Neden Lion tercih edebiliriz ve etmeliyiz ?

Oncelikle ne icin bu tavirda konustugunuzu anlamadim ? Size niye li ion kullaniyorsunuz diye soran mi var ? istersen kuru akü bagla istersen kalem pil bana ne ? benim burdaki amacim insanlara kendi edindigim tecrubelerden kaynakli bilgilerimi aktarip isini gormucegi durumda insanlarin gereksiz masraf yapmasini onlemek. Sifirdan model yapsam yine li ion kullanirim diyorum zaten. Ayiptir sormasi vtc6a lari nerden temin ediyorsunuz ? cikma supurge pili saticilarindan mi ? zaten datasheet incelediyseniz ki hic sanmiyorum kullandiginiz vtc6a orjinalse 3.2voltta kesiyorsaniz pili 2.500-3.000 mah civarinda kullaniyorsunuz.(10-20A discharge). ben agirliga takildiysam sizde ucus suresine takilmissiniz. amacim sizin yaptiginiz emegi hice saymak veya karalamak degil. Burda herhangi biri yanlis hesaplamalarla bir urun alip kullanmayip kenari atsa bu ulke olarak hepimize zarar. :saygilar:
Ben de tecrübemi paylaştım bu kadar üstüne alinmana gerek yok piller çıkma fakat değerleri sıfıra yakın 3800mah da kullanıyorum pilleri 3.2 yi gostermiyorum bile ben öylesine anlattım soran mi var gibi cümleler yakışmıyor

Ben de tecrübemi paylaştım bu kadar üstüne alinmana gerek yok piller çıkma fakat değerleri sıfıra yakın 3800mah da kullanıyorum pilleri 3.2 yi gostermiyorum bile ben öylesine anlattım soran mi var gibi cümleler yakışmıyor
Ben yanlis anladiysam ve anlasildiysam kusura bakmayın.

Herkese merhaba,

Aşağıdaki modelde, lipo batarya yerine 3S1P Molicel marka 35A li ion larından muhtemelen 2800 Mah kullanmayı dusunuyorum.Motorun spektlerine ulaşamadım.Gördüğüm kadarı ile eşdeğer lipo lara kıyasla ağırlık olarak avantaj sunuyor Li ion piller ve yine gördüğüm kadarı ile 35A mumkun olan max anlık desarj değerli li ion pillerde.Sizce uygun olur mu?Max trust da sorun yaşar mıyım? Yorumlar için teşekkürler.

MODEL;

Brand: TOPRC Hobby
Model: RIOT
Wingspan: 1400mm
Length: 1130mm
Wing Loading: 40.3g/dm²
Flight time: about 6 minutes
Propeller: 12*8
Motor: 3720 880KV Outunner Brushless
ESC: 40A Brushless
Servo: 9g*2+17g*2
Battery Required: 2200-2400mAh 11.1V Lipo (not included)
Radio: 4CH (not included)

PİL;

Molicel INR18650 P28A 2800 mAh 35A Lityum iyon

Yüksek akım çeken cihazlar için ideal olan Molicel INR18650 P28A 2800 mAh birçok cihazda güvenle kullanılabilen bir lithium ion pildir. Akülü vidalama setlerinde taşınabilir güç ünitelerine yüksek performans gerektiren elektrikli bisikletlere kadar yaygın bir kullanım ağı vardır.

Molicel INR18650 P28A 2800 mAh Genel Özellikleri;

• Kimyası : Li-ion , Lityum iyon, Lithium ion
  • Voltaj : 3.7 V
  • Kapasite : 2800 mAh
  • Model : 18650
  • Pil Şarj Döngüsü : 500
  • Özellik : Başsız, Şarj edilebilir
  • Üretim | Menşei : Tayvan
Adet bazlı ya da çoklu olarak satın alabileceğiniz bu ürün ile ilgili sorularınız için bizimle iletişim formumuz aracılığıyla, sosyal medya kanallarımızdan ve ya WhatsApp hattımızdan iletişime geçebilir, kullanım alanınıza göre merak ettiğiniz soruların yanıtlarını alabilirsiniz.

Molicel INR18650 P28A 2800 mAh 35A Li-ion pil

Molicel INR18650 P28A 2800 mAh 35A Lityum iyon pil, yüksek akım çeken cihazlar için mükemmel bir seçimdir. 35A sürekli deşarj akımına dayanabilen bu pil, elektrikli bisikletler, taşınabilir güç üniteleri ve akülü vidalama setleri gibi yüksek performans gerektiren cihazlarda güvenle kullanılabilir. Molicel'in güvenilirliği ve uzun ömürlü performansı ile bilinen bu pil, sık şarj ve deşarj döngülerinde bile istikrarlı bir şekilde çalışır.

yine gördüğüm kadarı ile 35A mumkun olan max anlık desarj değerli li ion pillerde.
Molicel INR18650 P28A 2800 mAh 35A Lityum iyon pil, yüksek akım çeken cihazlar için mükemmel bir seçimdir. 35A sürekli deşarj akımına dayanabilen bu pil,
Selamlar. Yukarıda yazdığınız gibi max 35a değil sürekli 35a verebiliyor bu pil. Ve o uçak için fazlasıyla yeterli ve mantıklı bir seçim olacaktır. Daha iyisi ise molicelin p45b pilleri. Sürekli olarak 45a akım verebilirken anlık olarak 165a akım çekiyor adam... 4500 mah kapasitesi ile dinlendire dinlendire uçurur bu piller seni. He senin söylediğin uçak için gerekli mi dersen tamamen tercih meselesi. Bu örneği anlık olarak 3.5 katı amper çekilebildiğini belirtmek amaçlı verdim. Tabi sahada uçuş süresi arttıkça bu anlık akım da düşecektir. Zaten 165a çok müthiş bir sayı. Ama bu örnek p28a hakkındaki düşüncelerine ışık tutacaktır.

İmkanınız varsa bir şeylere para harcamadan önce sahalara gidin. Mümkünse evde kendi başınıza seçtiğiniz plana uyarak trainer bir uçak yapmaya çalışın. İlk uçağınızı 3-5 dakika uçurduktan sonra FMS nin RIOT uçağını almanızı tavsiye ederim. Ve lipo pil alırken bir kaç kere daha düşünün...

• Beğen
Tepkiler: Bedreddin Vardar
Selamlar. Yukarıda yazdığınız gibi max 35a değil sürekli 35a verebiliyor bu pil. Ve o uçak için fazlasıyla yeterli ve mantıklı bir seçim olacaktır. Daha iyisi ise molicelin p45b pilleri. Sürekli olarak 45a akım verebilirken anlık olarak 165a akım çekiyor adam... 4500 mah kapasitesi ile dinlendire dinlendire uçurur bu piller seni. He senin söylediğin uçak için gerekli mi dersen tamamen tercih meselesi. Bu örneği anlık olarak 3.5 katı amper çekilebildiğini belirtmek amaçlı verdim. Tabi sahada uçuş süresi arttıkça bu anlık akım da düşecektir. Zaten 165a çok müthiş bir sayı. Ama bu örnek p28a hakkındaki düşüncelerine ışık tutacaktır.

İmkanınız varsa bir şeylere para harcamadan önce sahalara gidin. Mümkünse evde kendi başınıza seçtiğiniz plana uyarak trainer bir uçak yapmaya çalışın. İlk uçağınızı 3-5 dakika uçurduktan sonra FMS nin RIOT uçağını almanızı tavsiye ederim. Ve lipo pil alırken bir kaç kere daha düşünün...
Bİlgi için teşekkürler.

Evet uzun zamandır model ucuruyorum.1 MT lik cessna 182 modelim vardı.Riot modeline geçeceğim.21700 de cok makul duruyor , ağırlıgı / boyutu da göz önüne alıp değerlendireğim.

iyi günler.

Hocam bu molicel pili şahsen kullandınızmı veriler ve reelde kullanım farklı olabiliyor sorma sebebim şu örneğin x pil 30A akım veriyor test videolaına bakıyorsunuz evet pil test cihazına bağlıyorlar 2,5 volta deşarj olana kadar 30A veriyor ancak uçağa taktığınızda yuvarlak hesap yazıyorum hücre başına 4V olan pil yüke bindimi 3.5-3V ta düşüyor esc pu bilden 30A çekmiyor voltaj düşünce çekilen akımda düşüyor.

Bİlgi için teşekkürler.

Evet uzun zamandır model ucuruyorum.1 MT lik cessna 182 modelim vardı.Riot modeline geçeceğim.21700 de cok makul duruyor , ağırlıgı / boyutu da göz önüne alıp değerlendireğim.

iyi günler.
Hocam merhaba bende li-on kullanıyorum modelcilikte yeniyim, daha yeni yeni uçağı kırmamayı öğrendim hobiye başladığımda kalıcı olurmuyum diye bilmediğimden lipo bataryaya yatırım yapmak istememiştim birde lion bataryalar gerçekten fiyat performans dedikleri konumda şuan.
Lion pilleri fabrika verilerindeki max akımı ilk 1-2 dk veriyor örneğin 30A kapasite tükendikçe voltaj düştüğü için birde tam yüke binince voltaj düşüyor esc 30A akım çekmiyor kendi pillerimden örnek verecek olursam aspilsan 25A lik piler 20A ilk dakikalarda veriyor net süre tutmadım ama ortalama 20A baya bi gidiyor orion 30A lik piler ilk 1dk sonra 30A in altına düşüyor 20-25A aralığında veriyor.
Tevafuk olmuş bende bu ara araştırırken 21700 pillerin daha cazip olduğunu gördüm ağırlık olarak 4000 mah kapasiteli 3s batarya 230 gr felan oluyor lipolara baktığımda 2600 mahlık piller bu civarda ağırlığa sahip bendeki 3000 mah 18650 piller 3s bitmiş batarya olarak 150gr geliyor.
Gerçek kullanumda nekadar verimli olur bilemiyorum ancak Eve 21700 40pl modeli 70A akım vaadediyor bi test videosunda görülen 30A de 6. dakikada 3.2 volta geliyor 40A de 4. dakikada 3.2 volt görüyor
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Muhtemelen daha kaliteli markaların verimi yüksektir ancak onlarda fiyat olarak iki katına denk geliyor tabi buda tercih meselesi.

Hocam bu molicel pili şahsen kullandınızmı veriler ve reelde kullanım farklı olabiliyor sorma sebebim şu örneğin x pil 30A akım veriyor test videolaına bakıyorsunuz evet pil test cihazına bağlıyorlar 2,5 volta deşarj olana kadar 30A veriyor ancak uçağa taktığınızda yuvarlak hesap yazıyorum hücre başına 4V olan pil yüke bindimi 3.5-3V ta düşüyor esc pu bilden 30A çekmiyor voltaj düşünce çekilen akımda düşüyor.
Ben molicell kullanmadım. Ama farklı lionlar kullandım. Daha kötü olanlarını. Ve o motoru her türlü 'uçuş sonu dahil' besleyecek özelliklerde p28a. Lion pilden direk olarak bir lipo gibi davranmasını bekleyemezsiniz. Ama doğru stratejiyle lionlardan lipolara göre daha fazla verim almak mümkün. Mantığını iyi anlayıp ona göre beklenti içine girmek lazım.

Mesela p45b hakkındaki video.
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
8s1p lion paketten anlık bile olsa 165a akım çekiyor vatandaş. Yukarıda ki uçak da fazla gazlı kullanılsa genelde 20a civarlarında uçacak. Hadi 25-30 olsun. Anlık olarak 40lara çıkılabilir. Ama genelde ihtiyaç olmayacak. Ve getiri olarak hafifliğin yanında uzun ömürlülük ve uzun uçuş süresi olacak. Tabi 3d yapacam sürekli gazı fulleyip hız denemesi vs yapacam diyorsanız lipo alınabilir. Tazesini bulursanız...

Siz hangi lion pili hangi kurulumla beraber kullanmıştınız?

Siz hangi lion pili hangi kurulumla beraber kullanmıştınız?
Sunnysky 2814 900kv motor skywalker 40A esc 12x6 pervane, farklı ebatlarda pervaneler denedim üreticinin tavsiye ettiği ölçü 3s te 13x6,5 bu pervane 30A istiyor 1770 gr itki var pili çabuk çökerttiği için 13x6 pervanelerim kırılınca 12x6 ile davam ettim 20A çekiyor (Bunuda yeni farkettim ben amperi pensampermetre ile ölçüyordum ancak bendeki alet ac ampermettreymiş ve yanlış veri veriyormuş ben hep 12x6 pervanede 15-16 amper çekiyor sanıyordum geçenlerde devreye seri bağlanan dijital bi ampermetre ile ölçüm yaptım 20A çektiğini gördüm.) 1400-1200 gr arası itki alıyorum son yaptığım modelim ft legacy uçuş ağırlığım 1100 gr gayet rahat ve keyifli uçuyor. Dediğiniz gibi lion kullanılacaksa sistem ona göre kurulmalı örneğin 2814 1250kv bi motoru 3s 18650 10C bi pille besleyemessiniz kullanırsınız ama verim alamassıznız.
Pil olarak 4 batarya yaptım 2 adet aspilsan 18650 8C 2900 mah 2 adet orion 18650 10C 3000 mah uçuş sırasında orionun güç farkı kendini hissettiriyor.

• Beğen
Tepkiler: Ali Haydar GÖK