Bence böyle bir durumda hazır uzatmalar yerine tam uygun boyda hazırlanmış el yapımı uzatma kabloları kullanıyorsundur muhtemelen.
Dogru tahmin Sumer abi. Modelin uzerindeki uzatmalar olmasi gerekenden oldukca uzundular (sagolsun ilk sahibi fazla fazla almis herseyi
. Yaklasik her biri 35 cm civarinda fazlaydi olmasi gerekenden). Guzelce kisaltip, lehimledim kablolari. Izole ettikten sonra da corap gecirdim (arkadan gelen elevator uzatmalarinda). Rudder servosuna da ayni sekilde corabi gecirdim ama aliciya cok yakin konumda oldugundan uzatma kablosu ihtiyaci olmadi.
Kablolamayi ve izole programini ozetleyecek olursam:
1-Elevator 1 (Lehimle boy ayarlanmis
uzatma + corap + daralan tup)
2-Elevator 2 (Lehimle boy ayarlanmis
uzatma + corap + daralan tup)
3-Rudder (corap +daralan tup)
4-Aileronlar (kararsizim, soket konusunda, fikirleri alalim lutfen)
5-Gaz (lehimle boy ayarlanmis
uzatma + corap +daralan tup)
6-Atesleme (Kablo bitimlerinde sicak silikon + corap + daralan tup)
7-Atesleme led kablosu (corap +daralan tup)
8-Kill switch (Kablo bitimlerinde sicak silikon + corap + daralan tup). Kill switchdeki sarj kablosu da iptal. Malum Regulatorden beslenecek atesleme
9-Soft Switch (Elimde yok, nerden bulacagiz ?, olursa o da corap+ daralan tupolacak)
10-Regulatorden aliciya guc kablosu (corap+ daralan tup + self bond bant)
11-Regulatorden ateslemeye guc kablosu (corap+ daralan tup + self bond bant)
12-Batarya uzatmalari (Elimde yok, ama regulator girisi deans uclu, Muhtemelen daralan tup deansden gecmeyecek. Bu durumda corap + self bonding bant kullanirim)
Eger baska birsey unutmadiysam program bu sekilde olacak.
Fikir, gorus oneri, elestirileri bekliyorum. Interaktif yurutelim istiyorum konuyu