Ynt: Mini titan ve efsane kumanda tanıtım girişimi
Evet sevgili kardeşlerim , bugün hava parçalı bulutlu da olsa , artık yatmaktan sıkıldım ve ne olursa olsun hover yapıcam diyerek , kendi kendimle buluşma yaptım.
Buluşma yerim evimin yanındaki boş arsaydı
Kahvaltımı yaptım , yeni gelen pallerimden kıyabileceğim ama ilk de olsa azcık daha iyi komut alsın diyerek fiberglass palin birine balans yaptım ve taktım.Genel ayarlara bir göz attım , açılara , ball linklere , heli üstünde olası gevşek vida , alyan v.s. elemanları kontrol ettim , yeni doldurduğum pillerden birini aldım, hanımla helalleştikten sonra evden çıkıp yan araziye geldiiiim..
Henüz uyanmış olan komşular beni pijamacak elimde heli ile görünce evlerinden çıktılar , onlara dedim ben acemiyim uzak durun , valla hepimizin kellesi gider gibilerinden ufak ikazlarla uzaklaştırdıktan sonra , bir de baktım karşı komşular balkonlara çıkmış , yaklaşık 10-15 izleyici kitlesine ulaşmışım
Neyse , konunun edebi kısmını bitirdikten sonra heliyi kaldırmaya geldi, ilk heyecan elbet çoktu ama kararlıydım , gözüm karardı mı ne olursa olsun yapmam lazımdı.
Çektim besmeleyi bastım throttle'a, yavaş yavaş paller devrini aldı,tam skidler yerden kesilmeye başlıyor du kiiiiii....
Gaz kesiliverdi.
Moralim bozuldu , benle beraber seyirciler de şaşırmıştı, pili değiştirdim , yine gaz %25-30 gibi olurken aynı durum.Gaz tam devir alıp heliyi yerden kesecekken , birden kesiliyordu.Başka pil denedim , konnektörlere baktım kopuk bir lehim olabilir mi diye , I Ih , olmuyordu, aynı durum tekrarlıyordu.
15-20 dakka sanki bişey yapabilecek mişim gibi heli bana baktı ben heliye , topladım takım taklavadı eve çıktım.
Şimdi ustalarım size danışıyorum.Bu durum neden olur.Neden motor aniden durur, kumandamdan olabilir mi.sinyal kesilmiş olsa desem 5-10 metre mesafe yoktu , infrared olsa yine görür diye düşünüyorum.
Kaza olmadı şükür,ama hevesim kursakta kaldı , komşuların dalgacı şakaları da cabası oldu
Hanım önce heliye baktı eve girince , daha kırmadın mı dedi
ÖNEMLİ NOT : GÜVENLİK KONULARINA GERÇEKTEN DİKKAT ETTİĞİM İÇİN ,İZLEYİCİLERİMİ EN AZ 50 METRE UZAKLAŞTIRDIM, UÇUŞ YAPMAK İÇİN UYGUN BİR ALAN DEĞİL ZATEN ANCAK İLK HOVER İÇİN MÜSAİT BİR ALANDI.Bu mesajı okuyan ben gibi acemi pilotlar sakın mahallede ya da kalabalıkta bu işi denemesin.Herkesin benim evimin yanındaki gibi geniş bir boş alanı olmayabilir.