İshak , boya illa ki zımpara ile kalkardı , kaldırmadan maksat şudur , eğer açık ve canlı renkler kullanacaksan , zemin koyu renk olursa hem astar hem boya fazla kullanmak zorunda kalırsın , ki bu da gramaj bazında ağırlık demektir , hem de istediğin rengi tam kontrastında alamazsın , parlak renkler bile sönük görünür...Ben açık renklerle boyamanı tavsiye ederim , çünkü havada sarı gibi beyaz gibi renkler güzel ve kolay göründüğü için , uçururken hakimiyet de güven verici oluyor.Her yeri simsiyah bir model sınıfı ne olursa olsun , biraz uzaklaştıktan sonra oryantasyon kaybına sebebiyet verebilir...Karmakarışık renkler de aynı sıkıntıya sebep oluyor..
Bu yüzden ben açık ve canlı sarı renkleri olan modeller uçurmaya çalışıyorum , hakimiyeti daha kolay oluyor...Fuside renk önemli bir ayrıntı , dikkat etmekte fayda var , kullanacağın renk ne olursa olsun , ön ve arkayı da ayırt eden bir kesitte boyarsan güzel olur...Mesela kıçı koyu lacivert ama ön tarafı beyaz boyanmış bir fusinin üzerine şerit şerit çeşitli renklerden atsan da , önü açık renk arkası koyu renk olduğu için havada renkler patlar ve daha görünür şekilde uçar , çoğumuz farketmeyiz bile belki ama , pilotaja dahi önemli etki yapar....
Kuyruk da şahane olmuş bu arada , unutmadan yazalım.. [emoji106] Eline sağlık , takipteyiz İshak...