TANIŞMA VE ARAYIŞ

P51

LÜTFEN DESTEĞİNİZİ ESİRGEMEYİN 1FİKİR 1RESİM YETER
Merhabalar,
Ankaradan herkeze selam
kamu çalışanıyım
Bu hobiyi ciddi ciddi yapmak niyetindeyim
Ve bu konuda ciddi ciddi destek (maddi destek aramıyorum )arayışı içinde sitenize kayıt oldum

Olanaklarım
1. tam donanımlı elektronik laboratuvarı
2. tam donanımlı mekanik atölye
3. iddialı malzeme temini
4. yeterince ayırabileceğim zaman

Hedefim

300 kg faydalı yük taşıyabilecek gerçek ölçekli RC model yapımı

Detaylar başlıyor

saygılar sevgiler

Ynt: TANIŞMA VE ARAYIŞ

Ahmet bey hoş geldiniz. İyi forumlar.
Vestelin geliştirdiği iha 60 kg faydalı yük taşıyor. Bahsettiğiniz ağırlık çok fazla. 1/1 gerçek bir uçağın kaldıracağını bir yük yani. Amaç nedir acaba bu projede.

iyi bir teknik atölyeden bahsetmişsiniz, ama size iyi bir kalıpcı, Carbon fiber işlemede uzman bir kişi, vacum ve kurutma Fırını.. Vb..... Çok şey lazım bu projede. Birde havacılık mühendisi... :coolxf:

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

TANIŞMA VE ARAYIŞ

Ahmet bey hoşgeldiniz ... :saygilar: Keyifli forumlar dilerim..

Rafet Bey'e katılıyorum , gerçek bir uçak bile 300 kilo yükü kaldırmakta zorlanır ( cessna tipi uçakları kastediyorum) Belki kaldıramaz bile ki bunu rc model olarak yapmak oldukça zor.
Ben de merak ettim ,çok özel değilse 300 kilo ne taşımayı düşünmüştünüz.

TANIŞMA VE ARAYIŞ

Merhabalar

Rafet beye :

teşhis çok güzel teşekkürler,

yakında detayları açıklıyacağım .

Hakan beye de teşekkürler ilgilenilmek güzel birşey

ipucu cri cri ve dg 3000 kelimeleri

detaylar yakında

saygılar sevgiler

TANIŞMA VE ARAYIŞ

Ahmet bey, öncelikle foruma hoşgeldiniz.

Verdiğiniz ip uçlarından;

Cri Cri en küçük çift motorlu gerçek uçaktır. DG 3000 ise planör olarak düşünüp, Cri Cri ile bunu çekmeyi düşünüyorsunuz. Ama toplamı bile 300 Kg'ı bulmaz.

Ya da; ilk mesajınızda "RC model" demişsiniz ve biz de uçan diye düşündük, oysa karada veya suda giden bir model düşünüyorsunuz! :rolleyes:

TANIŞMA VE ARAYIŞ

Değişik bir giriş, değişik bir proje, hadi hayırlısı diyelim... Aramıza hosgeldiniz Ahmet Bey :saygilar:

TANIŞMA VE ARAYIŞ

Merhabalar

yurt dışında özellikle amerikada insanlar evlerinin garajında homebuild denilen ultralıght yapıp uçuyorlar bizde ise yassak hemşerim var.

hedefim içine konan ağırlıkları arttırarak uçuş denemelerini rc kontrolle 300 kg ulaşmak . şu anda tüm arkadaşların ellerindeki rc ler yaklaşık 1.5 mt ile 4mt kanat açıklığı ile uçuruyorlar peki cri cri kanat açıklığını biliyormusunuz .

sonunda ciddi ağırlıkla saatlerce uçan performanslı bir rc ye ağırlıkları çıkarıp içine girmek isteyen olurmu aranızda ??? :)

işte nihayi hedefim budur.

şimdi hepinizden değerli fikirlerinizi bekliyorum başlangıç için

saygılar sevgiler

TANIŞMA VE ARAYIŞ

Ahmet bey hoşgeldiniz , başlangıç için çıtanızı çok yüksek tutmuşsunuz,

tekrar hoş geldiniz

TANIŞMA VE ARAYIŞ

Tekrar merhabalar

selam olsun herkeze

Sevgili arkadaşlarım konuda son derece ciddi ve iddialıyım
background olarak 1850 saat 1240 sorti uçuş tecrübesinden sonra samimiyetle söylerimki bu işler son derece zevkli ve olabilirilği % 100 olan şeyler

zafer başaracağım diye başlıyabilenindir unutmuyalım.

Bu kadar uçuşta bir çok kaza atlatıp hayatta kalmış bir pilot olarak sizleri katılıma davet ediyorum.

sadece bir fikir vermeniz veya bir karalama kara kalem bir müsvette resim yollamanız bile düşündüğünüzden çok katkı sağlıyacaktır.
hele hele site olarak toplu moral desteği oluşturacağım aktif guruba inanılmaz bir destek olacağına inanıyorum

1. aşama

konuyu başlatıp önce sohbetlerle oluşumu başlatmak ve projeye dahil olmak isteyen arkadaşlarımla site içi gurup oluşturmak
başlarken yazmıştım konu ile ilgili sponsor gibi herhangi bir maddi destek arayışım yoktur . yalnızlık kötü birşey bu bir takım işidir .
Ancak ekip olarak başarabiliriz . bir resim bir fikir yollamanız bile yeter.

şimdilik sevgiler saygılar

TANIŞMA VE ARAYIŞ

Ahmet bey merhaba,

bence en güzeli

gibi bir kiti alıp montajını yapmak, sonra gelsin uçuşlar :D
Ancak uçuş izinlerini almak imkansız olabilir orasını bilemiyorum :D

DIY projeler benim de çok ilgimi çeker, hatta kendi uçağımı yapmak hayalim olmuştur hep. Ancak RC de olsa sizi taşıyacak bir modelin uçuşları problem yaratacaktır. Burası Türkiye malum, yetkili birileri farkedene kadar uçabilir, sonra yasaklarla karşılaşabilirsiniz diye düşünüyorum..

TANIŞMA VE ARAYIŞ

Kağan arkadaşımada merhaba ve tşk.

aynen dediğiniz gibi ama sonuçta başaracağız
belki çok ileride 12 mil dışında uluslar arası sularda bir güverteden kimseye sorumlu olmadan devam ederiz kimbilir

TANIŞMA VE ARAYIŞ

Ahmet Bey, Hoşgeldiniz.

TANIŞMA VE ARAYIŞ

öncelikle hoşgeldiniz.

RC den çok gerçek birşey istiyorsunuz siz motorların gerçek olması gerekiyor en azından 20 30 gramlık motorlar sizin prejeyi pek kesmez :)

bir arkadaşımdan duyduğum kadarı ile tamamen güneş enerjisi ile çalışan üstü güneş panelleri ile kaplı prototip uçakla hiç inmeden tüm dünyayı dolaşmışlar

bende ankaradayım projenizi görmek isterim. merak ettim

TANIŞMA VE ARAYIŞ

Ahmet bey inanmak cok guzel birsey isteyen yapar bence el yapımı rc ekskavator yapan ustadtan azim ve bilgi ilhami aldigim zamandan bu yana bendede cilgin bir turk ruhu oluştu. Ayrica gunes enerjisiyle ucan planor pilotununun ucus sonrasi suratini hic unutamam adam resmen bitik durumdaydi ama onlar bunun sayesinde havacilikta 1 numara oluyorlar endustriyel uretimi icin cok calisim 20 senelik surecte fosil yakit sorunlarini asmanin azmi icindedeler. Konu dagildi [emoji3] ornek cok desteste var girisime donusturebilirsinizde :)