Görseller Kocaeli Buluşmaları (Ana Başlık)

[Görseller]: Kocaeli Buluşmaları (Ana Başlık)

Helikopter mi o ? uçuyormu... :yuppi: :yuppi: :yuppi:

çok güzel buluşma olmuş.

Çok güzel bir buluşmaydı herzaman ki gibi. Benim model inadından vazgeçmedi ama az kaldı inş. :D Canı farklı bi esc çekmiş :lol:

Bikaç resim de benden ;

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Sent from my iPhone using Tapatalk

Çok keyifli bir buluşma oldu. :thumbup:

Ben Logo 690 ile sahaya gelmiştim ve ilk uçuşunu yaptık birlikte. :hoppa: :hoppa:

Ufak tefek ayar süreci devam ediyor ve bir süre daha devam edecek muhtemelen. :laugh: Ama 1800 devirdeki pal sesi bile muazzamdı. :halay: :halay: :halay: İnşallah daha da güzel olacak zamanla. :D

Şafak'ın modeli malesef istediğimizi gibi uçuramadık, bir türlü şanssızlıkların sonu gelmedi :'( Neyseki bizi çok üzecek bir hasarımız yok, sadece pal kaybımız oldu.

İnşallah bir dahakine güzel haberler vereceğiz. ;) :RCKolik:

Barış abinin de ziyafet için tekrar eline sağlık. :yuppi: Uçaktan vazgeçirmek için epey bir uğraştık ama hala yoluna devam ediyor gibi. :laugh: :lollol:

Zamanla onunda doğru yolu bulacağını düşünüyorum, tecrübe kazanmasına izin vermek lazım. ;D

Evet taze taze yeni çıkan videolarımız servis edelim :hoppa: :hoppa:

Öncelikle mangalımız için Barış kardeşimize tekrar teşekkürler

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Modelci olmaya yeni karar veren Erkan Barış Tanyel kardeşimiz ile kısa bir sohbet

Bir helici köpükte olsa bir uçak uçurmaya kalkarsa ne olur ;D Elbette şaka :D Modelin ayarlarını henüz bitmediği, doğru motor açısı ve doğru adımlar ayarlı olmadı için böyle oldu. Yoksa bir uçak mı uçuramayacağız :lollol: :lol:

Gelelim ciddi videolarımıza ;)

LOGO 690 son uçuşu ki biraz biraz pal sesi duyulmaya başladı. İlerleyen günlerde çok daha güzelleri gelecek inşallah :hoppa:

LOGO 690 ilk ayar videosu

Şafak kardeşimizin ESC sorun yaşadığı uçuş. Allahtan sadece paller gitti, sorun yok yani :thumbup:

Videolar için teşekkürler Mehmet abi :)

Dikkati çeken yerler var, birincisi Şafak'ın model 0:50 gibi ben gidiyorum demiş zaten, sesten net anlaşılıyor. Başlangıçta öyle değildi çünkü... Türker abinin ikinci uçuşta da 0:34 gibi motor ciddi boğulmuş. Kafaturu genelde 1800rpm di sanırım o gün, açılar 11° den fazla mı acaba? Bir de lazy wag ikinci videoda yapmıyor demişiz ama diğeri kadar belirgin olmasa da bana yapıyormuş gibi geldi... Özellikle inişte biraz daha fazlaca belirginleşmiş (ikinci video için konuşuyorum).

Bu hafta kaçırdık güzel bir buluşmayı, inşallah haftaya sizlerle olurum yine.
Şafak geçmiş olsun kardeşim yine ufak bir kırım olmuş gibi, bu son olur umarım.

Rasim Öztürk' Alıntı:
Videolar için teşekkürler Mehmet abi :)

Dikkati çeken yerler var, birincisi Şafak'ın model 0:50 gibi ben gidiyorum demiş zaten, sesten net anlaşılıyor. Başlangıçta öyle değildi çünkü... Türker abinin ikinci uçuşta da 0:34 gibi motor ciddi boğulmuş. Kafaturu genelde 1800rpm di sanırım o gün, açılar 11° den fazla mı acaba? Bir de lazy wag ikinci videoda yapmıyor demişiz ama diğeri kadar belirgin olmasa da bana yapıyormuş gibi geldi... Özellikle inişte biraz daha fazlaca belirginleşmiş (ikinci video için konuşuyorum).
Rica ederiz. Gerçi arkadaşlar da açıklama yapar ama ben yine de kısaca bilgi vermiş olayım.

Haklısın videonun o kısmında seste bir değişme oldu ama modelin ucuşuna henüz pek alışamadığımız için emin olamıyorsun. Yani "Acaba mı" oluyorsun :rolleyes: Mesela ben o an karar veremedim ve bana öyle geldi ya da gazı fazla kesti diye düşündüm. Malum herşey çok kısa süre de oluyor, o an yakalamak zor... Anladığımız ise biraz iş işten geçmiş oldu ne yazık ki.

Logo 690 uçuşlardaki kafa devri 1.800 ve açısı 12 der. Video dediğin gibi anlık bir boğulma oldu. Ben uzaktaydım ama sesten ben de fark ettim. Sonra Türker ile konuşurken, gaz sitck ciddi anlık bir komut verdiğini ve o sıra olduğunu söyledi. Biz pillere yorduk. Zira piller benim 570 eski pilleri ve nerede ise 3 yıllık. İç dirençleri hala düzgün ama bende iken son 1 yıl model Tic Toc yapamıyor ve ağlıyordu :laugh:

2.Video diğerlerine göre çok iyiydi yani yok denecek kadar az ama var mı var :D Bu şekil uçmadan rahatsız olmayacağımızı düşünüyoruz ve ilk etapta istediğimiz kafa devrine yoğunlaşacagız. Diyelim ki 1.600 mutluyuz o zaman o devirdeki kuyruk sorunu var ise çözüm bulmaya çalışacağız.

Bu kuyruk işleri yok mu zaten... :D

İlk videodaki devir düşmesi normal değil gibi. Sanki esc kesip yeniden başlamış gibi. Pil kaynaklı olabilir, boğulmadan ziyade kesme gibi duydum ben anlık olarak. Şöyle ki, zaten düşük yüzdeyle kullanılıyor esc, ani bir pitch hareketinde governor birden pile yüklenmiş ve pili bayıltmış olabilir, ardından hemen geldi zaten yük biraz azalınca.

İzlediğim iki videoya göre, ben olsam I gain az bişey kısıp bir denerdim durumu. Low rpm konusunda bilebildiğim kadar detaya girerim birazdan.

Emre Kaman' Alıntı:
.......
İzlediğim iki videoya göre, ben olsam I gain az bişey kısıp bir denerdim durumu. Low rpm konusunda bilebildiğim kadar detaya girerim birazdan.
Merakla bekliyoruz :thumbup: :RCKolik:

Rasim Öztürk' Alıntı:
Rasim haklısın collective birden yüklenince muhtemelen pil cevap veremedi ve yükü azaltana kadar devir düşüştü, yüklemeyi azaltınca toparladı. Devir 1840 rpm, açılar 12 derece idi. Takip etmek lazım, yeni pillerle de olacak mı diye.

Wag olayı da söylediğin gibi tamamen bitmiş değil ama o uçuşta hiçbirşeyi değiştirmemize rağmen epey bir azalmıştı. :-\ Ona da henüz pek bir anlam veremedim.

Şu aşamada kuyruğa iyice fokus olmadan önce devir olayını netleştirip onun üzerinden yürümeye karar verdik gibi gözüküyor. Devir olayında bizi belkide etkileyecek bir etkende Rescue'nin bizim sevdiğimiz devri sevip sevmeyeceği olacak. ??? Belkide belirli bir devrin altına inemeyeceğiz bu sebeple. Bakalım zaman gösterecek herşeyi. :)

Emre Kaman' Alıntı:
...Pil kaynaklı olabilir, boğulmadan ziyade kesme gibi duydum ben anlık olarak. Şöyle ki, zaten düşük yüzdeyle kullanılıyor esc, ani bir pitch hareketinde governor birden pile yüklenmiş ve pili bayıltmış olabilir, ardından hemen geldi zaten yük biraz azalınca.
Bende öyle düşünüyorum Emre. Yeni piller gelince belli olacak. :)

Mehmet abi paylaşım için teşekkürler, Şafak kardeşimize de geçmiş olsun umarım bir an önce modeli tekrar toparlar. Türker de modeli havalandır dı artık gerisi gelir tekrar hayırlı olsun diyelim :saygilar:

Yarin islerimiz oldugu icin klasik pazar bulusmasini bugun yaptik :) Bulusmaya ben, Turker ve Safak katildi.

Guzel ve egleneceli bir gun oldu. Turker kardesimiz Logo 690 yavas yavas isinmaya basladi ve gercekten guzel ucuslar cook yakinda :halay:

Low RPM ucuslarini ayri bir konu olarak paylasalim dedik.

Safak ile beraber cok guzel bir egitim videosu cektik, Spektrum kumanda ile wireless Trainer modu. Detaylar aksama :RCKolik:

Ben de sadece 2 resim var. Safak geri kalan resim ve videolari aksama paylasmis olur :thumbup:

Gerçekten çok güzel bir buluşmaydı. Özellikle benim açımdan çok keyifli eğitici oldu. Teşekkürler.
Ve resimler ;

Ve videolar ;

Mehmet abi Goblin 570

Türker abi Gaui X3 Mod1

Sent from my iPhone using Tapatalk