SIRADAKİ MODEL QAV250

SIRADAKİ MODEL QAV250

irfan buzdağlı' Alıntı:
Eveeet
Modelim geldi kurulum yapildi. Fpv gear yolda muhtemelen onumuzdeki haftaicinde elimde olacak.
Modelin ilk test ucusunu sinirli imkanlarla sizin icin cektim :)
Video pek iyi degil idare edin simdilik ilerde harika videolarla karsinizda olacagim...
Elinize saglik Irfan bey :thumbup: Okuyup, arastirdiginiza degmis dogrusu %p

Ama keske soyle guzel ve detayli bir konu acip, resimlerle beraber kurulum aşamalarını, kullandiginiz elektronik detaylari ile beraber paylasabilseydiniz :p Malum populer bir konu. Biz de sayenizde hazira konmus olurduk :D

SIRADAKİ MODEL QAV250

Hayırlı olsun yeni modeliniz :)
Bir sorum olacak. Şimdi verdiğim linkteki ekipmanları alsak 9x e bind edip uçurabilir miyiz? fpv ekipmanı almadan 125$ gibi bir fiyat yapıyor.
frame:
esc:tanesi 10 dolar desek 4 tane 40dolar
motor:tanesi 12 dolardan 48 dolar
pil:7 dolar
pervane:5 dolar
kontrol kartı:25 dolar
Ekipman uyumunu bilmediğim için link vermedim tahmini rakamlar yazdım. Bunları alırsak uçan bir quadımız oluyor mu? 9x ve alıcısı bunlara uyar mı? :)
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

SIRADAKİ MODEL QAV250

Türker Akgün' Alıntı:
Elinize sağlık İrfan Bey model gayet stabil olmalı ki o kadar küçük bir hacimde bu videoyu çekebilmişsiniz. :thumbup:

Açıkcası ilgiyle takip ettiğim bir konu sizin konunuz. :halay: Modelin yakından çekilmiş fotoğraflarını da görmeyi çok isterim. :saygilar:

Valla elime ilk kez quad aldim ve o videodaki ilk ucusumdu ve gayet iyi oldugumu dusunuyorum.
Sunu anladim ki helikopter bu isin en zor noktasi. Onu ucurabildikten sonra diger modelleri kullanmak cok kolay geliyor.
Modelde inanilmaz stabil oldu valla. Acemi sansi olsa gerek ;)
Türker abi cok yakindan takip etme vallahi aklini basindan alir :)
Ekledigim video haricinde ayni alanda sadece birkez daha ucurmus olmama ragmen diger modelleri satmaya karar verdim gibi bisey ;)

Elimde birkac resim var ama yukleyemedim nedense. Mobilden giriyorumda.
Size veya Mehmet abiye mail atabilirim ozel mesaj yoluyla mail adresinizi verirseniz.

SIRADAKİ MODEL QAV250

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Elinize saglik Irfan bey :thumbup: Okuyup, arastirdiginiza degmis dogrusu %p

Ama keske soyle guzel ve detayli bir konu acip, resimlerle beraber kurulum aşamalarını, kullandiginiz elektronik detaylari ile beraber paylasabilseydiniz :p Malum populer bir konu. Biz de sayenizde hazira konmus olurduk :D
Abi kurulumun her asamasini fotograflayip tam soyledigin gibi bir konu acmayi dusunuyordum ancak vaktim olmadi. İsler biraz yogun bu aralar. Kurulumu hastalar arasinda buldugum 5-10 dkkalik bosluklarda tamamlayabildim cogu zaman yemek yiyemeden :) bu sekilde 3 gun surdu tamamlamam. Foto cekmeye bile vakit bulamadim.
Ama yinede istediginiz gibi bir konu acmak icin firsatim olacak. Fpv sistemini kurarken fotograflayip detayli bir konu acicam insallah

SIRADAKİ MODEL QAV250

Kadir Kurt' Alıntı:
Hayırlı olsun yeni modeliniz :)
Bir sorum olacak. Şimdi verdiğim linkteki ekipmanları alsak 9x e bind edip uçurabilir miyiz? fpv ekipmanı almadan 125$ gibi bir fiyat yapıyor.
frame:
esc:tanesi 10 dolar desek 4 tane 40dolar
motor:tanesi 12 dolardan 48 dolar
pil:7 dolar
pervane:5 dolar
kontrol kartı:25 dolar
Ekipman uyumunu bilmediğim için link vermedim tahmini rakamlar yazdım. Bunları alırsak uçan bir quadımız oluyor mu? 9x ve alıcısı bunlara uyar mı? :)
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Evet olur ama ne kadar saglam olur denemek lazim. Kit cok ucuz bolca yedekli olarak alinabilir belki ama deger mi bilmiyorum. Kullanici yorumlarina bakmak iyice arastirma yapmak gerek

SIRADAKİ MODEL QAV250

irfan buzdağlı' Alıntı:
Abi kurulumun her asamasini fotograflayip tam soyledigin gibi bir konu acmayi dusunuyordum ancak vaktim olmadi. İsler biraz yogun bu aralar. Kurulumu hastalar arasinda buldugum 5-10 dkkalik bosluklarda tamamlayabildim cogu zaman yemek yiyemeden :) bu sekilde 3 gun surdu tamamlamam. Foto cekmeye bile vakit bulamadim.
Ama yinede istediginiz gibi bir konu acmak icin firsatim olacak. Fpv sistemini kurarken fotograflayip detayli bir konu acicam insallah
İmkan ve fırsatın kadar yapabilirsen süper olur Irfan :thumbup:

Zira konu zaten popüler. Şimdi nasip olursa sen yavaş yavaş o güzel uçuş videolarını yayınlayınca, ben dahil epey bir arkadaşın kanına gireceksin :laugh: Bu durumda hazır bir konumuz olsun da maliyet nedir, nereden ne alınır bir de onlarla uğraşmayalım :D

SIRADAKİ MODEL QAV250

İrfan Bey'in konusuna merak edenler için yeni fotoğraflar eklenmiştir. ;)

SIRADAKİ MODEL QAV250

Türker Akgün' Alıntı:
İrfan Bey'in konusuna merak edenler için yeni fotoğraflar eklenmiştir. ;)

Irfan eline sağlık. Gayet derli toplu güzel bir toplama olmuş :thumbup: Fakat sanki pil biraz büyük gibi, geçici olsa gerek ;)

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

SIRADAKİ MODEL QAV250

Hüseyin Efecan' Alıntı:
Mehmet abi bunu yavaş yavaş toplıcam yani önce frame sonra elk. vs Djı ile çekim yaparım bununlada Action FPV :)

Action fpv bu çok ilgimi çeki valla :laugh: bendede f550 vardı gayet güzel uçuyordu ama gitti işte :-\ sağlık olsun belki bir gün bunlardan toplarız :RCKolik:

SIRADAKİ MODEL QAV250

Irfan eline sağlık. Gayet derli toplu güzel bir toplama olmuş :thumbup: Fakat sanki pil biraz büyük gibi, geçici olsa gerek ;)

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Modelin bu hali gecici olarak kuruldu. Tam kurulumu fpv gear tamamlaninca yapicam abi. O gordugunuz pil 450lik helimde kullandigim standart 2200 mahlik 30c gens ace 3s pil. Model kucuk oldugu icin pil cok buyuk gorunuyor.
Bu haliyle pil dahil AUW (ucus agirligi) 509 gr. Bunun 203 gr.i pil :)
Fpv sistemi ile birlikte 1300 mah 100 grlik pil kullanicam.
Guya haftasonu ucus videosu cekecektim ama olmadi. 7 pille alana gittim son pilde video cekecektim ama 3. Pili kullanirken kumandanin sarji bitti. Modelin vermis oldugu heyecandan kumandayi sarj etmeyi unutmusum :)
Ama sunu soyleyeyim diger modelleri sifirlayip satisa cikariyorum :)
Quadi ucak gibi hizli ucurabiliyorsunuz ani donusler filan harika.
Modelcilige kesinlikle yanlis noktadan baslamisim ama pisman degilim :D

irfan buzdağlı' Alıntı:
Modelin bu hali gecici olarak kuruldu. Tam kurulumu fpv gear tamamlaninca yapicam abi. O gordugunuz pil 450lik helimde kullandigim standart 2200 mahlik 30c gens ace 3s pil. Model kucuk oldugu icin pil cok buyuk gorunuyor.
FPV Gear dediğin tam olarak ne İrfan :rolleyes: Bunu yaparken çekeceğin güzel resimlerle beraber sana özel şöyle güzel bir konu açalım :RCKolik:

irfan buzdağlı' Alıntı:
Ama sunu soyleyeyim diger modelleri sifirlayip satisa cikariyorum :) Quadi ucak gibi hizli ucurabiliyorsunuz ani donusler filan harika.
Modelcilige kesinlikle yanlis noktadan baslamisim ama pisman degilim :D
Bak işte buna katılmıyorum :D bence en iyi ve zevkli model heli :laugh:

SIRADAKİ MODEL QAV250

FPV Gear dediğin tam olarak ne İrfan :rolleyes: Bunu yaparken çekeceğin güzel resimlerle beraber sana özel şöyle güzel bir konu açalım :RCKolik:
Bak işte buna katılmıyorum :D bence en iyi ve zevkli model heli :laugh:
"Fpv gear" = fpv donanimi :) fpv vericisi, anten, kamera vb. Türkçe kullanabilirmisim benim hatam.yabanci forumlarda hep o sekilde okudugum icin aklimda oyle yer etmis
Helinin yeri tabiki farklidir abi. Bende de yeri farkli zaten. O hic sonmeyecek bir ates icimizde :)
Kimisi ucaktan kimisi yukseklerden goruntu almaktan hoslanir. Ben hoslandigim seyi yeni bulabildim ondan bahsetmistim :)
Aksiyon-fpvyi duymadan once bende sizin gibi dusunuyordum. Heli dururken bir insan quadla veya hekzayla neden hobi bazinda ugrasirki diyordum. Kazin ayagi oyle degilmis. Denemeden onyargili davranmamak gerekiyormus.
Aksiyon-fpv nin tadina bakmadan karar vermemeli bunu anladim.

SIRADAKİ MODEL QAV250

irfan buzdağlı' Alıntı:
"Fpv gear" = fpv donanimi :) fpv vericisi, anten, kamera vb. Türkçe kullanabilirmisim benim hatam.yabanci forumlarda hep o sekilde okudugum icin aklimda oyle yer etmis
Tahmin ettim ama emin olmak istedim :)

irfan buzdağlı' Alıntı:
.. Kimisi ucaktan kimisi yukseklerden goruntu almaktan hoslanir. Ben hoslandigim seyi yeni bulabildim ondan bahsetmistim :)
Ben takıldım İrfan, şakaydı yani :D Ama sen en güzel şekilde durumu özetlemişsin zaten %p Önemli olan bizi neyin en çok mutlu etti ;)

SIRADAKİ MODEL QAV250

İrfan yeni ufaklık hayırlı olsun. Güle güle kırımsız uçuşlar dilerim.

Yalnız modelle ilgili hiç ayrıntı vermiyosun. Ben özellikle kontrolcünün ne olduğunu merak ediyorum. Donanım hakkında bilgilendirme yapabilirsen sevinirim.

Bakalım bize ne zaman nasip olacak...

SIRADAKİ MODEL QAV250

Nesimi Sakmak' Alıntı:
İrfan yeni ufaklık hayırlı olsun. Güle güle kırımsız uçuşlar dilerim.

Yalnız modelle ilgili hiç ayrıntı vermiyosun. Ben özellikle kontrolcünün ne olduğunu merak ediyorum. Donanım hakkında bilgilendirme yapabilirsen sevinirim.

Bakalım bize ne zaman nasip olacak...
Oncelikle tesekkur ederim.
Abi detayli bir konu acicam o yuzden bu konuda cok bilgi veremiyorum :p
Kontrol karti : acro naze32
Motorlar: Tiger mn1806
Escler: Hk blue series 12 amp esc (simonK 5-15-2013 fw)
Prop: Gemfan 5030 2 blade

Kontrol kartini ilk once CC3D alacaktim ancak arastirinca bu gibi kucuk modellerde naze32 nin cok iyi oldugunu gordum. Multiwii tabanli bir kart ustelik sadece 25$. Kaldiki arastirdiktan sonra 100$ olsada alacaktim :)

En kisa zamanda sizde birtane edinirsiniz insallah...
Aslinda tiger yerine sunnyskyin hemen hemen denk motorlari var ve sadece 19$ ama stokta bulmak cok zor. Tum dunyada satisa sunulduktan 20 dk sonra stoklar tukeniyor.
O motorlarla yaklasik 100$ ucuza maledilebiliyor.