Ve nihayet bitti...
Eminim hepiniz bir uçağı bitiremedi diye düşünmeye başladınız! Son güncellemeden beri bir hayli zaman geçti ama nihayet tamamen bitti. Dün son olarak yaptığım bir iki süsleme ve kontrol yüzeylerinin klavuzuna göre atımlarının ayarlanmasıyla Stinger 10 teknik olarak uçuşa hazır hale geldi. Bundan sonra motorun çalıştırılıp ayarlarının yapılması lazım. Motor eski bir 15'lik Magnum. Uzun yıllar önce bir arkadaşımdan bana geçmişti ve çalışırken hiç görmedim, bakalım ne olacak.
Modelin en farklı özellikleri kanat içinin köpük olması ve gövde üst kısmının tamamen ABS plastikten olması. Yalnız bu plastik malzemenin belli belirsiz kalıp izlerinden düzgün olarak kesimi ve yerine alıştırılması çok uğraştırdı doğrusu. Özellikle motor kaputunda gerekli açıklıkların açılması başlı başına bir iş oldu. Plastik demişken, aslında tekerlek pabuçları da var ama, çim pistte sorun yaratacakları için yapmadım. Bunun dışında modelin ufak olması kullanılan malzemelerin oransal olarak büyük kalmasına neden oluyor, servo kabloları, aç/kapa anahtarının yeri bile sorun oluyor.
Uçağın adını da pilotundan dolayı Layka koydum. Hani şu uzaya ilk çıkan canlı olan köpek var ya!..
Neyse, işte birkaç resim...
.
You must be registered for see images attach