- İlgi Alanı
- Uçak
Marka ve model alalım
Marka Sculpfun3D model S9. Banggooddan aldım, ilk kez banggooddan birşey sipariş ettim. Eskiden bu tarafa olan nakliyeler anlamsız derecede pahalıydı, 3 dolarlık parçaya 100 dolar nakliye istiyordu. Şimdi makul olmuş, bu meret 30 dolara bir haftada teslim edildi
detaya boğ bizi üstad, lazer nedir ne değildir anlayalım...
Destuuur az sakin, sabır hele bir kullanayım daa.. Şimdilik bir daire bir altıgen bir de kare kestim ölçü kontrolü için Şöyle bir iki sinir former falan keselim, geçme sistemleri deneyelim falan paylaşırım tabi tecrübemi
aha önce yaptırdığım kesimlerde, yavaş geçişlerde malzeme yanıyordu/tutuşma kokusu yoğun şekilde, hızlı olunca da kesmiyordu, tekrarlı turlar yapmak gerekiyordu, ama yine de keyifli bir kesim olmuyordu. Bahsettiğim kesimleri bir kırtasiyede yaptırıyordum. İşimi görüyormuydu, evet görüyordu ama daha iyi nasıl olur, nedir püf noktası bilmek isterim, tabi ki doğru bir kaynaktan. Paylaşımlara konu edersen lazerle ilgili detayları memnun olurum
Hız ve tekrarlı geçiş ayarları kritik, bir miktar deneme yanılma isteyecek. Ama sonuçta kestiğimiz şey ağaç, tabiat ananın mamülü. Plakadan plakaya olan değişimler bir yana aynı plakanın farklı yerlerinde bile farklı özellikler olabiliyor, o yüzden tam hassas bir ayar bulmak/yapmak diye bir beklenti olmaması lazım, tabakanın yüzde 90ını çok güzel kesen bir ayar kalan yüzde 10 da yetersiz kalabilir bu sefer kesim bir nevi anlamsız hale gelir. Bu meretin ışını çok ince, kesim sonrası 11 numara ile üzerinden geçerim diyebileceğin bir boşluk yok. Ancak arka taraftan çalışarak kesilmeyen yerleri tamamlayıp parçayı çıkartmak mümkün olabilir böyle bir durumda. Bunu istemiyorsan da mecbur paso sayısını arttırmak gerek, bu da ister istemez zaten kesilmiş olan kısımlarda bir miktar yanmaya neden olabilir. Senin titizliğini tatmin etmeme ihtimali yüksek yani ama dediğin gibi sonuçta elde edilecek şeyler iş görür olacaktır
Tecrübe ettikçe paylaşırım burada