Sumer Yamaner
Moderator
- Web sitesi
- www.sumeryamaner.com
- İlgi Alanı
- Uçak
Hesabını bilmiyorum ama 40C LiPo'larda bile incecik şeritler var.Ben zamanında bunu almıştım.
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
16s4p pili bununla yaptım. 0.2mm şerit kullandım diye hatırlıyorum. Bu makine daha kalın punto atmıyor diye hatırlıyorum. Belki 0.3mm atar mı bakmak lazım. Ama 0.2mm çok iyi punto atıyor. 12 ile 14.6v arası çalışıyormuş. Ben 2 tane 4s lipoyu paralel bağlayıp punto attım hep. 20 punto sonrası dinlendirmek gerekiyor. 2 kere falan bozuldu tamir ettim. Baştan lehim yerlerini güzel bir lehim ile kalınlaştırırsan sorun çıkarmaz diye düşünüyorum.
Sümer abi ben bisiklet pilini yaparken buna hiç dikkat etmemiştim. Ama kullandığım nikel şerit kalınlığının yeterli olacağını araştırmıştım. Ben bir araştırma yaptım ama yanlış da olabilir. 0.2mm kalınlığında 5mm genişliğinde şerit kullanarak her biri 15a verebilen pillerle 16s4p pil yaptım. Hangi kalınlıkta şerit kullanmak gerekirdi? Hesabı merak ettim.
Bu arada pasta kullanarak hızlıca lehim yapılsa da iş görebilir gibi alıcı pili olarak. Pili fazla ısıtmadan
Lehim için 100W ve üstü bir havya lazım ki havya hemen soğumasın.