Benim kumanda tercihim FrSky Taranis QX7.Neden diye soracak olursanız birkaç madde altında sıralayabilirim.
1. İstediğim ayarı yapmama imkan tanıması
2. Bilgisayar üzerinden programlama,yedekleme,yazılım yükleme,simülasyon gibi birçok özellikleri sunması.
3.Bütçeme uygun olması.
4.Kaliteli olması.
5.İhtiyaçlarımı karşılaması
6.Opentx yazılımı kullanması ve gelişmiş bir platform olması.
7.Menzili yüksek olması.
8.İster harici modül ister dahili modül ile sadece kumanda menüsünden seçim yaparak kullanmaya olanak vermesi.
Tek negatif yanı menüleri diğer kumandalardan biraz farklı olduğu için zor gibi gelebilir.Ama hiç zor değil.Birçok temel ayarı yapabiliyorum.Tek yapmanız gereken internetteki kaynaklardan yararlanmak.
Bazı modelci arkadaşlarımız arasında efsane vardır.JR,Futaba,Spektrum,Graupner bu kumandalar iyi diğerleri kötüdür diye ve takım tutar gibi marka tutuyorlar.Ben kesinlikle bu fikirde değilim ve gözlerimle Futaba,JR gibi kaliteli bilinen markaların sinyal kaybı nedeniyle model kıran abilerimi gördüm.Kaliteli bilinen kumandalar kötüdür demek istemiyorum fakat bence önemli olan alacağımız kumandanın içimize sinmesi ve işimizi görmesi.Sonuçta elektronik cihazlar arıza olacağı zaman hepsinde olabiliyor ve hiçbirinin garantisi yok.Fakat takım tutar gibi marka tutmaya karşı olduğumu da ayrıca belirtmek isterim.