Köpük Kanat kesme aleti nasıl yapılır ?

Merhaba, benim yaptığım alet bu şekilde gördğünz zere çok basit bi mekanizma verimli kullanabilmek için kullanılan çıtalar sağlam olmalı esnememeli, ilk denemede tek kat çıta kullanmıştım sonra iki kata çıkardım esner ve tel iyi gerilmesse yamuk kesim oluyor.

Bazı arkadaşlar yay felan koyuyor, ben gerginliği tel başlarındaki vidaları sıkarak sağladım. şöleki teli bir miktar vidaya sarıp sıkıyıruz sonuna kadar sıkınca birazdaha boşa çeviriyoruz çıtanın çatlamaması için vida yerini önce delin yada matkap uçlu akıllı vida kullanın vida tatlı sıkı girmeli çok sıkı olursa boşa dönmez ağacı çatlatır.

Teli kopma noktasına kadar gerdiriyorum kopunca yeni tel takıyorum maximum gerginlik seviyesini tespit edip orada bırakıyorum.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Besleme olarak laptop adaptörü kullandım 19 volt 2,5 amper kadar akım çekti, daha önceki kesimlerde 12 volt kullanmıştım ozaman ısı tatmin etmemişti, imax mini şarj cihazım var onda tool kits menüsünde 30 volt 4 ampere kadar voltaj çıkışı verdiğini fark ettim böyle bi şarj ciazınız varsa daha yüksek voltajlar vererek ısıyı arttırabilirsiniz. Bu arada kullandığım tel 0.5 mm.

Kesime hücum kenarından başlarken o kısım dzgün olmuyor kanadın ortası eğimli kesim oluyordu bi ara youtubede denk geldim hücum kenarının tam ortasına sağ ve sol başa birer çivi saplayıp kesim yapıyor adam, bende bu şekilde yaptım çok rahat ve dzgn bi kesim oldu. Fotoğrafta gözktğü gibi iki başa tel saplayıp kesme telini bu iki referans noktasının üzerine dayayarak kesime başlıyoruz.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Değerli dostlar hepinize selamlar çabalarınızı hayranlıkla izliyorum
Bir kaç not ekleyeceğim
Köpük kesme işleminde ben 1.2 metre 0.30 mm tel için yaklaşık 50volt ve 3 amper enerji kullandım bunun için 24 volt 15 amper led trafosu ve 1000watlık 0-80 volt step up convertor kullandım.
Lütfen dimmer kullanmayın Dimmer girişten voltajı aynen sonuna kadar iletir ve sonu ÖLÜMLE biten kazalara meydan verebilir. Amatörlükte bir yere kadar. Yaptıklarımızdan aile bireylerimiz , arkadaşlarımız zarar görmememli.
Krom nikel tele iki ucundan yay bağladım(kesin olmalı)
Umarım buraya kadar açıkladıklarım. Başlangıç için biraz ışık tutar. Sorulara da açığım.
Benim makinem 4 eksen 120 cm genişlikte idi