Mehmet Kucuksari
Administrator
Yeter ki böyle şahane içerikli konularımız olsun, biz seve seve düzenleme yaparız kardeşimKim yaptı emin değilim ama tam Adminlik bir iş bu Her kim yaptı ise eline aklına sağlık
Yeter ki böyle şahane içerikli konularımız olsun, biz seve seve düzenleme yaparız kardeşimKim yaptı emin değilim ama tam Adminlik bir iş bu Her kim yaptı ise eline aklına sağlık
Aynen kardeşim Ben de ileride bulunması kolay olsun diye bu mesajı ilk sayfadaki 4.mesaja kopyaladımBu videolar Me-262 projesi konusunda paylaşılmıştı ama konu kompozit üretim olduğu için burada da paylaşmakta fayda görüyorum.
Konunun uzmanlarından @Özgür Evren Varol kardeşimiz bu aralar biraz yoğu. Bu yüzden foruma biraz geç girebiliyor. Fırsatı olduğun mutlaka size yardımcı olmaya çalışacaktır.Konuya çok fazla hakim olmadığımdan sipariş verdikten sonra maddi kayba uğramamak ve ürünlerin israf olmasının da önüne geçmek için tavsiyelerinizi bekliyorum. Bu işi yurt içinden edinebileceğim ürünler ile ve çok da bütçemi zorlamadan yapmam gerekiyor. Şimdiden teşekkürler.
Herkese merhabalar,
Konudaki son mesaj üzerinden uzunca süre geçmiş ancak yeni bir konu açmadan önce buradan yazmanın faydalı olabileceğini düşündüm. Özgür abinin yaptığı gibi ben de bir dişi kalıbı 3B yazıcıdan çıkartarak bir uçak gövdesi üretme niyetindeyim. Kalıp basımı bir süredir devam ediyor ve şu anda elimde olan parçalardan birkaçının fotoğrafları şu şekilde:
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Yakından baskı kalitesinin gözlemlenmesi için bu fotoğrafların faydalı olabileceğini düşündüm.
Youtube üzerindeki videolardan ve forumdaki konulardan incelediğim kadarıyla 3B yazıcıdan dişi kalıp ürettikten sonra kompozit yatırma yapmadan önce yapılması gereken işlemler şu şekilde ilerliyor:
Her aşamada dolgu astarı ile astarlayıp 220, 400 ve 600 kum ile ıslak zımparalamak. Bu işlem için kullanmak üzereBu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye olveBu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye olürünlerinin uygun olabileceğini düşündüm. Yüzey alanım büyük olacağından ilk iki kat için sıvı olanı kullanıp son katta elimde uygun boyama ekipmanı bulunmadığından sprey ile son katı geçmeyi planladım.
Devamında yapılması gereken iş ise bazkat boya ile kalıbı boyalamak ve ardından vernik ile parlatmak. Bunun için ise sırasıylaBu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye olveBu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye olürünlerinin uygun olabileceğini düşündüm. Bu ürünlerinin kullanımı içinBu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye olveBu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye olde gerekliydi. Onları da listeme ekledim.
Konuya çok fazla hakim olmadığımdan sipariş verdikten sonra maddi kayba uğramamak ve ürünlerin israf olmasının da önüne geçmek için tavsiyelerinizi bekliyorum. Bu işi yurt içinden edinebileceğim ürünler ile ve çok da bütçemi zorlamadan yapmam gerekiyor. Şimdiden teşekkürler.
Konunun uzmanlarından @Özgür Evren Varol kardeşimiz bu aralar biraz yoğu. Bu yüzden foruma biraz geç girebiliyor. Fırsatı olduğun mutlaka size yardımcı olmaya çalışacaktır.
Sıvı waxı katı waxtan sonra mı uygulamalıyım? Bir de yanılmıyorsam sıvı wax kullanımı sonrası kalıptan çıkan yüzeyin temizlenmesi gerekiyordu. Bu durum için buna ihtiyaç var mıdır?Rıdvan merhaba,
Bu yazdıkların (benim videoda anlattıklarım) olmazsa olmaz değil, eğer kalıbın yüzeyi, haliyle de ürünün yüzeyi parlak olsun istersen bu yüzey tesviye yöntemini takip etmen gerekli, ama eğer ürünün yüzey kalitesi o kadar önemli değilse veya parça üzerinde emek harcayıp yüzeyini güzelleştirmeye razıysanız direk baskı kalıptan da ürün alabilirsin. Zaten bu yaptığın kalıpların iç yüzeyleri tesviye için biraz zorlayıcı görünüyor açıkçası.
Yüzey hazırlamaya girişmezsen hem masraftan hem işçilikten kurtarabilirsin bir miktar, ancak kalıp ayırıcı olarak hem wax hem de sıvı PVA kullanmanı tavsiye ederim.
Kolay gelsin
Sıvı waxı katı waxtan sonra mı uygulamalıyım? Bir de yanılmıyorsam sıvı wax kullanımı sonrası kalıptan çıkan yüzeyin temizlenmesi gerekiyordu. Bu durum için buna ihtiyaç var mıdır?
Yapılan her deneme veya hata birer tecrübe oluyor. Bir sonraki isler çok daha güzel olacaktır.İlk deneme ve el yatırması için fena değil diyebileceğim seviyede.