Piroflip Çalışmalarım - ROzturk
Mehmet abi, yeni modeldi montajdı bitti... Bi boşluk oluştu. O ara alanda uçakçı arkadaşları görüyoruz, tonolar knife edgeler... Erhanın eğlencesini de hatırlıyoruz... İçim bi ürperdi
İnsan acaba mı diyor... Neyse ki pilotaja yüklenebileceğimiz böyle çalışmalar çıktı da hevesimiz canlandı tekrardan, yoksa gidişat kötüydü
Ergün abi daha eğitimin o safhasına bakmadım. En son durağan flipte kalmıştım sanırım. 90 piro - flip - 90 piro - flip kısmına geçmedim. Bazen sistematik gidiyorum, bazen dağınık gidiyorum ama her gün biraz sim çalışıyorum.
Çıkıştaki irtifa kayıpları için dediğin gibi çalışacağım biraz daha. Zaten işin sırrı düzgün flipte. Ona senkronize rudder sonradan bir şekilde ekleniyor, hareketliyken bile. Eksiklerim daha çok her yönde oryantasyon, pitch kontrolü...
Sol sticki hemen 8 yönüne itiyorum, sağ sticki de düzgün bir yarım daire çizemiyorum, elim donup kalıyor
Dediğin gibi önce biraz saat 6 yönünde zıplatıp, sonradan kuyruk çevirerek düze döndükten sonra yeterli pozitif vermeliyim. Bu esnada rotor diskine de sağ stick ile biraz daha düzgün geri elevatör, sol aileron, ileri elevatör komutları vermeliyim.
Bu video biraz plansız çeşitleme gibi oldu. Bunlara dikkat ettiğim daha sistemli bi çalışma videosu da eklerim.
Dünkü uçuşta da biraz gerçeğini denemeye çalıştım. Ama mal kıymetli olduğu için olsa gerek, çok modelin havada süzülmesine izin vermiyorum. Bi an önce girip çıkmak istiyorum hareketten. Öyle olunca da ortaya bişey çıkmıyor...