Sinan Ay

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

sinan ay

Yeni Uye
Yasaklı
İlgi Alanı
Uçak
Sinan ay istanbuldan katılıyorum. yaşım 32.
4 yıl tasarım 8 yıldır ise yazılım üzerine çalışıyorum.
Günümüzde forumculuğun öldüğü bir devirde yaşıyoruz forumların ardınan mikroblogculuk çılgınlığı başladı ve oda öldü şuan hala hayatta bir forum sitesi varsa onlarda üye kaybetmek için ellerinden geleni yapıyor. forumların yerini facebook sayfaları ve grupladı aldı.

foruma üye olurken facebook ile giriş yap bölümünü bulamadım. artık hızlı bir çağda yaşıyoruz.
foruma imax cihazı edinmem ve google aramalarm sonucu ulaştım fakat üye olup bir konu açmak istediğimde kendimi tanışma bölümünde mesaj yazmak için buldum.
tanışma bölümü neden gerekli konusu bile 2013 de açılmış artık tanışalım postu alkışlayalım yada mesajın görünmesi için yorum yapında devri bitti onlarda 2000-2010 gibi forumculugun önce olduğu yıllardan kaldı.
şu tanışma bölümü yerinin gerekliliği artık cidden yoktur.
dersenizki gerçek üyeler aklı başında yorum yapacak insanlar üye olsun forumu pisletmesinler tanıyalım. Sms doğrulaması yapın insanlar telefonları vererek girdikleri bir siteyi daha çok ciddiye alacaktır.

Adınız / Soyadınız
Sinan Ay
Nereden Katılıyorsunuz
istanbul
İlgilendiğiniz Model
Multikopter
Var ise Modelcilik Tecrübeniz
maya3d
@sinan ay bey siz 8 yıllık yazılımcı iseniz biz de 8 yıllık forumcuyuz. (Bu arada kendim IT sektöründe çalışıyorum, o kısımlara hiç girmiyorum bile)

O söylediğiniz her şeyin (Sosyal ağlar üzerinden üye olma, SMS doğrulama, üye referans sistemi...) alasını biliyoruz merak etmeyin.

Tanışma zorunluluğuna gelirsek. Bu aslında bir ön eleme... Sizin gibi buraya uyum sağlayamacak tipleri anında fark etmemizi sağlayan bir test.... Fark edip, boşuna zaman ve emek harcamamıza engel oluyor.

Feyzbuk, cinstekgram, filiper.... zaten bunlarada gerek yok ki. ;D

Artık insanların bir çoğu genetik olarak bildiklerini, öğrenmeleri gerekmediğini düşünüyorlar. Neden böyle oluyor acaba dedik mi iş ailelere dönüyor " Aman çocuğumun özgüveni yüksek olsun, kendini ezdirmesin, CEO bilemedin CFO olsun, o da olmuyorsa hiç değilse forvet olsun " diye uğraşıyorlar. :laugh: Sizde aynı şeyi hissediyormusunuz bilemiyorum ama herkes forvet artık çağımızda. :lollol:

En büyük güvenlik açığı ise " Hırsızlık " . Gençler hiç bilgi sahibi olmadan edindikleri eşsiz fikirlerini birileri gelip çalacak diye endişe ediyorlar, tedirginler, çareler arıyorlar. :evil: :lollol:

Böyle bir ortamda karşılıksız bilgi paylaşımı amacıyla kurulmuş forum gibi platformların hayatta kalmasıda zaten imkansız gözüküyor öyle değil mi. Fakat herkesin CEO veya Forvet olamayacağı nasıl bir gerçekse bazı insanların kaliteli bir ortamda bilgi paylaşmaya ihtiyaç duymasıda öyle bir geçek sanırım. Bunun bir örneğidir sadece bu forum. Biz hala hayattayız, hemde dip diri. :lollol: :RCKolik:

Yalnız ben bu sıralar çok fazla gevezelik yapıyorum, sonumu pek iyi görmüyorum. :)

Son düzenleme:
Feyzbuk, cinstekgram, filiper.... zaten bunlarada gerek yok ki. ;D

Artık insanların bir çoğu genetik olarak bildiklerini, öğrenmeleri gerekmediğini düşünüyorlar. Neden böyle oluyor acaba dedik mi iş ailelere dönüyor " Aman çocuğumun özgüveni yüksek olsun, kendini ezdirmesin, CEO bilemedin CFO olsun, o da olmuyorsa hiç değilse forvet olsun diye uğraşıyorlar. :laugh: " Sizde aynı şeyi hissediyormusunuz bilemiyorum ama herkes forvet artık çağımızda. :lollol:

En büyük güvenlik açığı ise " Hırsızlık " . Gençler hiç bilgi sahibi olmadan edindikleri eşsiz fikirlerini birileri gelip çalacak diye endişe ediyorlar, tedirginler, çareler arıyorlar. :evil::lollol:

Böyle bir ortamda karşılıksız bilgi paylaşımı amacıyla kurulmuş forum gibi platformların hayatta kalmasıda zaten imkansız gözüküyor öyle değil mi. Fakat herkesin CEO veya Forvet olamayacağı nasıl bir gerçekse bazı insanlarında kaliteli bir ortamda bilgi paylaşmaya ihtiyaç duyması öyle bir geçek sanırım. Bunun bir örneğidir sadece bu forum. Biz hala hayattayız, hemde dip diri. :lollol: :RCKolik:

Yalnız ben bu sıralar çok fazla gevezelik yapıyorum, sonumu pek iyi görmüyorum. :)
Bunu alıp farklı ortamlarda gerektikçe, tabii kaynak göstererek, kullanmak istiyorum iznin olursa.

Ortalama yazılım hayatımın 4-5 yılı it ciler ile geçti "servis desk" benzeri yazılımlar vitel hp ve microsoftun ki sadece türk alternatif olan biz vardık.
yazılım konusunda it ciler ile tek söyleyeceğim en kötü müşteri tipi azcık yazılım bilen it ci :)
benim açmış oldugum ilk forum sitesi 2005 2006 lı yıllara phbb nin phbb oldugu vbulletinin parladığı zamana denk geliyor.
sms başı 5tl diyen arkadaş olmuş sms i site gönderecek yani bunun maliyeti size ait. firebase sayesinde sms başı 0.01$ gibi bişeye geliyor.

Sinan bey Hoş geldiniz diyelim, fakat siz bismillah; yazılım, donanım falan derken mesele başkaca bir yere geliyor hem de hızlıca, şimdi malzeme bu kardeşim, meselede MODELCİLİK yazılım değil.
Bu arada burada bir sürü yazılımcı var, ben de dahil...
Başarılar.:saygilar::RCKolik:

:RCKolik: Ailesine hoş geldiniz...
Bir bakıma haklısınız. Ancak konular gereği, ortamda kişilerle muhattap olmak gibi zorunluluklar(!) oluyor. Hiç tanımadığın biri ile nasıl diyalog kurabilirsin?
Muhattap olduğum kişiyi biraz tanırsam daha rahat oluyorum. Biz eski kafalıların, ortamı aile gibi görme alışkanlığı var. :)

Gençleride eleştirmişiz eksilerle yeniler arasında her zaman kuşak çatışması olur eskiler yenileri beğenmez.
bu sadece teknolojide geçerli değildir eskiler eski ve artık önerilmeyen yolu tercih ederken yeniler ise yeni ve çalışmayan yollar ile gelirler.
eski ve gelenekçi yeni ve yenilikçi
bu forumun anlayışı tamamen eski ve gelenekçi. bu kötü demek değil sadece bir eleştiri
mirch sohbet gibi
icq gibi
msn gibi
bunlar kötü yazılımlar kötü teknolojiler değildi ama eskide kaldılar.
gençlerle anlaşmaya bakın tartışmaya değil onların eline düşeceksiniz :)

Şimdi şu "eline düşme" olayından pek emin değilim. Çünkü burada genç olan Sinan kardeşim biz morukların eline düşmüş, şarj cihazı için yardım arıyor. Yanılıyor muyum? :D:p
Ayrıca gençleri eleştiriyor oluşumuzun asıl sebebi ileride onların eline düşecek oluşumuz olamaz mı? İstiyoruz ki düzgün insanların eline düşelim. Bakırcının çırağı gibilerin değil.
Az bilenin dünyası küçüktür. Her şeyi bildiğini sanır. Bilgi ve deneyim arttıkça aslında hiçbir şey bilmediğini farkedip daha da çok öğrenmeye ve bilgisini daha çok sorgulamaya başlar insan. Buna "olgunlaşma" da denebilir.
Ama bakırcının çırağı olarak kalmak isteyen gençler olursa onları zorla doğru yola itemeyiz.
Ayrıca...
Eleştiri kötü bir şey değildir. Whiplash filmini izlemediyseniz izleyin. Orada çok önemli bir söz vardır. Mealen şöyle: "Bir insana aferin demek ona yapılabilecek en büyük kötülüktür"!
Bu forumun anlayışının eski ve gelenekçi olduğunu kabul ediyorum ve bununla da gurur duyuyorum. Çünkü genel kanının aksine "yeni" olan her şey daha iyi olmak zorunda değildir ve insan toplulukları ancak geleneklerini koruyarak ayakta kalabilirler. Ben aramıza yeni katılıp ilk mesajında böyle bir eleştirinin bir üyenin hakkı olmadığını düşünüyorum. İçeride biraz zaman geçirmeden, ortamı tanımadan ve her şeyden önemlisi ortama bazı katkılar yapmadan radikal eleştiriler yapılmasını da hiç uygun bulmuyorum.

Son düzenleme:
Sinan arkadaşımızın uslubundan iyi niyetini anlayabiliyorum. :saygilar:
Foruma ortamı ile kaynaştıkca, bizlerin de en az kendisi kadar haklı olduğumuzu kanıksayacagına inanıyorum.:)

hocam yeni medeniyettir insan oglu yeniye merak sarmasa bu kadar ilerleyemezdik. açıkca konuşmak gerekirse.
eşşek arıları bir kovanda toplaşmış kendi ballarını üretip kendileri yiyorlar kovana girebilmek için önce eşşek arısı olup olmadığını teyit etmek istiyorlar
kesinlikle başka türden bir arıya tahammüleri yok. eski ve gelenekçilik bir çok şeyde iyidir doğru olanı onların deneyimlerinden edinebilirsin ama bu sadece teknolojide kötüdür bilişimciler bu yüzden eskiyor. google gibi büyük firmaların 1. prensibidir yeni ve çalışmayan yol.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...