Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Messerschmitt müzesinin Me-262’si geçen haftasonu RIAT gosterileri icin ilk kez İngiltereye geldi...
Uçağın geleceğini RIAT listesinde görür görmez hem cuma hem cumartesi icin bilet almıştım. Cuma günü saçma sapan bir hava vardı, sabah evden çıktığımda yağmur başladı, nefes almak için bile durmadı! Cuma programında uçuş gösterileri daha kısa süreliydi, saat 10 da başlayıp 3 te bitecekti. Ben de uçuşlardan sonra rahat rahat statik uçaklara bakarım, Me-262yi yerde görürüm incelerim fotoğraflarım diye planladım (cuma gösteri daha sakin oluyor). Cumartesi günü de uçarken izlerim dedim. Ama yağmur o kadar saçmaydı ki resmen telef oldum. Üzerimde yağmurluk olmasına rağmen saat 11 itibariyle kuru yerim kalmadı, uçuş gösterilerinin de pek çoğu iptal edildi zaten, mucizevi bir şekilde uçabilenler de oldu o arada, ama görmek istediğim uçuşların hepsi iptal edilenler arasındaydı... Hava da temmuz ortasında 12-13 dereceye düştü, soğuk, sırılsıklam olmak ve bir de 25km/s lik rüzgarı yiyince artık elim ayağım tutmamaya başladı, saat 2 civarı mecuren şovu terkettim. Defalarca dolanmama ve aramama rağmen 262 de yoktu ortalarda, büyük hayal kırıklığıyla eve döndüm... Onca hayal kırıklığı, halsizlik ve bitkinliğe ragmen Cumartesi yine gittim. Programa göre cumartesi 262 uçacaktı, hava da nispeten daha güzel olmasına rağmen tam Battle of Britain müzesinin Lancaster-Hurricane-Spitfire üçlüsü ve ilk nesil jetler olarak Gloster Meteor ile Me262nin uçacağı zaman diliminde cuma günkünden çok daha beter bir yağmur bastırdı! Haliyle bunların hiçbiri uçamadı... Üstelik nedense 262 park yerinde de yoktu, defalarca baştan sona dolandım görmek umidiyle ama yoktu hiçbiyerde... Yine büyük bir hayal kırıklığı yaşayarak döndüm eve. Günün en güzel tarafı (zaten onca bitkinlik ve halsizlikle gitme kararı vermemde etkili olan şey de buydu) uzun zamandır "mektup arkadaşlığı" yaptığım iki modelci arkadaş ile yüzyüze tanışmış olmak oldu.
Me-262'yi pazar gunu ucurmuslar! Üstelik birileri foto koymuş, yerde de görülebilmiş uçak, hem de tam tahmin ettiğim yerde, çirkin meteorun yanına parketmişler! Oysa ki oraya defalarca bakmıştım, yoktu, meteoru gördüm, ne kadar çirkin olduğunu bikaç kez daha teyid edebildim ama yanındaki park yeri hep boştu!