Görseller Kocaeli Buluşmaları (Ana Başlık)

Torque tüp dişlileri önde arkada Align marka kullanıyorum abi. Yeni takılan kuyruk servosunda. Bir sorun oldu, modelde yeni olan tek şey kuyruk servosuydu. Ama neyi sorun teknik analizi yapılacak :)

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Kucuksari
Uyyyy pistin güzelliğine baakkk...
Tek eksiği pisti yer seviyesinin 1-2 karış üzerine yapmışlar abi. Ama ufak uçaklar için nerdeyse enine bile iniş yapılacak kadar geniş :D 8-9 metre civarı. Ve benim bulunduğum yere 7km falan ama birkaç ay sonra ayrılmam gerekecek buradan.

Kötü bir haber vereyim. Piste 10m kalan yere kadar millet bahçesi yapaklarmışmışmış. Hafriyat kamyonları dolduruyorlar oraları. Pist yine kalacakmış heralde ama bu sefer pistin diğer tarafında durup şuan durduğumuz yerin üzerinde uçmamız gerekecek. Yeterli mesafe var ama hemen ilerisinde de üniversite var. Bi alıcı-verici arızası gibi sıkıntılı durumda riskler büyük. Velhasıl "kulaktan dolma bilgilerle" bu güzel pistin geleceği pek parlak değil...

• Üzüldüm
Tepkiler: Ömer Erkan
Tek eksiği pisti yer seviyesinin 1-2 karış üzerine yapmışlar abi. Ama ufak uçaklar için nerdeyse enine bile iniş yapılacak kadar geniş :D 8-9 metre civarı. Ve benim bulunduğum yere 7km falan ama birkaç ay sonra ayrılmam gerekecek buradan.

Kötü bir haber vereyim. Piste 10m kalan yere kadar millet bahçesi yapaklarmışmışmış. Hafriyat kamyonları dolduruyorlar oraları. Pist yine kalacakmış heralde ama bu sefer pistin diğer tarafında durup şuan durduğumuz yerin üzerinde uçmamız gerekecek. Yeterli mesafe var ama hemen ilerisinde de üniversite var. Bi alıcı-verici arızası gibi sıkıntılı durumda riskler büyük. Velhasıl "kulaktan dolma bilgilerle" bu güzel pistin geleceği pek parlak değil...
Şaşırdık mı? :(

• Üzüldüm
Tepkiler: Ali Haydar GÖK
Abi şöyle bir video daha paylaşayım :lol::lol:
Fikrimi değiştirdim. :D Kesin Kırım olmuş, kurtaramamışsın.;)
Tek eksiği pisti yer seviyesinin 1-2 karış üzerine yapmışlar abi.
Hiç sorma… O pistin yapılması biraz acele oldu ve yaptıran arkadaşların tecrübesi ne yazık ki yeterli değildi. :embarras:
Kötü bir haber vereyim. Piste 10m kalan yere kadar millet bahçesi yapaklarmışmışmış. Hafriyat kamyonları dolduruyorlar oraları.
Ben pek ihtimal vermiyorum. Bildiğim kadarıyla zaten eski fuar alanı olan yeri millet bahçesi yapıyorlar. Büyükşehir belediyesinin şu videosu da gösteriyor zaten.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Hafriyat işine gelirsek. Üniversite alanında yer alan o kısımda ciddi bir vadi var. Daha öncede o kısım dolum alanı olarak kullanıldı. Hem alan doldurulup düzeltiliyor hem de ciddi bir gelir elde ediliyor.;)
Torque tüp dişlileri önde arkada Align marka kullanıyorum abi. Yeni takılan kuyruk servosunda. Bir sorun oldu, modelde yeni olan tek şey kuyruk servosuydu. Ama neyi sorun teknik analizi yapılacak :)
Hadi ya.:eek: Demek arıza kuyruk servosundan kaynaklanmış, kötü olmuş.:embarras: Neyse canımız sağolsun.

• Beğen
Uçak uçuşlarını videoya eklemedim. Çünkü malum uzakta uçmam gerekiyor. Ve sekans koymam lazım ki bir anlamı olsun. O yüzden sadece birkaç tono ve inişleri koydum. Baya problemleriyle birlikte izlemek isteyen olursa işlenmemiş ham bir sekans videosunu da buraya ekleyeyim.

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Offf özlemişim Arslanbey buluşmalarımızı :embarras:. Hareket olması güzel bizde katılırız inşallah artık.

Abi derdimiz zaten artık toplanıp keyifli hafta sonları geçirmek. En kısa zamanda topluca şöyle 15-20 kişi fotoğraf çekilmek dileğiyle. Bu piste yakışır :)

• Haha
Arkadaşlar harika bir gün ve video olmuş, emeği geçenlerin ellerine sağlık. @kenan özendi kardeşim sen bu işi yapıyorsun!!:):):)
Kalbimi kırdın Mesut hocam şimdi. Bana pas atmadın hiç. Hani o eski helici kardeşliği! :lol::lol: Tamam heliciliği bıraktık ama gördüğün gibi paslanmamışız :coolxf: Takla parendeler otolar falan halen formumdayım. Ben de kıyından köşesinden yapıyorumdurdur herhalde bu işi :laugh:

• Beğen
Tepkiler: kenan özendi
Kalbimi kırdın Mesut hocam şimdi. Bana pas atmadın hiç. Hani o eski helici kardeşliği! :lol::lol: Tamam heliciliği bıraktık ama gördüğün gibi paslanmamışız :coolxf: Takla parendeler otolar falan halen formumdayım. Ben de kıyından köşesinden yapıyorumdurdur herhalde bu işi :laugh:

Ali kardeşim kusura bakma, senin uçağı ve uçuşunu görür görmez @Ahmet ATICI abiye mesaj attım bundan bende istiyorum çok dengeli ve güzel uçuyor diye tabi bu ara senin uçuş videonu da seyrediyorum bir yandan.:) Ahmet abiyle nasıl yaparız nerde uçururuz kaça mal ederiz diye whatsap dan tartışırken konudan konuya atladık sen araya kaynadın ama baya bir adın geçti, kısaca mazeretim budur:lollol: son olarak sen zaten yapıyordun bu işi alicim:lol:%p

Ahmet abiyle nasıl yaparız nerde uçururuz kaça mal ederiz diye whatsap dan tartışırken konudan konuya atladık sen araya kaynadın ama baya bir adın geçti, kısaca mazeretim budur:lollol:
Bak ya. ;D Özrü kabahatinden büyük dedikleri bu olsa gerek. :lol: Senin gibi doğuştan helicinin uçakla ne işi olur. :lollol: Hadi senin aklın bir şekilde karıştı , bunu @Ahmet ATICI kardeşimle paylaşıp onun da aklını ne karıştırıyorsun. ;D

Ali kardeşim kusura bakma, senin uçağı ve uçuşunu görür görmez @Ahmet ATICI abiye mesaj attım bundan bende istiyorum çok dengeli ve güzel uçuyor diye tabi bu ara senin uçuş videonu da seyrediyorum bir yandan.:) Ahmet abiyle nasıl yaparız nerde uçururuz kaça mal ederiz diye whatsap dan tartışırken konudan konuya atladık sen araya kaynadın ama baya bir adın geçti, kısaca mazeretim budur:lollol: son olarak sen zaten yapıyordun bu işi alicim:lol:%p
Abi ne kusuru :D Ben fırsatı bulunca şöyle bir takılmak istedim:lol::lol: Yoksa kabahatlik bir durum yok :)

Uçak konusunda çok haklısın. Türkiye'de satan bir firma olsa bence çok satacak bir uçak. Sağlamlık konusunda oldukça iyi. Uçuş kabiliyeti vs de çok iyi. Spor uçuşlar için çok iyi. Tek problemi 3d uçuş için konuştuğumuzda biraz ağır boyutuna göre. Millet bu haliyle canavar gibi 3d de yapabiliyor gerçi. Anlamadığım şey neden kimse getirmiyor Türkiye'ye...

Bak ya. ;D Özrü kabahatinden büyük dedikleri bu olsa gerek. :lol: Senin gibi doğuştan helicinin uçakla ne işi olur. :lollol: Hadi senin aklın bir şekilde karıştı , bunu @Ahmet ATICI kardeşimle paylaşıp onun da aklını ne karıştırıyorsun. ;D
Ohoo Mehmet abi. @Ahmet ATICI abimde aydınlık tarafa geçme emareleri gözükmeye başladı. En son bir arkadaşa alıyorum diyerekten 46lık uçak motoru alırken görmüşler heralde:lol::lol:

The Force Awakens...