Ynt: Lanier Stinger 10
Mehmet, teşekkür ederim. O zaman, nerde kalmıştık?
Evet, arkası yarın devam ediyor. Sağ gövde yanına ikinci ve servo yatağı ile beraber üçüncü bölmeyi yapıştırmıştık. Bunların üstüne sol gövde yanını da yapıştırdık. Tabii yine dik olmasına özen gösteriyoruz. Böylece gövdenin kanat altını oluşturan kutuyu elde ettim. Şimdi gövdenin arkasını tam bir ikizkenar üçgen oluşturacak şekilde birleştirmemiz gerekiyor. Ancak kuyruğa doğru yukarı kalktığı için gövdeyi kanat altına denk gelen yerden plana yerleştirdim ve daralmaya başladığı yerden plana iğneledim. Sonra da tahtrevalli hareketiyle arka kısmı plana oturttum.
You must be registered for see images attach
Sonra iki gövde yanının kuyruk kısmını plana göre biraraya getirip yapıştırdım. Burası çok önemli; gövdenin tam ekseninde olması, yani birleştirdiğimiz kuyruk kısmının kanat yatağı düzlemine tam dik ve yatay dengeleyici düzleminin kanat yatağına tam paralel olması için çok dikkat etmemiz gerekiyor. Bunun için kuyruğu gönyelerle sabitledim ve bir ip yardımı ile gövde eksenine göre kontrol ettim.
Yapıştırdığım gövde arkası bu şekilde kuruduktan sonra, daha önce üst üste iki kat olarak yapıştırdığım motor bağlantı duvarını yerine yerleştirdim ve gövde yanlarına tam dik olarak yapıştırdım.
Sıra geldi gövde altının kaplanmasına. Gövdede burun kısmının altı hafif kontraplak. Bunu yerine yerleştirmeden önce, iniş takımının iç tarafta geleceği yeri işaretledim. Daha sonra buraya iniş takımı bağlantısını güçlendirmek için bir kat daha kontraplak yapıştıracağız. Alt kaplamanın geri kalan kısmı balsa. Burada balsa levhaların su yolunun gövdenin boyuna değil de enine olarak yapıştırıyoruz. Böylece gövdenin daha dayanıklı olmasını sağlıyoruz. Balsa levhaları önce maskeleme bandı ile tutturup, sonra üzerine ağırlık koyup kurumaya bıraktım.
Sonrasında ise gövdede kontraplak kanat destek levhasını yerine yerleştirdim.