Sinan Ay

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Aslında olay tamamen tanışma postundan buraya geldi ve sorun forumun yeni konu açabilmek için ilk önce tanışma alanına mesaj yazmayı zorunlu kılmış olması 1 gündür şarz problemi uğraşıyorum artık cıldırma noktasına gelmişim üye olup konuda açayım dedim. bir baktım tanışalım kaynaşalım.
üyelere tanışma alanına mesaj yazmaları hakkında yönlendirme yapılabilir en azından aynı düşünce yapısına sahip insanlar orda birbirleriyle tanışır.
ama bir kuşak var kesinlikle sabırsız kolay kullanım bilgiye hızlı erişim istiyor. tanışma alanına sıcak bakmayan farklı bir kitlede ayrıca bulunmakta.

hocam yeni medeniyettir insan oglu yeniye merak sarmasa bu kadar ilerleyemezdik. açıkca konuşmak gerekirse.
eşşek arıları bir kovanda toplaşmış kendi ballarını üretip kendileri yiyorlar kovana girebilmek için önce eşşek arısı olup olmadığını teyit etmek istiyorlar
kesinlikle başka türden bir arıya tahammüleri yok. eski ve gelenekçilik bir çok şeyde iyidir doğru olanı onların deneyimlerinden edinebilirsin ama bu sadece teknolojide kötüdür bilişimciler bu yüzden eskiyor. google gibi büyük firmaların 1. prensibidir yeni ve çalışmayan yol.
Teknolojik ilerlemeyi ilerleme sanıyorsanız evet çok ilerledik. İnsanî anlamda ilerlediğimizi hiç sanmıyorum.
Yeni olanın her zaman daha iyi olmadığını anladığınızda olgunlaşmaya başladığınızı göreceksiniz.
Bu kovana girebilmek için eşek arısı olmanız gerekmiyor. Sadece "adam" olsun istiyoruz gelen...

Aslında olay tamamen tanışma postundan buraya geldi ve sorun forumun yeni konu açabilmek için ilk önce tanışma alanına mesaj yazmayı zorunlu kılmış olması 1 gündür şarz problemi uğraşıyorum artık cıldırma noktasına gelmişim üye olup konuda açayım dedim. bir baktım tanışalım kaynaşalım.
üyelere tanışma alanına mesaj yazmaları hakkında yönlendirme yapılabilir en azından aynı düşünce yapısına sahip insanlar orda birbirleriyle tanışır.
ama bir kuşak var kesinlikle sabırsız kolay kullanım bilgiye hızlı erişim istiyor. tanışma alanına sıcak bakmayan farklı bir kitlede ayrıca bulunmakta.
Sevgili kardeşim, öncelikle temel bir kural var hayatta. Kurallara uymak!
Girdiğiniz yeri kendi kafanıza göre düzenleyemezsiniz. Oranın kurallarına uyarsınız ya da oraya girmezsiniz. Bu kadar basit. Biz burada örneğin nickname kabul etmiyoruz. Gerçek isim ve soyadı istiyoruz çünkü kiminle muhatap olduğumuzu bilmek istiyoruz. Tanışma konusu da senelerin deneyimi sonrası ve tartışmalar ışığında kural haline getirildi. Sizin gibi aramıza yeni katılan arkadaşlarımızdan ricamız da öncelikle var olan kurallara uymanız. Aramızda kendinize bir yer edindikten ve bu ortamda biraz deneyim kazandıktan sonra değişiklik önerilerinizi de zevkle dinleyeceğimizden emin olabilirsiniz. Ama daha ilk mesajınızda forumun kurallarını eleştirmeye girişirseniz size pek de sıcak bakmayacağımızı anlamalısınız.
Unutmayın, biz size uymak zorunda değiliz. Siz burada bulunmak istiyorsanız buranın kurallarına uymak zorundasınız.

İşte bu her zaman eskinin yeniyi beğenmemesi.
Yıllar önce atari salonuna gitmek serseri demekti atari salonua giden tinerci balici herşeyde bulunurdu. mahallede atari salonuna mı gittin deyince bi o dikkatli ol falan denirdi. polis basmasından korkulurdu. atari salonlarını polisler basardı. gidenler adam değil serseriydi.
Yıl: 2018 atari salonu gayet normal bir şey insanlar nostalji oldugu için aynı makineleri yaptırıp evlerine koyuyorlar. her yer internet cafe.
kimse cocuguna internet kafeye gitme demiyor.
çünkü o cocuklar şuanın yeni babaları ve adam olarak bir insan beklenen davranış kavramıda değişti.
benim giyimim kuşamım asla 75 yaşındaki babamın takdirini almayacak.
benim sakalım saçım asla 75 yaşındaki babamın takdirini almayacak.
o görünce adammısın sen diye sorgulayacak.

bknz: bakış açısı.....

insan oğlu ilk çağdan beri belli kurallar koymuş ve bunların doğruluğunu savunmuştur.
mesela şapka kanunu şapka takmayanlar cezalandırılmış.
1800 lerde radyolara barkod yapıştırılmış trt tarafından önüne gelen radyo üretemiyormuş
belli kurallar var ve bunlara uymak zorundayız fakat bu kuralların doğru olduğu anlamına gelmiyor.

Peki sevgili kardeşim, beğenmediğin yerde durma. Seni biz buraya zorla getirmedik ki. Git daha "yenilikçi" ve güzel forumlar var oralarda sor sorularını. Ne dersin? Çalışmakta olan bir sistemi kendi kafana uydurma hakkını nereden buluyorsun ki kendinde? Gidip HobbyRC gibi muhteşem bir platforma üye ol mesela. Bırak biz burada köhnemiş ortamımızda küflenip duralım.

Mesela benim milyon kullanıcı android oyunlarım var belki bir cogunuzun telefonunda yüklü ve oynuyorsunuz oyunu beğenmeyenlere şusu busu kötü diye yorum yapanlara beğenmiyorsam oynama kardeşim deme hakkım var mı? Bence yok.

Şikayet eden insan benim gözümde pırlantadır. en değeri bilinmesi gereken şikayet edendir o yanlış bile söylese onun dediği iki kere kontrol edilmelidir.
eksik yaptıgı birşey varsa gözden geçirip tekrar dönüş yapması istenmelidir.

ben olsam her şikayeti 1. yazar not eder değerlendirmede tutarım.

çünkü....
sadece tanışma bölümüne bir kaç sey zırvalıyıp konu açmak ve tekrar uğramamak çok zor bişey değil.
bir oyunu silip başka bir oyuna geçmenin çok zor olmadığı gibi.

Şikayet ediyorsa durmak istiyordur oynamak istiyordur. özelliklede şikayet etmeye değerli vaktini harcamıştır.
beğenmiyorsan oynama beğenmiyorsan durma duraksamanın ilk basamağıdır.

Pek hatta hiç oyun oynamıyorum. Burada da oyun oynamıyoruz. Siz bizim duraksamamıza falan takılmayın. Bize acımanıza gerek yok. Ne de olsa fosiller topluluğuyuz. Ama yine de bize bir şeyler soruyorsunuz çünkü biliyoruz ve deneyimimiz var. Sizde olmayan şeyler yani... Şikayetlerinizi de kayda alamıyoruz çünkü derdimiz forumda binlerce üye olması değil kalitenin korunması ve huzur olması. Şikayet edecek ve lafınız dinlenecek düzeye geldiğinizde düşünürüz. Haa isterseniz bunun için kriterimi de yazayım. Günün birinde bir üyenin sorununa çözüm bulursanız ya da forumun ana konusu ile ilgili bilmediğimiz bir şeyi öğrenmemize sebep olursanız şikayet ve önerilerinize de değer verilecektir emin olun.

İlk ateşi ben atmış gibi hissettim sönerse söndüreyim bari. Sinan bey biraz zaman geçirip buralarda takılırsanız inanın bu abilerin ne demek istediğini çok iyi anlarsınız. Bizim ve yöneticilerin tek isteği var bu foruma gelen biri hiç sıkıntı çekmeden kalabalık yazılar okumadan araştırmadan istediği bilgiye çabucak ulaşmasını sağlamak. Bunu başarmak inan çok zor anlayışla karşılarsınız diye umuyorum. Bizim foruma hoşgeldiniz. Karşılama komitesi sizi özenle karşıladı buna emin olabilirsiniz.

Sümer abim konuyu çok güzel özetlemiş, ellerindeki sağlık.

Arkadaşın unuttuğu bir nokta var. Örnek olay oyundan devam edelim. Siz oyundan maddi ve manevi kazanç sağlıyorsunuz, yanı bir nevi ticaret yapıyorsunuz ve öne geçmeniz gereken rakipleriniz var. Bu nedenle sizin içşn “Müşteri her zaman haklıdır” ilkesi olması gayet doğal.

Biz burada hobimizi yapıyoruz ve istediğimiz şey bunu en huzur şekilde yapmak. Unutmayın buraya gelen arkadaşlar ihtiyaca binaen buraya geliyor ve bizden hiç bir karşılık beklemeden yardımcı olmamızı istiyorlar.

Şimdi soruyorum size burada kim kime muhtaç ? Siz burayı beğenmeyip başka bir yere gitseniz biz ne kaybederiz ? Eğer İngilizceniz yoksa inanın kaybeden siz olursunuz. Sizin de dediğiniz gibi Türkiye’de artık demoda olan kaç tane canlı forum var..

Şunu da ilave edeyim, biz eskiler merak etmeyin her zaman üyelerimizin fikirlerine, görüşlerine saygı duyarız ve onlardan gelecek eleştiri ve yeni önerilere de her zaman açığız. Mesela şu konulara bir bakın.

Burada önemli olan damdan düşer gibi selam verirken, şunu söyle yapın bunu böyle yapın şeklinde ahkam kesmeniz. Üstelik ahkam kestiğiniz konu burada yıllarca enine boyuna konuşulmuş ve karara bağlanmış bir konu.

Kısaca bir şeyi eleştirmek için önce onu kullanmanız, tanımanız lazım. Yoksa yaptığınız öneriler bu şekilde bir tepki alır.

İnsanların gerçekte hayatta yapılamayacak ya da yapılmaması gereken davranışları sanal ortamda mübah sanması ne tuhaf. Bu tanışma konusu örneğinde yine bariz bir şekilde ortaya çıkmış. Nasıl ki bir dükkandan içeri girer girmez şurayı değiştirin burayı böyle yapın demiyorsak. Sanal ortam da da bu ve buna benzer görgü kurallarına uyulması seviyeyi kaliteyi ve huzuru korumak için benim düşünceme göre de çok önemli.
Bu forumu bir arada tutan karşılıklı sevgi saygı ve hoşgörü ortamı. Bu ortamın devamı için bir takım kurallar olmak zorunda. Eğer bir yerde bir kural varsa muhakkak ki o kurala ihtiyaç duyulduğu için koyulmuştur. Tabi bu kuralların eleştirilemeyeceği anlamına gelmez. Benim dünya görüşüme göre her kural tartışılabilir ve değişebilir. Herşey ve herkes de eleştirilebilir.
Ancak her şeyin olduğu gibi eleştirinin de bir üslubu olmalı. Böyle damdan düşer gibi ilk kez girilen bir ortamda bu tarz konusmalar eleştiri değil ahkam kesmek olarak algılanır.

Ben kendi uzman olduğum alanda kendi fikrimi beyan ettim her ne kadar öyle bir niyetim olmasada ahkam kesiyor gibi gözüküyorsamda kendi uzman oldugum alandadır. bu ben ve ben gibi milyonların tepkisidir diyebilirim.
bir markete girince neden sular dolapta değil niye dolaba su koymuyorsunuz gibi şikayetlerde bulunabilirsiniz bakkalcı size kızmaz.
yada daha güzel bir örnek vereyim bir arkadasımla rckolik in derneğine girdik arkadaş yanımda geldi çay istedi siz diyorsunuzki orda dur çay istemeden şu formu bi doldur kimsin necisin altı üstü bir çay isteyecek..

istanbulda bazı ismek okulları var tamamen ücretsiz orda bir eğitmen eğitim esnasında onun tüm egosunu çekmek zorundasınızdır öğrenecekseniz katlanacaksınız okey. ama daha kayıt esnasında işine gelirse bizim bi çıkarımız yok gibi bir yaklaşım kazandırmaz kaybettirir.

bir kural var herkes buna uymak zorunda farkındaysanız kendimi tanıttım. ama bu kuralın doğru olduğu anlamına gelmiyor.
iş muhtaçlık konusuna ve bilgi paylaşımı konusuna gelince ise ben zaten bilgi çeşmesinden su içebilmek için eğil ve iç kavramını benimsemiş bir insanım.
sırf su tanısma msajı yuzunden foruma üye olmayabilirdim eminimki üye olmayan binlerce kişi var.
o yüzden benim naçizane fikrim ilk mesajda tanışmanın zorunlu olmaması. belki 10 mesaj sonra forumdan bol bol yararlanıyorsunuz artık kendinizi bi tanıtın deme zamanı gelmiş olabilir.

bunlar benim kendi fikirlerimdir uslubum bazılarına kaba gelmiş ise şimdiden özürlerimi sunuyorum

Son düzenleme:
Ben kendi uzman olduğum alanda kendi fikrimi beyan ettim her ne kadar öyle bir niyetim olmasada ahkam kesiyor gibi gözüküyorsamda kendi uzman oldugum alandadır. bu ben ve ben gibi milyonların tepkisidir diyebilirim.
bir markete girince neden sular dolapta değil niye dolaba su koymuyorsunuz gibi şikayetlerde bulunabilirsiniz bakkalcı size kızmaz.
yada daha güzel bir örnek vereyim bir arkadasımla rckolik in derneğine girdik arkadaş yanımda geldi çay istedi siz diyorsunuzki orda dur çay istemeden şu formu bi doldur kimsin necisin altı üstü bir çay isteyecek..
bir kural var herkes buna uymak zorunda farkındaysanız kendimi tanıttım. ama bu kuralın doğru olduğu anlamına gelmiyor.
iş muhtaçlık konusuna ve bilgi paylaşımı konusuna gelince ise ben zaten bilgi çeşmesinden su içebilmek için eğil ve iç kavramını benimsemiş bir insanım.
sırf su tanısma msajı yuzunden foruma üye olmayabilirdim eminimki üye olmayan binlerce kişi var.
o yüzden benim naçizane fikrim ilk mesajda tanışmanın zorunlu olmaması. belki 10 mesaj sonra forumdan bol bol yararlanıyorsunuz artık kendinizi bi tanıtın deme zamanı gelmiş olabilir.
bunlar benim kendi fikirlerimdir uslubum bazılarına kaba gelmiş ise şimdiden özürlerimi sunuyorum
Sizin bakış açınızı paylaşmak zorunda değiliz. Ayrıca burası bir market değil. Buradaki insanlar da size hizmet vermek durumunda olan maaşlı elemanlar değil. Yani örneğiniz baştan sona hatalı.
Aramıza "bir çay içmeye" gelinmesinden hoşlanmıyor olabilir miyiz acaba?
Her geleni kabul etmek zorunda mıyız?
Kural size göre doğru olmayabilir. Bize göre çok doğru. Hoşlanmadıysanız gerçekten de zorla tutmuyoruz. Zaten amacımız ortalıkta bolca bulabileceğiniz, reklamla para kazanmaya yönelik ve bu nedenle de üye sayısını artırmaktan başka bir şey düşünmeyen forumlar gibi geleni geçeni kaydetmek değil. Doku uyuşması olan insanlarla bir arada olmak, bilgi ve deneyim paylaşmak. Her bildiğimizi her isteyene öğretmek ve aktarmak gibi bir zorunluluğumuz yok. Forum imzamdan bunu net olarak görebilirsiniz.
Sırf şu tanışma mesajı yüzünden bu foruma üye olmayan binlerce insan varsa zaten koyduğumuz bu kural işlevini tam olarak yerine getiriyor demektir ve doğruluğu kanıtlanmış olur.
Size naçizane önerim, inatla savunduğunuz fikir doğrultusunda bizi ikna etmeye çabalamak yerine forumun nimetlerinden faydalanabilmek için okumaya başlamanızdır. Hangi konuda uzman olursanız olun, her zaman öğrenecek yeni bir şey vardır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...