kalite ...

kalite ...

https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10730830_10205396875060925_7454708937687275607_n.jpg?oh=cd7743afb6781595af50c58da8130e9f&oe=54E26AA1

şu lınktekini aldım az once geldı pılotajımı bıraz ılerleteyım bununla :)

kalite ...

engin guzelsoy' Alıntı:

şu lınktekini aldım az once geldı pılotajımı bıraz ılerleteyım bununla :)
Verdiğiniz linkte bir sıkıntı var. Sakın aldığım helinin resmi bu demeyin ?? Eğer öyle ise yine sormadan 2.modelinizi almış ve yine hata yapmışsınız demektir :embarras:

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

kalite ...

evet bu :( neden hata yaptım ?? bunu alıp bıraz pılotaj ve kız arkadaşım ve dıgerlerı ogrenmek ıcın kullanır dıye dusundum alma nedenım ekonomık 200 tl aldım , ve aldıgım yer ogrencım , elınde bunun tam 50 tane hurdası var yanı neresı bozulursa bozulsun dırek degıstırırım hocam dedı o acıdan guvenıp aldım , ama sıkıntı nerede dostum ?

kalite ...

engin guzelsoy' Alıntı:
evet bu :( neden hata yaptım ?? bunu alıp bıraz pılotaj ve kız arkadaşım ve dıgerlerı ogrenmek ıcın kullanır dıye dusundum alma nedenım ekonomık 200 tl aldım , ve aldıgım yer ogrencım , elınde bunun tam 50 tane hurdası var yanı neresı bozulursa bozulsun dırek degıstırırım hocam dedı o acıdan guvenıp aldım , ama sıkıntı nerede dostum ?
Aslında açıklamayı kendin yapmışsın. Model büyük ve 4 kanal olunca kolay hasarlanıyor. Ama satan kişi öğrenciniz ve elinde bolca hurda var ise sorun değil. Bu arada neden bu kadar hurda varmış, sordun mu ;)

Pilotaj geliştirmek için aldım diyorsunuz ama 4 kanal pilotaj anlamında size bir şey katmayacaktır. İlla simulator harici uçacak ve pratik yapacak bir modelim olsun diyorsan, 6 kanal Micro, V977 öneriyoruz

kalite ...

birazda kız arkadaşımı duşunerek aldım aslında oda gelınce pratık yapar yada bende gorup denemek ısteyenler ıcın kolay ucan bır sey olur dıye :RCKolik:

kalite ...

mehmet bey , sımdı düşüncelerimi yazayım ki fikirleriniz önemli bir hata daha yapmayalım :) ,

forza 700 almaya karar verdım ancak onu toplamak uzun iş ve o safhaya gelene kadar once pilotaj sımulasyon ne varsa calısacagım o arada 450 align kampanya yapmıs gordum alıp kullanıp acemılıgımı atsam kırsam falan parcalarıda cok ucuz, align kaliteli degıl ama nasıl olsa kırılacagı ıcın ve parcalarıda ucuz olacagı ıcın bana baya bır pılotaj kazandırır dıye dusunuyorum , 1 ay kullandıktan sonra arkasındanda forza 700 ucurmaya başlarım planım bu , eksik veya onerılerınızı yazarsanız cok sevınırım

sevgiler
saygılar :RCKolik:

kalite ...

engin guzelsoy' Alıntı:
mehmet bey , sımdı düşüncelerimi yazayım ki fikirleriniz önemli bir hata daha yapmayalım :) ,

forza 700 almaya karar verdım ancak onu toplamak uzun iş ve o safhaya gelene kadar once pilotaj sımulasyon ne varsa calısacagım o arada 450 align kampanya yapmıs gordum alıp kullanıp acemılıgımı atsam kırsam falan parcalarıda cok ucuz, align kaliteli degıl ama nasıl olsa kırılacagı ıcın ve parcalarıda ucuz olacagı ıcın bana baya bır pılotaj kazandırır dıye dusunuyorum , 1 ay kullandıktan sonra arkasındanda forza 700 ucurmaya başlarım planım bu , eksik veya onerılerınızı yazarsanız cok sevınırım

sevgiler
saygılar :RCKolik:
Mantıklı gözüküyor %p Ama bir düzeltme yapalım : "Align kaliteli degıl, "Align fiyat/performans olarak iyi bir markadır" şeklinde söylemek bence daha uygun olacak ;)

1 ay oldukça yakın bir süre ama siz bir başlayın, 700 alma durumunu bir kere daha gözden geçirirsiniz olmadı :)

Bir de yerinizde olsam 450 yanına V977 gibi 6 kanal mikro alırdım. Bu mikro da size oldukça çok şey kazandıracaktır diye düşünüyorum ama mikro opsiyonel bir seçenek, yani zorunluluk değil :D

kalite ...

mehmet bey , 700 luk daha dogrusu buyuk bır helı ucurmayı cok ıstıyorum ve forza 700 hem jr hemde yeni bir ürün , dusuncelerınız nedır bu heli ile ilgili , yada sizin tavsiyeniz nedir ? ama forza 700 ciden ilgimi cok cekıyor

Ynt: kalite ...

Engin konustuk daha once , Forza 700 al vitrine koy , 450 ilede bolca yedek cek ve doya doya uc , parcasi kolay bulunur ve ucuzdur , 1 2 ayda 700 ucuramazsin ama aklindan cikarma bunu

forzayi yavas yavas kilavuzuna gore toplarsin musait oldukca acele etmeden

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

kalite ...

engin guzelsoy' Alıntı:
mehmet bey , 700 luk daha dogrusu buyuk bır helı ucurmayı cok ıstıyorum ve forza 700 hem jr hemde yeni bir ürün , dusuncelerınız nedır bu heli ile ilgili , yada sizin tavsiyeniz nedir ? ama forza 700 ciden ilgimi cok cekıyor
Mesut ustad durumu ozetlemis zaten ;) model isi zevk isidir.Eger Forza 700 begendi isen, olay bitmistir. Sadece diger 700 de degerlendirdiginden emin ol yeter :)

Hala Forza diyorsan, biraz 450 uc. Tamam ben bu isten zevk aldim vakit ayirip, kendimi gelistiririm dedigin zaman da Forza 700 siparis et. Simdiden kolay gelsin ;)

kalite ...

Engin bey , gerçek bir 700 uçuşu seyrettiniz mi , İzmir'de Deniz kardeşimizi bulun , size bir 700 uçuşunu önce göstersin , sonra büyük helikopter ısrarınızı bir daha gözden geçirme imkanınız olur.
Anlaşılıyor ki ekonomik sıkıntınız yok , 700 heves etmek de çok normal , ama bu iş işte böyle , otomobil sürmeden 13.60 dorseli tır sürdürmedikleri gibi , daha bir mikro bile uçurmadan kimse kolay kolay şunu alın bunu alın bu kaliteli bu kötü falan da diyemez.
Align bana göre piyasaya sürdüğü ekonomik combolarla , bu işin dünyada yaygınlaşmasını sağlamış ve hedeflediği satış grafiklerini fazlasıyla aşmış , bu açıdan baklılırsa büyük bir başarı göstermiş firmadır.Helilerinin kaliteleri tartışılır da , fiyat performans oranına bakılırsa çok da birşey denilemez.
JR kalitedir , eskiden beri , ama bunun yedek parça temini , yaygın distribütör ağı , arkasında sağlam lojistiği var mı , daha düne kadar forumlarda adı bile geçmiyordu.Mikado var kaliteli , Kasama var , Outrage var , MSH Protos var , Gaui var çoğumuzun bildiği Thunder Tiger var .Yani aslında kaliteyi neye göre değerlendiriyoruz , bu firmaların da helileri gerçekten kaliteli ve ispatlı modeller.Niye Türkiye'de yaygın değiller , neden bu firmalar zamanında doğru satış politikası güdüp kendilerini Türkiye'de tanıtma ihtiyacı hissetmemişler.Daha doğrusu çok müşteriye ulaşma çalışmasına bile girmişler mi..Bir Vario mekanik satın almaya çalışın , o zaman okuyanlar demeye çalıştığım şeyi anlar.Kalite ise full kalite , parça var mı ,vaar , ama fiyatları da çok güzel.Bir de aslında bu hobi son yıllarda internetin yaygınlaşması ile bilinir oldu , bilen biliyordu da , biz varlığından bile haberdar değildik.
Bu nedenle kalite algısı her markaya , sunduklarına , ve Türkiye şartlarında ortalama bir modelcinin maddi imkanları oranında ulaşabildiği imkanlar açısından değişkenlik gösterir. Kasama modellerin görüntüsüne biterim , kullananlar da oldu , ama sattılar , şimdi kimse artısını eksisini yazmadı , ne diyelim , model kötü mü , yooo , ama ben alacak olsam şöyle bir düşünürüm , kullanıcısı çok mu , yedeği her yerde var mı , emsallerine göre pahalı mı...öbür türlü en kalitelisi de düşünce güzel kırılır , çakma çin malı klonları da düşünce kırılır.
Çok yazdım değil mi , daha sayfalar dolsa bu muamma bitmez zaten , kısaca şöyle diyelim , eğer spor yapmaya niyetli birisi isek , bunu lüx spor salonlarında ödüllü antrenörler eşliğinde de yapabiliriz , evde , yolda , dağda ,bayırda imkanlar ölçüsünde de istediğimiz gibi yapabiliriz , maksat spor yapmak ise gerçekten, öyle ya da böyle yaparız.....Aynen bu gibi işte.... :saygilar:

kalite ...

az once forumdan rasım kardeşimden forza 450 sini satın aldım yanına birde specturum d9x patlatacagım ve forzayı yavas yavas toplayacagım son kararım bu ahali :) yorum ve onerılere acıgım :) :RCKolik: , herkes yardımcı oluyor bende bır seyler yapmak istiyoruz sızler ıcın bu kadar guzel insanlar bir arada ...

mesut kardeşime ayrıca bana telefonda destek verdıgı ıcın, erhan kardeşim resmen bir helikopter semineri geçtiği icin cok teşekkür ederim iyiki varsınız
sevgıler
saygılar

kalite ...

Hayırlısı olsun ;) Forza Team üyeliği de yanında hediye :laugh: (bu üyelik ülkemizde yaklaşık on kişiye özel bir team'in üyeliği) Detaylar için; https://www.rckolik.com/jr-propo-forza-450-takimi-t5758.0.html

Geçen yıl Trex450sportv2, bu yıl Trex450plus, gaui x3, forza450... Artık gerçekten boyut atlamak istiyorum ve bunun zamanı da geliyor gibi... Elimde bir tek mcpx bl kaldı... Yurtdışı siteleri takibe devam :)

Rasim hocam X3'u de mi yolladin ?

Mehmet ÖZER' Alıntı:
Rasim hocam X3'u de mi yolladin ?

Elde bişey kalmadı Mehmet :laugh: Şükür mcpx im var hala, cebime koyar uçuş alanına giderim ;D

Yabancıda değil hiçbiri ama modellerin, x3 asıl sahibine geri döndü (Emre abi), Forza da Engin'e kısmetmiş. Onca 450den sonra büyük model hevesi sardı, gemileri yaktım ben de :embarras: Modele hala karar vermedim, önce sitelerin bizlere neler sunacağına bakalım.