Patlar Motorlu İlk Modelim için Uçak, Motor, Servo Seçimi

Sümer Yamaner' Alıntı:
Technomodel hala var mı??? Varsa da böyle şeyler bulunduruyor mu??? Süpermiş.

Sümer abi ellerinde kalan uçakla ilgili son ürünler.Artık getirmiyorlar uçak malzemesi.Drone ve araba harici malzeme getirmiyorlar.Ancak ellerinde anderson marka uçak malzemelerinden baszıları mevcut.Ben orda sitede görüp aldıydım bidon kapak nipelini.

Hala varsa alıp atalım bir kenara.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sümer Yamaner' Alıntı:
Hala varsa alıp atalım bir kenara.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Vardır abi.Ben biryerde bulamamış sonra orada bulup almıştım.

Murat abi kargo ücreti ne kadar tutuyor Türkiye içi sipariş verirsek eğer? Madem tedarik sıkıntısı var ben de alayım.Şuan Kıbrıstayım fakat yakın bir zamanda tatile geleceğim.Sevgiler.

Tamer Öztürk' Alıntı:
Murat abi kargo ücreti ne kadar tutuyor Türkiye içi sipariş verirsek eğer? Madem tedarik sıkıntısı var ben de alayım.Şuan Kıbrıstayım fakat yakın bir zamanda tatile geleceğim.Sevgiler.

Tamer inan bilmiyorum hiç kargo fiyatını.Ama ufacık bir paket aman aman bişey tutacağını sanmam.

Tamer Öztürk' Alıntı:
Genelde kargo firmaları ile anlaşmalı oluyorlar sormak lazım anlaşmalı ise 6-7 tl yi geçmez.

HTC Desire 820 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba.Yakın bir zamanda aksilik çıkmaz ise sizlerin vermiş olduğu bilgi ve tavsiyeler doğrultusunda OS55AX motor alacağım.Eğer bütçede sıkıntı olursa düşük bir ihtimalle ASP 52 de olabilir ama OS olacak sanırım.Daha önce Sümer abi No:8 bujinin ideal olacağı yönünde bilgi vermişti.Alacağım mağazada No:8 buji kalmamış fakat No:8'in gold edition olanını gördüm.Açıklama kısmını baktığımda no:8 ile hemen hemen aynı olduğu yazıyor yine de almadan önce size danışayım dedim.Kullanan veya bilgisi olan var mı?

An itibariyle motor ve diğer ekipmanların bir kısmını sipariş verdim. Umuyorum sağ salim sıkıntısız elime ulaşırlar.Abi sözü dinleyip OS 55AX alayım dedim.Yardımlarını esirgemeyen tüm abilerime teşekkürü borç bilirim. :thumbup:
1 adet Amax (Futaba Girişli) On/Off Switch:

1 adet OS MAX 55AX Motor:http://www.hilalhobbyland.com.tr/MAX-55AX-40K-E-3071-EGZOST-SUSTURUCULU-2-ZAMANLI-NITROLU-UCAK-MOTORU,PR-407.html

1 adet 11x7 APC Pervane:

1 adet 12x6 APC Pervane:

1 adet Yakıt Filtresi:

1 adet 2x5mm Şeffaf Silikon Yakıt hortumu(1 metre):

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

O zaman herşey tamamdır degil mi Tamer ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sümer Yamaner' Alıntı:
Ehh hadi hayırlısı. :D
Teşekkürler Sümer abi. :)

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
O zaman herşey tamamdır degil mi Tamer ?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Malesef tamam değil Mehmet abi.Şuan almam gereken ekipmanlar: Starter,buji,nimh alıcı pili,egsoz uzatma borusu,buji anahtarı,yakıt.İnşallah zamanla diğerlerini de alabilirim. :)

Bu arada kafama takılan bir konuyu sizlere danışmak istiyorum.Sizce egsoz uzatma borusu şart mı? Yakıtlı model kullanan abilerimin uçaklarına bakıyorum kullandıkları halde yine yağ oluyor.Gerçi yağ olsa da benim için sorun değil yağ olması.Yeter ki modele zarar vermesin.Wing Tiger modelimin bile temizliğini yapıyorum her uçuştan sonra köpük uçak olduğu halde.Mümkün olduğunca temiz kullanıyorum ve bakımını yapıyorum.Şimdiden teşekkür ederim. :)

hayırlı olsun, kırımsız uçuşlar

Burak Küçükerol' Alıntı:
hayırlı olsun, kırımsız uçuşlar
Teşekkür ederim Burak hocam.Allah sizlere daha iyilerini nasip etsin.Kırımsız uçuşlar dilerim. :)

Tamer Öztürk' Alıntı:
Bu arada kafama takılan bir konuyu sizlere danışmak istiyorum.Sizce egsoz uzatma borusu şart mı? Yakıtlı model kullanan abilerimin uçaklarına bakıyorum kullandıkları halde yine yağ oluyor.Gerçi yağ olsa da benim için sorun değil yağ olması.Yeter ki modele zarar vermesin.Wing Tiger modelimin bile temizliğini yapıyorum her uçuştan sonra köpük uçak olduğu halde.Mümkün olduğunca temiz kullanıyorum ve bakımını yapıyorum.Şimdiden teşekkür ederim. :)

Hem gereksiz hem de bazen motor stopu sebebi olabilir (rüzgardan katlanarak).