şakir bey bir üstte yazdığım msjdan sonra araştırmaya başladım ve benim kumandam için (jr dsx9 dsm2 kullanıyorum) rssi gösterminin telemetri hariç mümkün olmadığını öğrendim. tabi aslında şu şekilde mümkünmüş, spektrum ve jr alıcılar için DORA module diye bir devre satılıyor ebayda falan, bunu alıp buna uyumlu bir alıcı ile uçarsak ozaman bu module üzerinden RSSİ sinyali alabiliyormuşuz. sizin kumandanız ve alıcınız için durum nedir bilemiyorum ama şimdilik bulabildiğim kadarı ile 2.4 sistem kullanan spektrum ve jr kumandalar için RSSI sinayli almanın DORA hariç mümkün olmadığı telemetri gerektiği yönünde.
not: flysky için youtube de RSSI için videolar buldum bir inceleyip deneyebilirsiniz, elimde bu kumdan olmadığı için deneyemiyorum.
aşağıdaki videoda kumandaın versiyonuna göre sinyali alabildiğini gösteriyor, sizin kumandanın firmware versiyonunu bir kontrol edebilirsiniz.
bu videodada pixhawk için anlatıyor bişeyler.
not: flysky için youtube de RSSI için videolar buldum bir inceleyip deneyebilirsiniz, elimde bu kumdan olmadığı için deneyemiyorum.
aşağıdaki videoda kumandaın versiyonuna göre sinyali alabildiğini gösteriyor, sizin kumandanın firmware versiyonunu bir kontrol edebilirsiniz.
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
bu videodada pixhawk için anlatıyor bişeyler.
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Son düzenleme: