Ü
Üye silindi 8682
Guest
Söylersem kopya vermiş olurdum...?Teklif var ısrar yok
Söylersem kopya vermiş olurdum...?Teklif var ısrar yok
Tebrikler abi
Ne yalan söyleyeyim yarışmanın henüz ilk saatlerinde doğru tahminin geleceğini bekliyordum, zira dediğin gibi sıklıkla dile getiririm, ama kafa karıştırma kampanyam da işe yaramış demekki ?
Her durumda, biraz gecikmeli de olsa ilk gün içinde doğru cevap gelmesi sevindirdi beni
Evet, yeni proce bu, aslında epey uzun soluklu bir proce olacak, toplamda 2-3 yıla yayılacak bir proje, zira sıfırdan ve gerçek uçağın tüm hatlarına sadık kalınarak benim tasarlayacağım bir (aslında iki) model olacak. Proce kapsamında uçağın bazı orjinal fabrika çizimleri dahil olmak üzere epey bir dökümantasyon topladım. İlk model 1/7.5 ölçeğinde ve EDF’li olacak, bir nevi prototip gibi düşünüyorum, esas model olan ikinci model ise 1/6 ölçeğinde (2.1 m kanat açıklıklı) ve bir çift gaz türbini ile uçacak şekilde tasarlanıp imal edilecek. Özellikle büyük modelde türbin ve elektronikler dışında hazır ticari ürün kullanmamak gibi bir planım var, yani iniş takımlarının da sıfırdan benim tarafımdan tasarlanması ve imalatları da buna dahil. Elde fabrika çizimlerinin olması bu konuda epey cesaretlendiriyor beni...
Yakınlarda procenin kendi başlığını açar detayları da orada veririm.
Herkese ilgisi için teşekkürler
Evet, burada varmış:
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Sayılmaz, tekrar edelim.
Ben 20.00' da verilecek ipucunu bekliyordum.
Ne olacak şimdi boşu boşuna bekledim.
Deniz bey nasıl bildi, hayret!
Vay projeye bak Hem de çift türbin motor Çok şey öğrenip, epey uzun süre eğleneceğiz belli olduEvet, yeni proce bu, aslında epey uzun soluklu bir proce olacak, toplamda 2-3 yıla yayılacak bir proje, zira sıfırdan ve gerçek uçağın tüm hatlarına sadık kalınarak benim tasarlayacağım bir (aslında iki) model olacak. Proce kapsamında uçağın bazı orjinal fabrika çizimleri dahil olmak üzere epey bir dökümantasyon topladım. İlk model 1/7.5 ölçeğinde ve EDF’li olacak, bir nevi prototip gibi düşünüyorum, esas model olan ikinci model ise 1/6 ölçeğinde (2.1 m kanat açıklıklı) ve bir çift gaz türbini ile uçacak şekilde tasarlanıp imal edilecek. Özellikle büyük modelde türbin ve elektronikler dışında hazır ticari ürün kullanmamak gibi bir planım var, yani iniş takımlarının da sıfırdan benim tarafımdan tasarlanması ve imalatları da buna dahil. Elde fabrika çizimlerinin olması bu konuda epey cesaretlendiriyor beni...
Geri dönüp uğraşıp arayıp bulmuşsun ya, helal olsun! Bir de deli derler bazılarına ?
Ya ben ne yapayım? 2-3 yıl procenin bitmesini bekleyeceğim...
Gözümden kaçmasına ve geç görmeme çok sinirlendim. Ama harika bir konu paylaşımı olmuş, bir solukta okudum. Elinize sağlık...
Bir şey takıldı aklıma sormak isterim. Stigler'in kullandığı uçağın standart Me-262'lerden farklı bir yanı-özelliği var mı? Gerçi Almanların uçağı geliştirmeye çok vakitleri kalmadı, sanmıyorum ama. Uçağı modellerken dikkate alacağınız bir farklılık olacak mı?