SIRADAKİ MODEL QAV250

SIRADAKİ MODEL QAV250

Evetttt
Uzun arastirmalarim sonucu qav 250 degil blackout mini h quadda karar kildim ve siparisini verdim.
Yanliz biraz masrafli oldu Huseyin abi. Hevesim gecerse modeli sana saticam gelisinden ;)
Aksion-fpv ye giris sebebim sen oldun :)
Modelin birde ucus videosunu yukleyelim bari
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Buda yine youtube linki izleyemeyenler olabilir

SIRADAKİ MODEL QAV250

Hayırlı uğurlu olsun İrfan Bey. :thumbup:

Ürünle ilgili yorum ve görüşlerinizi bekliyoruz artık, sonrasında bir uçuş videosuyla da taclandırırsanız harika olur bence. :)

SIRADAKİ MODEL QAV250

Hayırlı olsun İrfan :) Bende paralar suyunu çekti, param olsaydı zaten çoktan siparişini verirdim, çok harika bir model, ben şimdilik fantomla takılıyorum :)

SIRADAKİ MODEL QAV250

irfan buzdağlı' Alıntı:
Evetttt
Uzun arastirmalarim sonucu qav 250 degil blackout mini h quadda karar kildim ve siparisini verdim.
Yanliz biraz masrafli oldu Huseyin abi. Hevesim gecerse modeli sana saticam gelisinden ;)
Aksion-fpv ye giris sebebim sen oldun :)
Modelin birde ucus videosunu yukleyelim bari
İrfan öncelikle hayırlı uğurlu olsun :thumbup: Şimdiden bol keyifli ve hızlı uçuşlar :laugh:

Geçenlerde nette dolaşırken "Blackout mini h quad" modelin aslında ne kadar popüler ve azıcık tuzlu olduğunu fark ettim. Hatta bir konu açıp paylaşayım dedim ama sonradan vazgeçtim. Artık model gelip de monte ederken şöyle güzel bir inceleme konu açarsın değil mi ;) %p

Ürün hakkında benim gibi yabancı olanlara bir iki paylaşım da bulunalım.

250 sayfalık RCgroup forum konusu :

Bu da ürünün orjinal satış sitesi ve fiyatları :)

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

SIRADAKİ MODEL QAV250

Oncelikle hepinize tesekkur ederim.
Mehmet abi o 250 sayfalik konuyu okuyana kadar canim cikti hic sorma vallahi.
Hatta ondan oncede qav 250 ile alakali ne kadar yazi varsa onlari okumustum artik kina gelmisti zaten :)
O nedenle yerli forumlarida son 1 aydir cok takip edemedim. Arkadasim siteye uye olmus onu bile yeni gordum :)
Uygun fiyatli bir kac mini quad daha baktiktan sonra hernekadar tuzlu olsada uzun vadede bu modelin daha avantajli oldugunu anladim.
Urun geldiginde Allah izin verirse guzel bir inceleme yazisi yazmayi dusunuyorum. Ogrendiklerime karsilik forumlara cok borcum birikti :)
Ucus videosuna gelince zaten bu is videoda bitiyor.
Bol bol videolarim olacak insallah

SIRADAKİ MODEL QAV250

irfan buzdağlı' Alıntı:
Urun geldiginde Allah izin verirse guzel bir inceleme yazisi yazmayi dusunuyorum. Ogrendiklerime karsilik forumlara cok borcum birikti :)
Ucus videosuna gelince zaten bu is videoda bitiyor.
Bol bol videolarim olacak insallah
Yok yok siz beni zorla Quadrocu yapacaksınız :lol: Forumda son zamanlarda çok ciddi bir quadro saldırısı var :laugh: Açacağınız konuları ve değerli yorum ve paylaşımlarını 4 gözle bekliyorum Irfan :RCKolik:

SIRADAKİ MODEL QAV250

Mehmet Bey bu şaselerin fiyatları çok yüksekmiş. Almaya değer mi acaba?

Hüseyin bu konuyu açtığından beri bu aletlerle ilgileniyorum. Sırf bunlarla ilgilenebilmek için heliyi sattım. Yakın zamanda da olayın mantığını çözmek, uçuş dinamiğini aşağı yukarı anlayabilmek için X525 Quad şasesi aldım. Dün geç saatte uçuşa hazır hale geldi. İlk fırsatta denemelerini yapacağım.

Asıl konuya gelirsek modellerimi kendim yapmayı seviyorum. O yüzden biraz araştırma sonucunda güzel bir 400 şasesi buldum. ADS400Q Şu an satışını yapan vatandaş benim de çizimlerini hazırlamama yetecek bazı çizimlerini foto olarak yayınlamıştı. Bende bunun üzerinden şasenin çizimlerini yaptım. Kendime göre bazı düzeltmeler yaparak parçaları kestireceğim. Aynı şase dizaynını kullanarak bir de 270 lik şase çizimi hazırladım. Özellikle 270 yaptım ki 6" pervaneleri de kullanabileyim diye düşündüm ama bu belli olmaz belki ilerleyen zamanda 250 ye düşer. İstanbul'da da bu işlerde çok kullanılan G10 malzemeyi buldum. Şu sıralar ekonomimi oldukça zorladım. Artık durumlar biraz düzelince yavaş yavaş çalışmalara başlarım diye düşünüyorum.

400 lük model

270lik model

Yalnız benim takıldığım ve henüz deneme yapamadığım bir durum var. Bu modelleri mutlaka gözlük kullanarak uçurmak lazım ki olayın tadı çıksın. Ben numaralı gözlük kullanıyorum. Bu şekilde google gözlükleri kullanabilir miyim acaba? İçimizde bu şekilde kullanan var mıdır?

SIRADAKİ MODEL QAV250

iyiki açmışım bu konuyu :) ben alamadım ama alan arkadaşları görünce almış kadar oluyorum :)

SIRADAKİ MODEL QAV250

Nesimi abi guzel bir ise soyunmussunuz oncelikle hayirli olsun.
Yabanci forumlarda arastirdigim kadariyla gozluk sart degil ekranlarlada gayet guzel ucuslar yapilabiliyor. Tabiki gozlugun yerini tutmaz diye dusunuyorum.
Gozluk sisteminin tercih edilmesindeki en buyuk avantaj tasinabilirliginin kolay olmasi. Action-fpv tarzi kullanilan bu kucuk quadlari gozlukle birlikte bir sirt cantasina yerlestirip istediginiz an istediginiz yerde rahatlikla ucma sansina sahipsiniz. Arabaniz olmadina bile gerek kalmiyor.
Uzun mesafeli ve uzun sureli ucuslarda gozluk agirligi nedeniyle rahatsizlik olusturdugu icin bu sekilde fpv yapanlar ekran kullanmayi tercih ediyor. Ekranin diger bir avantaji esiniz, dostunuz, arkadaslarinizla ucusa giderseniz onlarda izleyerek sizin gibi zevk alabilirler. Gozlukle sadece kendiniz izleyebildiginiz icin digerleri can sikintisi cekecektirler :)
Numarali gozluk konusunda cok arastirma yapmadim ihtiyacim olmadigi icin ancak cogu gozluk sisteminde yakini goremeyenler icin mercek sistemleri var. Fatsharkin cogu urununde -2 -4 -6 diopter seklinde bir bilgi vardi yanilmiyorsam.direk gozluk uzerine kullanamiyorsunuz diye biliyorum ama farkli bir markanin gozluk uzerinden kullanilan bir urunu vardi sanirim. Birde custom made olarak kayak gozlugu uzerine google sistemi yapildigina dairde bir konuya denk gelmistim ama arastirmak lazim.
Bu yazdiklarim deneyim sonucu degil ozellikle yabanci forumlardan ogrendiklerimdir. Kusurumuz varsa affola :)

SIRADAKİ MODEL QAV250

Birde ilgilenenler icin hobbykingde sadece 10$ a 250lik soyle bir kit de var ama alip denemek lazim sudan ucuz :)

SIRADAKİ MODEL QAV250

irfan buzdağlı' Alıntı:
Yabanci forumlarda arastirdigim kadariyla gozluk sart degil ekranlarlada gayet guzel ucuslar yapilabiliyor. Tabiki gozlugun yerini tutmaz diye dusunuyorum.
Gozluk sisteminin tercih edilmesindeki en buyuk avantaj tasinabilirliginin kolay olmasi. Action-fpv tarzi kullanilan bu kucuk quadlari gozlukle birlikte bir sirt cantasina yerlestirip istediginiz an istediginiz yerde rahatlikla ucma sansina sahipsiniz. Arabaniz olmadina bile gerek kalmiyor.
Uzun mesafeli ve uzun sureli ucuslarda gozluk agirligi nedeniyle rahatsizlik olusturdugu icin bu sekilde fpv yapanlar ekran kullanmayi tercih ediyor. Ekranin diger bir avantaji esiniz, dostunuz, arkadaslarinizla ucusa giderseniz onlarda izleyerek sizin gibi zevk alabilirler. Gozlukle sadece kendiniz izleyebildiginiz icin digerleri can sikintisi cekecektirler :)
Numarali gozluk konusunda cok arastirma yapmadim ihtiyacim olmadigi icin ancak cogu gozluk sisteminde yakini goremeyenler icin mercek sistemleri var. Fatsharkin cogu urununde -2 -4 -6 diopter seklinde bir bilgi vardi yanilmiyorsam.direk gozluk uzerine kullanamiyorsunuz diye biliyorum ama farkli bir markanin gozluk uzerinden kullanilan bir urunu vardi sanirim. Birde custom made olarak kayak gozlugu uzerine google sistemi yapildigina dairde bir konuya denk gelmistim ama arastirmak lazim.
Bu yazdiklarim deneyim sonucu degil ozellikle yabanci forumlardan ogrendiklerimdir. Kusurumuz varsa affola :)

Valla İrfan ben uçurayımda yanımdakilerde modeli izlesin artık. Zaten bu FPV uçaklar gibi değil. Modeli çok uzağa götürmeye gerek yok. O yüzden ekran kullanımı çok avantajlı olmayacaktır.

Benim yakınla ilgili sorunum yok aslında. Belki bu şekilde direk kullanabilirim. Ayrıca o lenslerden de haberim var ama gözlüğü olan biri ile denemek lazım. Çalışma günleri nedeniyle buradaki arkadaşlarla çok sık görüşemiyoruz. Bakıcaz artık bir çaresine. Zaten malzemeleri toparlamam uzun zaman alacak. O arada mutlaka bir şekilde deneme fırsatı bulurum diye düşünüyorum.

SIRADAKİ MODEL QAV250

Yakini gormede sikinti yoksa problem olacagini zannetmiyorum ama dediginiz gibi bir denemek lazim.
Yanliz deneyeceginiz ve alacaginiz modellerde ipd (inter pupiller distance-goz bebeklerinin arasindaki mesafe) ayarinin yapilip yapilamadigina dikkat edin. Ogrendigim kadariyla netlik konusunda inanilmaz fark ortaya cikiyormus. Ayrica bu ayar yapilmazsa bas agrisina ve gorme bozuklugunada sebep olabiliyormus. Zaten fpv sistemlerinde analog yayin yapilabildigi icin goruntuler yuksek cozunurluklu degil birde netlik olmazsa isimiz zor.

SIRADAKİ MODEL QAV250

Nesimi Sakmak' Alıntı:
Mehmet Bey bu şaselerin fiyatları çok yüksekmiş. Almaya değer mi acaba?
Valla Nesime Bey bence de cok asiri yuksek. Deger mi derseniz Valla ben de bilemedim. Tek gordugum kadari ile Carbon olmasi bedeniyle oldukca hafifler. Bu da kucuk modellerde en onemli etken.

Planlar icin tesekkurler. Deneme sonuclarini merakla bekliyoruz ;)

irfan buzdağlı' Alıntı:
Nesime Bey bu konuda cok tecrubeli degilim ama zamaninda bizim gruptaki FPV ekibinden gordugum kadari ile bu iste gozluk sart. Inanin monitor ve gozluk arasinda cok fark oluyor. Ozellikle ortamin aydinlik olmasi monitorden takip sirasinda cok ciddi sikinti olusturuyor. Sahsi fikrim bu hizlarda ucus icin gozluk sart :)

SIRADAKİ MODEL QAV250

Eveeet
Modelim geldi kurulum yapildi. Fpv gear yolda muhtemelen onumuzdeki haftaicinde elimde olacak.

Önce birkaç fotoğraf paylaşalım :

Modelin ilk test ucusunu da sinirli imkanlarla sizin icin cektim :)
Video pek iyi degil idare edin simdilik ilerde harika videolarla karsinizda olacagim...

SIRADAKİ MODEL QAV250

irfan buzdağlı' Alıntı:
Eveeet
Modelim geldi kurulum yapildi. Fpv gear yolda muhtemelen onumuzdeki haftaicinde elimde olacak.
Modelin ilk test ucusunu sinirli imkanlarla sizin icin cektim :)
Video pek iyi degil idare edin simdilik ilerde harika videolarla karsinizda olacagim...
Elinize sağlık İrfan Bey model gayet stabil olmalı ki o kadar küçük bir hacimde bu videoyu çekebilmişsiniz. :thumbup:

Açıkcası ilgiyle takip ettiğim bir konu sizin konunuz. :halay: Modelin yakından çekilmiş fotoğraflarını da görmeyi çok isterim. :saygilar: