Raptor G4 Spirit FBL Rescue (normal) test

Rasim Öztürk' Alıntı:
Spirit yakıyor yine ortalığı :laugh:

Güzel olmuş Cahit hocam ;) Raptora yakışmış...

Başlıktaki videoları tamamlayacağım da bu ara kırımlar, montaj ayar işleri, başka bazı gelişmeler derken karıştı ortalık. ..
Teşekkürler Rasim. Sayende oldu. Sen modellerine bak. Umarım en kısa sürede protos geri döner sahalara.

Cahit Kaş' Alıntı:
Evet yükselme anında titreşim sesi var. Ama ani yükselmelerde de kuyruk hafif kaçıyor. Ben de gaini yükseltmeyi düşünüyordum.
Fubarda tam da taş gibi ayar tutturmuştum. Şimdi başa döndüm
Unite degisince bazi ince ayarlarin yeniden yapilmasi gayet normal Cahit bey ;) Yalniz ani yukselmeler kuyruk kacmasi var ise dedigin gibi Gain yukseltmek lazim. Peki bu durumda kurtarma sirasindaki kuyruk tepkisini nasil ayarlamak lazim acaba :rolleyes:

Benim için asıl uçuş önemli açıkçası. Kurtarma anında osilasyon olsa da çok sorun değil ama sorunu çözmeye çalışacağım.

Yakın zamanda almayı düşündüğüm bir de motor var. Motoru da değiştirsem harika olur.

Cahit Abi hayirli olsun gelmis sprit %p
ince ayarlari da bitirip eski unitenin kivamina getirecegine inaniyor gelismeleri takip ediyorum %p

İbrahim DEMİRBİLEK' Alıntı:
Cahit Abi hayirli olsun gelmis sprit %p
ince ayarlari da bitirip eski unitenin kivamina getirecegine inaniyor gelismeleri takip ediyorum %p
Teşekkürler İbrahim. Ayar konusu hiç bir zaman tam bitmeyen bir konu. Bir yandan uçuşlar bir yandan da ayarlamalar devam edecek.

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Tevfik abi ve Cahit kardesim,

Aklimda iken paylasayim. Stick tutma sekline bagli olarak kumandanin rescue butonu olan Trainer butonunu fiziki olarak herhangi bir kesme, bicme veya lehim yapmadan yerini degistirebilirsiniz. Aklinizda bulunsun ;)

Bu konuyu unutmuşum. En kısa sürede bu değişikliği yapacağım. Teşekkürler

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Tevfik abi ve Cahit kardesim,

Aklimda iken paylasayim. Stick tutma sekline bagli olarak kumandanin rescue butonu olan Trainer butonunu fiziki olarak herhangi bir kesme, bicme veya lehim yapmadan yerini degistirebilirsiniz. Aklinizda bulunsun ;)

Bunu ben bilmiyordum, çok sağolun. Birkaç gün önce kendi kendime bu switch e ulaşması çok zor(parmaklarımda uzun olmadığı için) uygun bir yere taşısam olurmu diye düşünüyordum. :D

Şimdi ben kumandayı açıp bu switch lerin yerini değiştirmeye karar verdim, ama daha önceden hiç kumanda açmadım ve bu konuda bilgi sahibi değilim. Açarken dikkat edilmesi gereken noktalar varmı? Hatalı bir iş yapmış olmayayım.

Tevfik Sıkılı' Alıntı:
...Şimdi ben kumandayı açıp bu switch lerin yerini değiştirmeye karar verdim, ama daha önceden hiç kumanda açmadım ve bu konuda bilgi sahibi değilim. Açarken dikkat edilmesi gereken noktalar varmı? Hatalı bir iş yapmış olmayayım.
Tevfik abi spektrum kumandaların belkide tek sevmediğim tarafı bu açıp kapama işi. Biz açmayalım diye özellikle mi yapmışlar bilmiyorum ama açıp kapaması tam bir eziyet.

Kumandayı açabilmek için sökmen gereken vidalar arkasındaki yumuşak rubberların altında. Dolayısıyla sökebilmek için çift taraflı bantla fabrikasyon olarak yapıştırılmış bu rubberları dikkatlice çıkarmak gerekiyor. Epey bi dikkatli olmak gerek yoksa bu bantlar yapışkanlığını kaybederse geri toplarken pek hoş olmayacaktır.

Sanırım şu videonun DX8 ve DX7S için yardımı olur.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

:saygilar:

Ben daha önce biri ekran aydınlatması diğeri kırılan swiç onarımı için olmak üzere iki kez açmıştım. Yapışkan bantlar işlevini yitirmişti ama ben kendim ince çift taraflı bant yapıştırdım. Eskisi kadar olmasa da iyi oldu.

Cahit Kaş' Alıntı:
Ben daha önce biri ekran aydınlatması diğeri kırılan swiç onarımı için olmak üzere iki kez açmıştım. Yapışkan bantlar işlevini yitirmişti ama ben kendim ince çift taraflı bant yapıştırdım. Eskisi kadar olmasa da iyi oldu.
Ben dikkatli bir şekilde zarar vermeden söküp takabildim. Türkiye'ye kargo gönderen bir firmadan yakalanabilirse esasen yedek parça olarakta satılıyor.

Türker Akgün' Alıntı:
Tevfik abi spektrum kumandaların belkide tek sevmediğim tarafı bu açıp kapama işi. Biz açmayalım diye özellikle mi yapmışlar bilmiyorum ama açıp kapaması tam bir eziyet.

Kumandayı açabilmek için sökmen gereken vidalar arkasındaki yumuşak rubberların altında. Dolayısıyla sökebilmek için çift taraflı bantla fabrikasyon olarak yapıştırılmış bu rubberları dikkatlice çıkarmak gerekiyor. Epey bi dikkatli olmak gerek yoksa bu bantlar yapışkanlığını kaybederse geri toplarken pek hoş olmayacaktır.

Türker, Adana'da Oğulcan'ın kumandasında switch değişimi yapmak için sökmüştün ve ben izlemiştim, bu kumanda belki farklıdır diye düşünmüştüm ama rubber olayı aynı o zaman , sıkıntının ne olduğunu anladım dikkatlice sökmeye çalışacağım. Teşekkürler. :)

Linkteki grips lerden Dx6 ya göre yok sanırım.

Spirit fbl de hiç yurt dışı forumlarda, satalit antenlerde sinyal kopması gibi bir konu gördünüzmü.

Tevfik Sıkılı' Alıntı:
...Linkteki grips lerden Dx6 ya göre yok sanırım.
Tevfik abi dikkat edersen bir problem olacağını zannetmiyorum, zorlanmış olsamda defalarca açıp kapayabildim bozmadan.

En kötü ihtimalle Cahit hocam gibi ince bir çift taraflı bant bulunarak çözülür. ;)

ERHAN YILMAZ' Alıntı:
Spirit fbl de hiç yurt dışı forumlarda, satalit antenlerde sinyal kopması gibi bir konu gördünüzmü.

Erhan, öyle birşeymi yaşadın yada bir duyummu oldu?

Cahit Hocamın konuyu dağıtıyoruz ama artık affına sığınarak kumandanın sticklerin yerini değiştirdim, ve bir iki resim ekleyeyim :D

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Türker'in verdiği videoda Dx8 örneğinde arkadaki rubberlarıda söküyor, ama benim Dx6 da arka kapaktan 8 adet civata sökülüp, yandaki rubberları açmak yeterli.