Bugün yine Zafer Şahin'i andım bolca. Başıma bunları bela ettiği için!
Daha önce modlardan söz etmiştim. Karma mod oluşturmayı planladığımı anlatmıştım. Yani iniş takımları toplandığında tüm kapaklar kapalı ama açıldığında bir grup kapak kapanırken bir grup kapak açık kalacak şekilde. Gerçekten de belalı bir kodmuş. Olması gerektiği şekilde çalıştırana kadar dün gece yarısına kadar uğraştım ve sonunda oldu. Bugün de uçağa monte ettim. Salak gibi bir video çekmedim!!!
Şimdi asıl olay şu: Yerde bolca test ettim Tamamen planlandığı gibi çalışıyor. Yani P51'in ana dikme kapakları iniş takımı açıldıktan biraz sonra kapanıyor ama kuyruk tekerinin kapakları açık kalıyor. Havalandım. Orada da sorun yok. Gelip indim. Süper. Aradan bir yarım saat geçti. Tekrar havalandım. İniş takımlarını topluyor ama kapaklar kapanmıyor. İnişe gelirken de iniş takımları aşıldıktan sonra kapaklar yine açık bekliyor.
İlk enerji verildiğinde kapakları açıp kapama olayı var. Orada hiçbir sorun yok. Yani tıkır tıkır çalışıyor. Servolar da sağlam demek ki. Eee??? Durup dururken işlemciye yüklü kod mu değişti??? Akıl alacak iş değil gerçekten de.
Bu hafta oturup sıfırdan bir kod yazmayı planlıyorum. Bakalım nasıl olacak...