bir problemim nedeniyle 1983 yılında hava harp okulu arka kapisindan giremeden mezun oldum.Yani sağlık durumum pilotluğa müsait olsaydı zaten benim için 2. bir meslek yoktu.Kısmet değilmiş boyle idare ediyoruz işte.Ankara da olsaydım zaten tanışmış olurduk bu vesile ile.

TANIŞMA VE ARAYIŞ

Tekrar selam celalettin bey,

şimdi çok güleceksiniz onun için sohbeti sonraya bırakıyorum.

Bu arada sitede yeniyim kişisel yazışmalar nasıl yapılıyor inceleme fırsatım olmadı mail adresim profilde var

Özetle ben ön kapıdan girdimde ne oldu = pilot oldum sonra kulaktan uçamaz damgası yiyip 1000 saatin üzerine 800 saat daha uçtum pamuk tarlalarını ilaçlıyarak çoğunluğu :) tanışalım 1979 girişliyim

saygılar sevgiler

TANIŞMA VE ARAYIŞ

AHMET YALÇIN' Alıntı:
Tekrar selam celalettin bey,

şimdi çok güleceksiniz onun için sohbeti sonraya bırakıyorum.

Bu arada sitede yeniyim kişisel yazışmalar nasıl yapılıyor inceleme fırsatım olmadı mail adresim profilde var

Özetle ben ön kapıdan girdimde ne oldu = pilot oldum sonra kulaktan uçamaz damgası yiyip 1000 saatin üzerine 800 saat daha uçtum pamuk tarlalarını ilaçlıyarak çoğunluğu :) tanışalım 1979 girişliyim

saygılar sevgiler
Ahmet hocam bir tespitim var kusura bakmazsanız. siz 45 yaşında yazmışsınız profilinize 1979 giriş 2015-1979=36 yıl 45-36 =9 yaşında nereye giriş yaptınız anlamadım.

TANIŞMA VE ARAYIŞ

Merhabalar :

sayın Mustafa arkadaşım uzun süredir çevremdeki arkadaşların yakıştırdığı yaşı hoşuma gitmesi nedeniyle heryerde sorulduğunda söyler olmuştum.

bugüne kadar ilk matematik hesabı yapan arkadaşım siz oldunuz. Bu durumda mahçup mu olmam gerek bilmem ama biraz tedirgin oldum gerçekten . böyle başlıyan bir durumuda değiştirmeğe gerek varmı bilmem. En azından kendim siteye girdiğimde tüm genç arkadaşların arasında kendimi ruhen rahatlatıyor ve genç hissettiriyor . merak konusu olan cevap ise 1960 :embarras: olarak fısıldıyayım kulağınıza .

Bu arada olanaklar konusunda size de ihtiyaçlarınızda yardımcı olmak isterim full donanımlı mekanik atölye emrinizdedir.

sevgiler saygılar

TANIŞMA VE ARAYIŞ

aynı şekilde başka forumda bir arkadaş benim yaşımı hesaplamışdı,profilimde30 yaşında ,35 senedir rc ile ilgileniyorum diye yazınca ,Ahmet beyin söylediği gibi,profilde yazan relevant değil .

TANIŞMA VE ARAYIŞ

Tekrar hoşgeldiniz Ahmet Bey,

Tecrübelerinizden istifade etmekten, sizleri aramızda görmekten ziyadesi ile memnun oldum.

Saygılar. :saygilar:

TANIŞMA VE ARAYIŞ

AHMET YALÇIN' Alıntı:
Merhabalar :

sayın Mustafa arkadaşım uzun süredir çevremdeki arkadaşların yakıştırdığı yaşı hoşuma gitmesi nedeniyle heryerde sorulduğunda söyler olmuştum.

bugüne kadar ilk matematik hesabı yapan arkadaşım siz oldunuz. Bu durumda mahçup mu olmam gerek bilmem ama biraz tedirgin oldum gerçekten . böyle başlıyan bir durumuda değiştirmeğe gerek varmı bilmem. En azından kendim siteye girdiğimde tüm genç arkadaşların arasında kendimi ruhen rahatlatıyor ve genç hissettiriyor . merak konusu olan cevap ise 1960 :embarras: olarak fısıldıyayım kulağınıza .

Bu arada olanaklar konusunda size de ihtiyaçlarınızda yardımcı olmak isterim full donanımlı mekanik atölye emrinizdedir.

sevgiler saygılar
Abi ruhun genç olsun yaşın çok önemi yok takma kafana, ben arada hesap yaparım eski mesleğim muhasebe. Bu arada projede benimde tuzum olması konusunda o kadar büyük Uçağa herşeyden önce servo lazım dedim ve devasa servoları kendimiz üretmemiz lazım nasıl derseniz örnek videolar.
tamamen elde üretim servo

buda mevcut torku yukseltme tekniği

TANIŞMA VE ARAYIŞ

Ahmet Bey hoşgeldiniz.
Aynı şehirde olsaydık çalışmalarınızı mutlaka izlemek isterdim. Ama buradan takipçiniz olacağım.

TANIŞMA VE ARAYIŞ

Sevgili arkadaşlarım,

Aranıza katılmaktan sonderece memnun oldum . Birkaç sitede bu kadar ilgi görmemiştim, Hepinize tekrar teşekürlerimi iletirim .

Başlarken belirtmiştim, Adı geçen tüm olanaklarımla yardımlaşmaya hazırım.

Hergün sitede aktif olmaya çalışacağım

Bu satırları yazarken ortak ne yapabiliriz sorusunasüper bir fikir gibi geldi aklıma bir önerim var tüm rc kolik dostlarıma öneri getiriyorum

Ortak bir rc projesi yapalım başlangıç kalkıştan itibaren bir network gibi çalışsın birbirimize uçsun 2. durakta kontrolü diğer arkadaşım alsın indirip bakım ve yakıt ikmalleri yaparak havalandırıp 3. arkadaşa kadar uçursun böylece bir İHA benzeri türkiye çapında şehirden şehire benzersiz bir uçuş projesi olur. Gerek teknik gerek malzeme gerekse ruhen hazır olduğumuza inanıyorum.projenin son noktasına kadar nasıl yapılacağına dairde çok sıkı bilgi verebilecek düzeyde hazırım :bravo: %p :eek: :new: :RCKolik:

saygılar sevgiler